Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba jestem naiwna

Czy z tymi slubami to prawda?

Polecane posty

Dla kobiety tez moim zdaniem nie ma korzysci, generalnie kiepska opcja dla mlodych ludzi. Ale w polsce to kobiety w wiekszosci pra do malzenstwa - w sumie nic w tym dziwnego im kraj mniej rozwiniety tym wikesza ponoc zaleznosc kobiet od mezczyzn. Ogolnie za taki stan rzeczy odpowiadaja wzorce kulturowe , w przypadku Polski wplywa na to takze, niestety, tzw. nauka spoleczna kosciola katolickiego;(

Gość wódz dzielnych małp
jeśli nie ma korzyści, to czemuż to, ach! czemu? o wiele więcej kobiet spieszy się do małżeństwa, niż mężczyzn? wiadomo, macierzyństwo i ten przeklęty zegar biologiczny szukajcie raczej wśród starszych od siebie o te 5 i więcej lat rówieśnik 25letniej kobiety, zazwyczaj chce jeszcze pożyć bez tych przeklętych obowiązków

"jeśli nie ma korzyści, to czemuż to, ach! czemu? o wiele więcej kobiet spieszy się do małżeństwa, niż mężczyzn?" to wina zlych wzorcow wychowawczych niestety;( spora czesc kobiet nie umie, a wlasciwie nie chce, funkcjonowac samodzielnie - tylko woli sie uwiesic na mezczyznie ""wiadomo, macierzyństwo i ten przeklęty zegar biologiczny" e tam;-) nie wszystkie chca sie rozmnazac, a nawet jesli znakomita wiekszosc chce - to wszystko da sie zorganizowac;-) "rówieśnik 25letniej kobiety, zazwyczaj chce jeszcze pożyć bez tych przeklętych obowiązków"" nie znam 25-latek kt by marzyly o oltarzyku i pieluchach osobiscie ale widze ze chocby na tym forum jest ich calkiem spoooro ;-) poprz. | 1 2 3

Gość wódz dzielnych małp
ROR a ja takie znałem i znam, chociaż pewnie jest ich mniej, niż kiedyś ale wydaje mi się, że te stare wzorce sprawiają, że w ogóle jeszcze jest jakiś przyrost naturalny :D właściwie to nie wiem czy to jest takie zabawne...

ROR przeczytałam wszystkie Twoje posty piszesz bardzo do rzeczy i bardzo ciekawie , a przedewszystkim mądrze.. może mnie coś doradzisz..??

Wiesz co badania przeprowadzone we Francji - nie zacytuje jakie bo nie pamietam ale za to cytowal jej jeden z profesorow socjologii na studiach - dowodza ze np. kobiety z wyzszym wyksztalceniem i lepiej platna praca maja wiecej dzieci tylko ze .....pozniej Z reszta fakt ze co niektorzy podtrzymuja skuteczniej wzrost populacji tez o niczym nie swiadczy, bo nie wyginiemy - najwyzej imigrantow panstwu przybedzie;-) ale to juz offtopic nie powiedzialam ze takich kobiet nie ma tylko ze ja akurat nie poznalam takowych

Cayra - dzieki za "pochwaly" ale nie zajmuje sie poradnictwem;-)

Ale dziewczyna tu pisała raczej o braku pewności. Mi to wszystko przypomina coś innego. nie chodzi o ślub sam w sobie, ani o mieszkanie samo w sobie. Po prostu brak zaangażowania faceta obniża jej wartość, to po pierwsze. Po drugie- KAŻDY dojrzały człowiek lubi wiedzieć na czym stoi, któż jest zadowolony z niepewnej przyszłości? To się tyczy wszystkiego. Taki sam lęk na pewno dotknął Was przy wyborze chociażby kierunku na studiach. Czy będziecie mieć potem pracę i jak będzie ona płatna. To jest to samo. Zwyczajny brak poczucia bezpieczeństwa i przynależenia do czegoś.

Facet ten nie chce zmieniac nic w swoim życiu bo tak mu jest wygodnie, żadnych deklaracji .., zadnego zamieszania i zbędnego wydawania pięniedzy ..zycie na kocią łapę mu odpowiada !!! ..po co zaręczyny,po co ślub, małżeństwo .., jakby bez tego nie dało się żyć .. to całe zamieszanie i zmiany są mu nie potrzebne ,zbędne !!! ucieka od zadeklarowania się , nie chce i nic na siłę .. rozumiem go !!!! tradycjonalizm ..śmiechy ..

Gość Facet 24 to jeszce dzieciak
na ogol nie ma mozliwosci ,zeby utrzymac, w razie czego, rodzinę, dopiero sam sie ustawia w zyciu.

A ja myślę, że zmieni. Sama jestem taka, że nie chcę nikogo obok TERAZ, bo chcę mieć święty spokój. Bo wiem, że nie dam rady z odpowiedzialnością. Nie będzie mi się chciało codziennie gotować i prać cudze rzeczy. Nie i już. Dlatego nie będę z nikim mieszkać, bo wiem, że chyba każdemu facetowi się to nie spodoba i wszystko się rozpadnie. Wiem jednak, że ten stan się zmieni, bo i moje poglądy wciąż zmieniają kierunek na "właściwy". Co Wy myślicie, że każdy jest nieodpowiedzialny i rzuca się ot tak na w pełni samodzielne życie? Otóż pewnie Was zszokuję- nie. Facet z opisu wyszedł na kogoś poważnego, kto najwidoczniej chce mieć wszystko dopięte na ostatni guzik. Wiele może chcieć jeszcze zrobić. Może kupić nowy wóz, może faktycznie jeszcze pomóc rodzicom. No i pewnie czeka aż partnerka swoją szkołę skończy. Ciężko Wam to pojąć, prawda?

ROR, podpisuje sie pod Twoimi wynurzeniami rekami i nogami - nie pierwszy raz zreszta;p a w ogole to czesc, kope lat:P 🖐️

Autorko, następnym razem przed seksem daj mu prezerwatywę. Pewnie nieco się zdziwi, skoro jak napisałaś - nigdy się nie zabezpieczacie. Jak spyta dlaczego - to powiedz mu po prostu, że nie chcesz mieć dzieci przed ślubem.... A najlepiej to powiedz mu, że nici z seksu, że się nawróciłaś i seks przedmałżeński jest dla Ciebie grzechem i poczekasz do nocy poślubnej ;-)

Gość aguska 26
wlasnie powiedz ,ze myslalas o przyszlosci...i ,ze jakby co to na dziecko gotowa nie jestes,ze nie masz jeszcze meza i ,ze sytuacja wyglada jak wyglada,a nawet mozesz powiedziec,ze na dziecko lapac go nie chcesz! A sama piszesz,ze matka jego chyba na 1 miejscu,wiec teraz pomysl jesli byloby dziecko sytuacja bys sie zmienila?Bylabys tylko nieszczesliwa!!!