Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka345

Wymioty u niemowlaka!!!!!!!

Polecane posty

Gość jolka345

Moja córka ma 7 miesięcy.Wczoraj wieczorem zwymiotowała kolację(kaszka) i dziś sytuacja się powtórzyła. Zaczynam się martwić... Miała któraś mama podobnie???Dodam że mała przez te ostatnie dwa dni trochę więcej jadła.Możliwe,ze to z przejedzenia?

moja wymiotowała po kaszce sinlac, chociaż jadła już ją wcześniej. po prostu daj jej coś innego na kolacje, a tą kaszkę spróbuj podać za kilka dni, zobaczysz czy wymiotuje z kaszki, czy to był przypadek

Gość jolka345
Jedna kaszka Hippa,druga Nan.Też myślałam ,że to ta kaszka ale chyba to nie to.Dziś dam jej na kolację tylko cyca i zobaczę co to się będzie działo.Zastanawiam się czy to nie było czasem z przejedzenia bo w sumie w ciągu dnia zjadła 3 posiłki,do tego pierś...Troche się wystraszyłam,że sie może odwodnić więc daje jej tez wode do picia i narazie jest dobrze.Dziekuje za odpowiedzi:)

Gość pytająca mamusia
Całkiem możliwe, że to niestrawność. Miałam tak dwa razy kiedyś przy kolacji synka, kiedy prawie kończył jeść zwymiotował wszystko, widać było że w wymiocinach nie była tylko kolacja ale też podwieczorek - wywnioskowałam, że owoce z których składał się podwieczorek musiały być mocno spryskiwane i jego żołądek się z tym nie uprał. Przestałam kupować w tym sklepie owoce tylko na bazarku i jest wszystko ok. A Ty autorko może zmień kaszki. Jeśli dziecko nie wymiotuje po każdym posiłku to raczej nie jest to zatrucie ani wirus, ale obserwuj.

Gość jolka345
Nie ma goraczki ani biegunki...

Gość wkurwiająca
ja jak dałam kaszkę gotową nestle z kartonika to tak samo było, może za gęstą zrobiłas?

Gość Agnieszka0308
Pediatra mojego 4 miesiecznego synka karmionego piersia zalecil podawanie kaszki sinlac by przybral na wadze bo wg niej za malo przybral na wadze od ostatniej wizyty, wazy 5.9kg. Przez pare dni podawania kaszki dwa razy dziennie maluszek mial gazy dzien i noc, meczyl sie i nie mogl spac bo ciagle baczki puszczal, dzis godzine po kaszce wymiotowal cale pol godziny, wyrzucil z siebie wszystko co mial w brzuszku biedaczek i byl bardzo blady po tym. Nie wiem czym spowodowane byly te wymioty, czy kaszka czy czyms innym?

mój synek czasem wymiotował przy ząbkowaniu, z racji wieku Twojej córci może to ząbki? u nas bylo tak że np wieczorem wymiotował, potem jeszcze ze dwa razy następnego dnia i potem miał bardziej miękką kupę, jakby miał własnie problem z układem pokarmowym - a okazywało sie że to zęby a po dwóch wymiotach na bank sie nie odwodni :) tylko jej pic dawaj dużo :)

Gość ifvpoasj'vfa
jak zaczęłam wprowadzać inne pokarmy, dałam małemu kleik kukurydziany,wymiotował po nim,odstawiłam i problem minął.Kupiłam ponownie nowe opakowanie, dałam dziecku jak miał ok 6-7 miesięcy i było okej.Spróbuj nie dawać dziecku przez kilka dni kaszki, jeśli będzie okej, to może nie służy ta kaszka?Jeśli jednak mimo odstawienia nadal tak będzie, to idź do lekarza. Mój mały miał często biegunkę, to z powodu ząbków.Zęby wyszły,problem zniknął na jakiś czas i zaczęło się znowu,wtedy trzeba pamiętać o większym dopajaniu malca.