Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mamie radzi

do mam które miały/będą miały cc na życzenie. wejdźcie prosze i poradźcie:)

Polecane posty

Gość mama mamie radzi

chciałabym miec cc na zyczenie tylko nie bardzo wiem jak sie do tego załatwiania zabrać...wiem że podstawą do cc jest świstek min. od okulisty. czy jeśli wystawi mi odpowiedni papierek zrobią mi cc bez zbędnych pytań? wystarczy ze po przyjeźdie do szpitala go im wręczę? tak to się załatwi? ps. prosze zwolenniczki porodów sn o nie umoralnianie mnie, dobrze to przemyslałam i decyzja jest nieodwołalna. z góry dzięki

Gość gryczka
Wydaje mi się, że musisz miec mimo wszystko skierowanie od gina, choć pewna nie jestem. Ja będę mieć właśnie cc ze wskazań okulistycznych (choć bardzo nie chciałam :-p) i z tego co wiem, to na podstawie świstka od okulisty dopiero gin wypisze mi skierowanie. Ale głowy nie dam, czy to tak właśnie przebiega.

jak masz podstawy medyczne to bierzesz zaświadczenia od specjalistów i na ich podstawie gin ci wystawia skierowanie na cc i z nim oraz zaświadczeniem idziesz do szpitala pytań zbędnych nie będzie :) a jeśli chcesz mieć "cc na życzenie" to sobie za nią płacisz i hmmm najlepiej zadzwoń do szpitala w którym chcesz to zrobić i tam ci powiedzą co i jak :)

Gość mamachichi
chyba nie nalezy dzwonic bo cesarka na zyczenie jest nielegalna-najlepiej zapytaj swojego lekarz, on Ci wskaze kto i za ile Ci zrobi cesarke-moja siostra w szpitalu bielanskim w warszawie zaplacila lekarzowi 5tys, to bylo 3 lata temu, tym razem lekarz jej odmowil

nie legalna :/ od kiedy?????? jeśli za nią płacisz to ci zrobią i tyle prywatne kliniki położnicze przecież z tego głównie żyją :/

Gość parowóz1234
ale po co płacić lekarzowi 5 tys. ( tyle było 5 lat temu ) jak w prywatnej klinice cięcie kosztuje koło 6 tys, a jak ma umowę z NFZ to około 3,5 tys. W dużym szpitalu skierowanie od gina czy od okulisty nic nie znaczy- mają swoich specjalistów którzy robią konsultację i albo kierują na cięcie albo na fizjologię. Zrobiło się tak bo kobitki przynosiły lewe skierowania od okulistów i było za dużo cesarek. Czy w małych szpitalach też mają konsultantów? - nie wiem.

Gość gryczka
parowóz, jesteś pewna, że tak jest. Martwi mnie to, bo nie chcę rodzić sn w tym szpitalu, w którym będę mieć cc (na sn wybrałam zupełnie inny).

Gość parowóz1234
pracuję w dużym mieście , w dużym szpitalu- u nas jest tak jak ci napisałam

Gość gryczka
A czy mogę zapytać w jakim mieście?

jeśli skierowanie nie jest lewe i faktycznie są wskazania do cesarki to nie ma sie czym przejmować jeśli szpital ma swoich konsultantów :) a bardzo dobrze że tak teraz robią bo kobiety się strasznie wygodne zrobiły jeśli chodzi o porody :D

Gość huhusówka
autorko, z leksza debilna jesteś. takie sprawy to chyba logiczne że załatwiasz ze swoim ginem, a nie okulistą - co poprosisz go o poświadczenie nieprawdy? kto ci coś takiego wystawi, tzw. lewego? kto będzie ryzykował swoją reputację i zawód? puknij się w łeb! Do gina załatwiać, bo pewnie jak zapłacisz to i wskazania gin. lekarz wskaże... wystarczy ruszyć łbem

Gość bo powinien byc wybor
a tak to jak kogos nie stac to trudno musi sie meczyc. Ja mimo wszystko polecalabym na cc prywatna klinike. A wygodne to sie zrobily nie tylko kobiety a wszyscy ludzie:P

Gość gryczka
Mami, to nie chodzi o to, że lewe. Moje jest w porządku. Ale mój okulista powiedział, że jestem na granicy bezpieczeństwa. A standardy wcale nie są takie oczywiste i okulista w szpitalu może powiedzieć - niech pani rodzi sn, problem nie jest aż tak poważny.

w małopolsce tez tak jest ze robia ci kontrolę bo pacjentki przynosiły lewe wskazania do cc a mnie tak wypytywali ze masakra jak mialam wskazanie do cc ( tylko ja mialam prawdziwe wskazianie)

Gość huhusówka
ciąża trwa ok. 9 mc-y zwyczajowo, skąd wiedzieć co się stanie ze zdrowiem np. w 6, 7, 8 czy 9 mcu czy cesarka faktycznie będzie potrzebna? wkurza mnie wypisywanie głupot o świstku od innego lekarza, bo żaden, ale to żaden nie będzie ryzykował prawa uprawiania zawodu dla jakiejś oszołomki

dokladnie, mojej siostrze kazali rodzic mimo ze miala wade wzroku. Za nic cesarki nie chcieli zrobic. Siostra po porodze ma duzo wieksza wade i na dodatek wada sie pogarsza. To okropne ze moze oslepnac przez to ze lekarzom szkoda kasy na cesarke

gryczka z tego co pisałaś to u ciebie są wskazania i tyle weź zaświadczenie od swojego okulisty i temu co będzie w szpitalu konsultował to je pokaż w bytomiu dziewczyny tak robiły i jak miały papier to ichny spec nawet nie badał jakoś specjalnie tylko potwierdzał i tyle :)

Gość te ceny to prawdziwe ????
tak pytam z ciekawosci ??? Tyle sie płaci za załatwiana cesarke ???

Gość gryczka
Mam nadzieję, że to tak się da zrobić. Tzn.jakbym miała rodzić sn, to bym nie płakała, ale NIE TAM!

ja w prywatnej klinice za cc na zyczenie zaplacilam 7tys.

to jezeli kobieta zdrowa i prawdopodobnie urodziłaby przez sn bez komplikacji , to nie lepiej te pieniadze wydac na dziecko , wyprawke , dom ???

a mi się wzrok po porodzie poprawił (mam krótkowzroczność, astygmatyzm i przesuniętą siatkówke w obu oczach), nawet nie mówiłam o tym lekarzom bo nie chciałam cesarki a moja okulistka stwierdziła ze jestem na granicy i że tak na prawdę to mój wybór i jak chcę cc to ona mi da zaświadczenie i tyle, ale konieczności przy mojej wadzie nie ma tylko wskazanie jak mówiłam wzrok mi się poprawił a przy badaniu to lekarka powiedziała że przesunięcie się cofnęło częściowo (miałam uraz czaszki i stąd te problemy) jesli są wskazania i chcecie cc to bierzcie papiery i tyle szansa na cc jest wtedy o wiele wiele większa niż bez zaświadczenia :) jak nie będziecie miec zaświadczenia to o cc nikt nawet nie pomyśli :)

nie wiedziałam ,ze takie drogie To skad dziewczyny biora na to pieniadze ???

Gość gryczka
Mami, zazdroszczę. Jezu, ile ja bym dała, żeby rodzić sn. Ale nie dopytałam okulisty, jak duże naprawdę jest ryzyko i teraz jestem w kropce.

jak to skad? pracujemy:D i mamy mezow, ktorzy pracuja

gryczka najlepiej idz do swojego okulisty i dokładnie wypytaj jak to z tobą jest bo może być tak że np na 90% poród nie będzie miał dla oczu powikłań :) a co do kasy na cc hmmm jedne biorą kredyty a inne mają mężów co zarabiają kokosy a są też takie co tylko sie chwala że ida na cc prywatnie i płacą a w rzeczywistości męcza się sn :D:D:D ale chcą zaszpanować :) a znam tez taka co nie chciała się przyznac że będzie miec cc bo ma coś nie tak z pochwą i wszystkim wmawiała że to na życzenie :P