Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

arpad17

SAMOTNE MATKI-ZALOZMY KLUBIK

Polecane posty

Witajcie ! Chialabym zaprosic do tego tematu wszystkie samotne matki, nie istotny wiek, kazde doswiadczenie i rady sie przydadza. A moze jakis klubik zalozymy.......???? Mamy wiele wspolnych przezyc i tych milych i tych zych , mysle , ze mozemy sobie pomoc albo wspierac w trudnych chwilach. Kochane kobietki ja mam 34 lata, zyje za granica, historia dluga , z Polski ucieklam od ojca dziecka, przemoc i alkoholizm znam. Moj syn ma dzisiaj 9 lat i ja nie zaluje tej decyzji. Bardzo ciezko nam tutaj , ale uwiezcie spokojniej, ja juz sie nie boje. Nie myslecie, ze bylo latwo, nie, bo wyjezdzalam w nieznane, zadnej rodziny , znajomych , tylko moj syn (wtedy 3,5 letni) i ja . Jednalk wiedzialam , ze juz tylko moze byc lepiej. Wczesniej byla depresja w ciazy i dwa lata po ciazy, dzis mam trudny moment gdy jest czas jesieni i zimy. Najwazniejsze, ze moge spokojnie mowic o tym , co przeszlam i nie bede klamac nadal boli , ale mniej. Kobietki mozna dalej zyc , nie jest latwo podniesc sie po upadku i zaczac nowe zycie , swoje wycierpialam, ale warto sprobowac. Coz dzisiaj nadal jestem sama, klasyczny przypadek- boje sie zaufac. Jednak ja zyje i uwierzcie, mozna odbudowac swoj swiat na nowo. Wiem , ze nie jestem sama , ze jestescie tam, siedzicie w domach czy w pracy i nie chcecie nikogo , ani zadnych rad czy pytan, chcemy czesto zapomniec, niestety tego nie wytniesz z zyciorysu, tak zostalysmy same. Rzucil nas dla mlodszej , dla pieniedzy , dla swobody, czasami smierc- tysiace przyczyn. Jednak liczy sie fakt , ze zostalysmy same ze swiatem , ktory chcialysmy dzielic we dwoje. Zostalysmy same z wizja zburzonych marzen o zakladaniu rodziny. Sprobujcie sie otworzyc, wszystkie przeszlysmy to samo : nadzieje, wiare, naiwnosc, glupote , strach , odarcie z godnosci, wykorzystanie. upokorzenie ......Ps . Jak znajdzie sie samotny ojciec, ktory chce sie przylaczyc do klubu -serdecznie zapraszam. Pozdrawiam

Gość kjhkhkhkjhkh
tobie dobry ku tas jest potrzebny a nie klubik

Ja na seks nie narzekam, nie w tym sens tego tematu. Nie wspomnialam i nie zalilam sie na brak seksu , akurat moje zycie seksualne jest super super. Jednak prosze ograniczyc swoje glupie uwagi, i rady nie na temat.

Gość kjhkhkhkjhkh
jak nie umiesz chłopa przy sobie utrzymać to trza szukać ku ta sów wszedzie ha ha ha

Gość Pferde
kjhkhkhkjhkh a ciebie ktos powinien kultury nauczyc chamie nieogarnięty

Gość Pferde
co to znaczy "zatrzymac przy sobie chlopa" ???? prac, sprzatac, gotowac i uslugiwac mu??? to dobre dla takich ludzi jak ty czyli zacofańców i prostaków

Gość dgdgdgdgdfg
pewnie jej wali z krocza dlatego chłop w dupe kopnął

Gość Pferde
nie, to ona 'kopnęła w dupe' łachudrę nie nadajacego sie do zycie - ciebie tez to czeka

Gość dgdgdgdgds
jezeli dla Ciebie idealne małżeństwo to pranie , sprzatanie uslugiwanie i taki tam pierdoły to odpowiedzmy sobie na pytanie :Kto tu jest "zacofańcem "" ha ha ha

Gość vnhjtgnfghinvgiepgvdf
jak mnie drażnią te samotne mamusie jakiez one pokrzywdzone buhahahahaha

Gość Pferde
dla mnie idealne małzenstwo to partnerstwo a stwierdzenia typu "chlop kopnał w dupe" "chlopa nie umiala przy sobie zatrzymac" swiadcza o tobie - co to znaczy ze nie umiala zatrzymac??? a moze on nie umial jej zatrzymac?? era patriarchatu juz dawno mineła i faceci maja teraz gówno do powiedzenia:)

Gość hajshajaha
ha ha ha nastepna wyzwolona cierpiąca na "zespół dolnego niedopchnięcia" szkoda mi was, a samotne mamuśki najpierw trzeba pomyśleć a póxniej du py dawać i dzieci robić , trza sie było nie pier do lić i teraz nie płakać, żałosne baby

Gość Pferde
dupy to ty dajesz a z pyska tak ci jebie ze nikt z toba nie chce rozmawiac w realu to tutaj sie wydymasz

Gość Pferde
zakompleksiony łach - pewnie zarabia 1500 w jakiejs fabryczce i nie ma szans nawet pomarzyc o dziecku, pewnie maszka z mamusią i ma wykształcenie zasadnicze zawodowe hahahahaha

Gość hajshajaha
ja sie tu nie wydymam i nawet tu nie bywam, na tym forum dla nieudaczników i nieudacznic bo inaczej nie mozna nazwać ludzi tu przesiadujących, przegrańce życiowe i nieudaczni ludzie , a ja akurat tu nie wchodzę wcale, gdybym przypadkiem tu nie trafił to nie wiedział był że takie barachło istnieje i że takie barachła tu przesiadują, i wyprzedze Twoje wywody wychodzę stad także nie masz co się podniecac i walić w tą klawiaturę, dobra rada znajdz faceta niech Cię dobrze przepchnie lub weź się za jakaas konstruktywną pracę i nie będą głupoty do głowy przychodzić bo wstyd przesiadywać na cvzyms tak badziewnym - szkoda mi was ale jak sobie poscielisz tak sie wyśpisz hahahaha nara

Gość hajshajaha
do pfede nie trafiłaś i nie oceniaj wszystkich według siebie ha ha ha a jesli chodzi o te 1500 to chodziło Ci chyba że dziennie

jak mnie draznia samotne matki...jakie one sa pokrzywdzone!! wali jej z krocza - czy was nie stac na wiecej? skoro was ten temat nie interesuje to zajmijcie sie czyms innym!! skoro nie macie nic madrego do powiedzenia to ZAMILCZCIE bezmozgowcy! ja tam MAMO jestem z Toba - bo nie jest lekko..czy z kims czy samemu ale trzeba sobie radzic :D mimo ciezkich przezyc trzeba zawsze sie podnosic i isc dalej!!

Naprawde jestem w szoku. Chyba mnie nie zrozumieliscie. Ja nie jestem samotna matka , ktora zali sie na eks, czy na brak seksu , czy faceta na stale. Nie , nie . Nie obwiniam mojego bylego, ani o alkoholizm , ani o przemoc.Ok nie wyszlo, ale zycie toczy sie dalej. Temat poruszylam dla matek a nie dla oceniajacych nas. Zupelnie nie o to chodzilo. To nie miejsce na ocene nas samotnych matek, czy naszego zycia. Chce otworzyc klubik z poradami, pytaniami i wskazowkami. Jeszcze raz prosze osoby, ktorych nie dotyczy ten temat, po prostu poszukajcie innego zajecia niz czepianie sie nas matek i naszego zycia seksualnego, a co do tak prymitywnych wypowiedzi na temat miejsc intymnych czy zapachu -brak komentarza i szczerze pozostawiam to Wam do waszej sprawiedliwosci ocenic te wypowiedzi. Pozdrawiam

Sama z chęcią przyłącze się do takiego klubiku ;-) z doświadczenia wiem że takie miejsce porad i wsparcia dla innych matek jest potrzebne.

ja tam tez sie dolaczam:D moj maly ma 3,5 roku i tak jak jest kochany tak samo jest nieznosny...nie wiem juz momentami jak sobie z tym radzic. Ignoruje i lekcewazy ale usmiechem wszystko wynagradza :D oj te nasze pociechy - chociaz dla kogos warto sie podnosic.

Dodam jeszcze , ze istota tematu jest pozostanie samemu z dzieckiem lub dziecmi i jak sobie radzic , dzielic zycie miedzy dom, prace i jak sprostac czasami zwyklym problemom dnia codziennego. A PRZEDE WSZYSTKIM ZWROCCIE UWAGE NA JEDNO Z OSTATNICH ZDAN W MOIM TEMACIE , ZE ZAPRASZAM TEZ SAMOTNYCH OJCOW. Autorzy tych jakze prymitywnych wypowiedzi, to na pewno panowie ,wiec zastanowcie sie , ze sami obrazacie siebie!!!!!!!!!!! . Z tego co , zrozumialam zarzucacie samotnym matkom uzalanie sie i brak zycia seksualnego i , niedbalosc o czystosc, szczegolnie miejsc intymnych. CZY TO ZNACZY , ZE SAMOTNI OJCOWIE TEZ SA TACY ? WYDAJE MI SIE , ZE LEKKO PRZESADZILISCIE , I ZE WIELE SAMOTNYCH OJCOW W TYM MOMENCIE MIALOBY OCHOTE WYTLUMACZYC WAM TO W ZUPELNIE INNY SPOSOB. Przypominam, ze moj temat dotyczy zarowno mam i tatusiow, jak sobie radzicie jak sie pozbieraliscie i jak dajecie sobie rade. Jestem pewna , ze autorzy mniej inteligentnych wypowiedzi nie maja w ogole pojecia o czym mowa, czym jes samotne wychowywanie dziecka. Osobom nie zainteresownym tematem serdecznie dziekuje , jak wam sie nudzi , zrobcie cos pozytecznego dla siebie i swiata..... ZAPRASZAM SAMOTNYCH OJCOW DO DYSKUSJI I DO KLUBU. SZCZERZE MYSLE, ZE NAM OSOBOM SAMOTNIE WYCHOWUJACYM DZIECKO NALEZY SIE SZACUNEK I PODZIW . A wy wszyscy inni zupelnie nie macie o tym pojecia Pozrawiam

mamuska8912 na pomysl wpadlam dzisiaj rano, z roznych powodow, dziwne emocje, smutek , radosc, udany seks, stalam na czas i wyslalam malego do szkoly punktualnie. Mysle , ze kilka dni bedziemy ze soba tu w kontakcie a jak sie zbierze fajka grupka mam czy samotnych tatusiow to przeniesiemy sie gdzies z tego forum aby uniknac glupich docinkow i uwag , jednak mam nadzieje ze uda nam sie jakos razem stworzyc fajna grupe ludzi i choc troszke zmienic nasz maly swiat. Mysle ,z e mozemy sobie pomoc , czesto slyszy sie ze nawet nie stac nas na wakacje , to moze sie matki poodwiedzaja, wiesz jedna mieszka nad morzem inna w gorach a jedna ma ogrodek a inna psa , inna piecze switne ciastka, a druga robi bombowa pomidorowke, o takie sprawy mi chodzi . wiem , ze naszej sytuacji sie szybko nie zmieni , nikt nie da super chatki ,czy willi z basenem , ale nie o to chodzi, to i tak nie wiele by nam dalo , bo nie tylko o materialne sprawy sie martwimy , lecz o chwile zrozumienia , wytchnienia, .Sluchajcie mozemy stworzyc cos fajnego ,albo dac to zepsuc tych gburom i prymitywom, pozdrawiam

kurcze jak otworzyc nowe konto na skypie. jedno juz mam i ciagle automatycznie do niego wchodze. a pomyslalam , ze wlasnie na skypie mozemy potem kontynuowac nasz klubik wtedy nie bedzie juz glupich oszustw czy podszywania sie, po prostu kiedys sie zobaczymy jak wszystko dobrze pojdzie . taki mam pomysl.

arpad 17 bardzo Cię podziwiam - Twój zapał i chęć do działania! Brawo! takich kobiet brakuje- albo i sa , ale brak im odwagi. tak jak mi czasami ;-) także powiem DZIAŁAJMY! moc z Nami ;-) bo naprawdę to może coś dać...jakieś pozytywne efekty. też mam czesto takie myśli i chciałabym o nich pogadać, czasami doradzić się kogoś...

ooo widzę że póki co nikt się nie odzywa, szkoda.... arpad 17 jesli chciałabyś ze mną trochę popisać na poruszony temat, to pisz na maila mamuska8912@interia.pl

arpad17 fajnie by cos takiego stworzyc ale jakos malo mam sie udziela :D ja niestety nie pracuje, maly w przedszkolu to moge troche sie poudzielac :D nie nawidze nic nie robic :(

do martubia bdg i mamuska 8912 kurcze podpowiedzcie jak zalozyc te konto w skypie nowe bo te co ma mam jest na imie i nazwisko i nie chce aby byle kto mnie tam odnalazl, mam juz po tych kilku odpowiedziach jasny obraz kto oprocz nas tu wchodzi i nie chce sie narazac na jakies glupie docinki a z wami chetnie pogawedze pozdrawiam