Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość retetet

był ktoś z was w komisji wyborczej?

Polecane posty

Gość retetet

Jak sie tam dostać? Dużo płacą?

Gość ojciec yoyo bear
grosze... i jeszcze wykorzystuja seksualnie :O

Gość ;;;;;;;;;;
płacą 84 grosze

Gość a jaaaaaaaaa
nie byłam ale teraz będe członek 135 zł dostanie i do 5 dni wolnego przewodniczący komisji 165 zł i do 5 dni wolnego

Gość byłam za granicą , slabo płacą
ale jest ciekawie, zaproponowali mi z konsulatu

Gość Ladyna
płaca od 139 do 155 zł zalezy od funkcji

Gość retetet
A jak się na to załapać? Iść do Urzędu Miasta i poprosić?

Gość problematyczna_8
do ajaaaaaa. Piszesz o członkach świntucho

kiedys bylam, dostalam ok 150 zl. ale ogolnie sie nie oplaca bo: - musisz byc dzien przed wyborami aby ustalic wszystko ze swoja komisja i zapieczetowac karty - musisz byc ok 1 godziny przed otwarciem lokali wyborczych aby wszystko otworzyc i ulozyc - pozniej czesc osob zostaje na swoj dyzur, reszta wraca na popoludnie - przed zamknieciem lokali znowu musza byc wszyscy - po zamknieciu licczysz glosy, trzeba zrobic protokoly i wszystko musi sie zgadzac - przewodniczacy musi jechac oddac glosy do komisji jesli bedzie blad (np ilosc wszystkich oddanych glosow nei zgadza sie z sumami glosow na poszczegolne osoby) to trzeba szukac bledu i to moze duza zajac. jak ja bylam w komisji sknczylismy ok 24, moja znjaoma (podczas tych samych wyborow, siedziala w innej komisji) skonczyla o 3 nad ranem my nei dostalismy zadnych dni wolnych zglaszal sie kto chcial, ale to byl dyzy obwod wyborczy i bylo duzo glosujacych

Gość 150zł za dzień pracy
całkiem niezła fucha

Gość pytammmmmmmmmmm
Zgodnie z art. 19 ustawy z dnia 27 września 1990 roku o wyborze Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej (tekst jednolity Dz.U.10.72.467) członkowi obwodowej komisji wyborczej w związku z wykonywaniem zadań przysługuje do 5 dni zwolnienia od pracy z zachowaniem prawa do świadczeń z ubezpieczenia społecznego oraz uprawnień ze stosunku pracy, z wyjątkiem prawa do wynagrodzenia. Pytam: jakie przysługują mi uprawnienia ze stosunku pracy w zw z powyżej cytowaną ustawą? z wyjątkiem prawa do wynagrodzenia? Czyli co? Mój pracodawca mi nie zapłaci za ten wolny dzień , którego mi udziela? Prosze niech mi ktoś wyjaśni bo nie kumam