Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teess1

złamałam śródsopie

Polecane posty

Gość teess1

Witam ! nie wiedziałam ze istnieje takie super forum, z którego można się dużo dowiedzieć.Mialam złamanie trójsopia z przemieszczeniem. Operacja, założenie drutów, śrub.Półgips na 2 tygodnie , nastepnie cały gips 6 tygodni.Jutro idę na zdjęcie gipsu.Palce wciąż spuchnięte, boję się , że załozą mi ponownie gips.Bardzo zalezy mi ,żebym jak najwczesniej wróciła do pracy.Nie wiem kiedy to bedzie mozliwe.Czy ktoś może miał podobne zlamanie. Bardzo proszę o komentarze.Nadmienię, iż po operacji lekarz powiedział,że z takim złamaniem spotkał sie po raz trzeci w swojej karierze zawodowej.

Ja miałam złamane 2 kości śródstopia, jakieś dwa lata temu, nie tak bardzo jak Ty masz, bo u mnie obyło się nawet bez gipsu (przypadkiem, bo 2 tygodnie od złamania kuśtykałam, bolało, ale nie miałam czasu iść do lekarza, a potem już na gips było za późno). Ze swojego przypadku wiem, że będziesz musiała oszczędzać stopę, nosić bardzo grube i sztywne podeszwy (o obcasach możesz na jakiś czas zapomnieć) - ja do dziś chodzę głównie w butach trekingowych ;/ Polecam też brać Arnikę, to taki środek homeopatyczny- wiadomo, różne ludzie mają podejście do takich środków, ale mi pomogło, w sensie złamanie nie wróciło i teraz tylko jak bardzo mocno przeforsuję stopę to mnie boli. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

Gość teess1
za najlepsze komentarze gratis wysyłam swoje noszone majteczki przesiąknięte moimi kobiecymi soczkami

Gość teess1
sory za głupi komentarz w moim imieniu , ktoś się włamal na moje konto.zgłosiłam już do usunięcia.w dalszym ciągu czekam na komentarze

hej ,ja mam zlamanie 4 kosci srodstopia ,obeszlo sie bez operacji ,pierwsze 2 tyg szyna teraz mam gips juz 3 tyg a jeszcze 3 przedemna.Lekarz mi powiedzal ze 6 tyg to normalne potem jeszcze pewnie nie bede mogla normalnie chodzic ......siedze w domu sama i az mi juz teskno do pracy,najgorsze to ze ostatnio lapia mnie skurcze lydki i nic nie moge zrobic.....jak ty teess1 dajesz sobie z tym rade bo ja juz nie wiem co ze soba zrobic

Gość mała kobieta
jak sobie radziłyście z nogą w gipsie? macie jakieś rady? co robić a czego unikać?

Gość z nogą w gipsie
nie myśl o wiksie :p