Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghjhfjfyjfiyfyiutgoyiho;p

dzien nauczyciela i ich przywileje

Polecane posty

ja rozumiem ze dzien nauczyciela to powiedzmy świeto.Ale dlaczego szkoły sa pozamykane.!!!

Gość nie są pozamykane
ja pracuje w szkole i jestem w pracy, mój mąż tez pojechał do pracy /w innej szkole/.

sa pozamykane u nas , bo byłam i wariatke z siebie zrobiłam.

ja wszystko rozumiem, ale jak pamietam, dawało sie nauczycielowi kwiaty, czekoladke, ale nie , zeby od razu szkoły zamykać.

Gość BARDZO WAŻNA INFORMACJA
Przywileje to każden jeden by chciał, ale robić to ni ma komu. Ferdek Kiepski

Gość nie są pozamykane
nie wiem gdzie są pozamykane, ale ja od 1999 roku pracuję w szkole i zawsze 14 października /z wyjątkiem soboty czy niedzieli/ byłam w pracy. W ten dzień nie ma zajęć lekcyjnych, ale kadra normalnie jest w szkole /uzupełniamy dokumentację, mamy rady szkoleniowe, pracujemy w komisjach/ a administracja i obsługa to pracuje normalnie od 7 do 15.

Z tego co wiem, to rodzice byli uprzedzeni o tym, że w tym dniu szkoła nie pracuje. Powinni wyrazić zgodę na to, że zapewnia dziecku opiekę. Widocznie tak interesujesz się swoim dzieckiem i jego nauką.

nie byłam uprzedzona, a interesuje sie moim dzieckiem i jego nauką. zaprowadzam go do szkoły do klasy i odbieram, ze swietlicy, więc jestem w szkole na biezaco. A nikt mnie o tym nie poinformował.Jasnowidzem nie jestem aby sie pytac czy szkoły w dzien nauczyciela sa pozamykane.

Gość bukaa
U syna trzeba było podpisać kartkę, ze dziecko ma zapewnioną opiekę na 14. I jeszcze wczoraj pani w świetlicy upewniała się czy dziś syn będzie. Moje koleżanki pracujące w szkole (ale nie nauczycielki) mają dziś wolne. Nawet impreza szkolna była wczoraj. :p

tyle, ze nikt mi zadnej kartki do podpisu nie dawał.

Gość tez jestem nauczycielką
ale niepraktykującą, niestety :D i dziś siedzę w pracy :) u nas jutro szkoła nie pracuje, jest tylko akademia

nie chodzi o to, ze boli, chodzi o to iz, dlaczego jak jest dzien górnika, dzień chłopaka, dzien kobiet i inne dni, im tez powinno sie nalezec wolne.!!a boli mnie to , ze nikt mi nie powiedział, ze zamknieta szkoła bedzie!!!

Gość miiiisksksksksk
na zebraniach mowili

nie, nie mowili

Gość glenB
To istny koszmar z tym wolnym dniem ,niedługo zaczną pracowac do czwartku.Dalczego inne zawody nie maja takiego uprzywilejowania leniuchy obrzydłe.

Gość bukaa
Górnicy w dzien górnika też mają wolne. :) To 2 najbardziej w Polsce uprzywilejowane grupy.

Gość jestem nauczycielką
no patrz, mówisz że szkoły zamknięte.... to gdzie ja byłam dzisiaj przez tyle godzin? Głowę bym dała, że w pracy, ale skoro mówisz, że szkoły pozamykane, to może się mylę? Nie było lekcji, ale musieliśmy być do dyspozycji dzieci, które przyszły na zajęcia opiekuńczo-wychowawcze. Temat jest prowokacją, co jest jasne dla każdego nauczyciela - w takiej sytuacji jak dzisiaj, wychowawca przekazuje przez dzieci karteczki dla rodziców, na których mają potwierdzić, że są w stanie zapewnić dzieciom opiekę w godzinach lekcji. Jeśli ktoś nie jest w stanie - dziecko przychodzi do szkoły i jest pod opieką nauczyciela. "Zbulwersowana mama" pisze bzdety z sufitu wzięte.

Gość Droga NAuczycielko
U was "tyle" godzin to pewnie około 6 jak juz zdazyłaś do domu wrócić. Nauczyciele mają zdecydowanie za dobrze.

a moja poszła dziś do szkoły chyba że o k... spiorę dupę gówniarzowi! :D Eni 🌼 co się tak cieszysz, że się postarzałaś? :D 🌼

częściowo potwierdzam , jako mama, co nie zmienia faktu,ze pracuje dziś tylko 2 nauczycieli w świetlicy, nawet autobus szkolny nie jeździ(bo chyba kierowca też świętuje, pewnie nauczyciel) a propaganda w szkole od tygodnia, żeby każdy koniecznie załatwił dzi8aecku opiekę na ten dzień. 20 dzieci z całej podstawówki w powiatowym miasteczku przyszło na te świetlice. Ale lekcji nie ma, oficjalne kartki wszędzie poprzylepiane,ze szkoła zamknięta, ja przenikać przez ściany nie umiem a weszłam. W niektórych szkołach czwartek i piątek wolny, pt. w perspektywie maja odrobić w sobotę podczas sprzątania świata lub dnia sportu, czyli to nie będzie normalny dzień pracy. Wszędzie imprezy dla nauczycieli, pracowników obsługi administracji i emerytów, którzy pracowali w szkołach. Niektórzy nauczyciele organizują wyjazdy weekendowe np nad morze. To, że znalazły się jakieś normalne szkoły, które nie uległy temu szaleństwu, to cud prawdziwy. A rady jeśli są to krótkie a potem impreza. Wiem również ze nie wszystkim nauczycielom to świętowanie odpowiada...

Gość aha i achh
w ramach wolnego od lekcji dnia nauczyciela, zapierdalam dzisiaj przy sprawdzaniu klasówek, w koncu mam na to czasu troche :D

Gość aha i achh
i żeby nie było, nie uwazam, że powinnismy mieć wolne, ale jak dają to sie nie obrazam :P :D

Gość hoop cola
dzień wagarowicza nie jest wolny a dzis wiadomo- nauczyciele chleja za kase z komitetu

ja gdy pracowałam w szkole nieśmiało spytałam czemu musimy mieć wolne, wzrok pozostałych mnie zabił, byłam tylko na radzie, składka na imprezę była wysoka.

teraz mam 20 dni wolnego w roku i nie obraziłabym się jakby dorzucili choćby jeden np w wigilie.

Autorko a czy ktos oprócz Ciebie przyprowadzil dzieciaka do szkoły? Nic o tym nie piszesz więc przypuszczam, że byłas jedyna niepoinformowaną.

Gość aha i achh
dzisiaj owszem bedziemy chlac, ale za wlasne. jak zawsze zresztą. :o

Gość hoop cola
nigdy nie chleja za własne- wiem bo tam pracowałam, kurestwo i picie