Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pola222.

Moja znajoma chce oddac psa bo jej bachor ma alergie

Polecane posty

Gość ja tez bym wtedy oddala psa
!!!

Gość zgliszcza podswiadomosci
I żyj tu w kraju, gdzie bliźni do bliźniego - katolik w 95% zgodnie ze statystykami, tak się wspaniale wyraża. Ludzie, Wy chcecie w normalnym kraju godnie żyć ? Jak sami sobie tworzycie meliniarski zaułek - sądząc po poziomie wypowiedzi? Im dłużej siedzę na kafe- tym bardziej na trudnych tematach - tym bardziej jestem pewna, że my jeszcze przez 100 lat będziemy za tzw "Murzynami" jak tak kultura wypowiedzi i szacunek do drugiego człowieka wygląda w tym kraju.

Gość jak takie matki wychowuja
dzieci to nie dziwne, kółko się zamyka i dzieci wyrosną na chamów

Gość ja tez bym wtedy oddala psa
odezwaly sie te swiete:)

Niestety, ale najszybciej rozmnażają się ludzie z niskim wykształceniem, którzy niestety nie myślą o przyszłości, zachodząc w ciąże czy biorąc pod swój dach choćby psa.

Gość zlośliwa ania
a mnie zastanawia fakt, iż obecnie niektórzy wyżej cenią sobie dobro zwierzęcia nad dobrem własnego dziecka. niepojęte to jest dla mnie....na ale teraz jest moda na obrońców zwięrząt więc tak wypada:)

Gość nie chrzań.
zrozumiem ten przypadek choroba czy alergia dziecka. ale chyba nie zdajecie sobie sprawy z problemu porzucania psów. jest ich ogrom a to tylko dlatego, że pieski się nudzą, nie ma z kim go zostawic jadąc na wakacje i inne błache sprawy. a przecież pies też czuje tak samo jak człowiek. i nie gadaj, że to obroncy zwierząt sa teraz "modni" bo to co mówisz to bzdura.

Gość zlośliwa ania
tutaj jest mowa tylko o jednym przypadku więc nie wiem o co ci chodzi ?

Gość bfudhfud
Najpierw trzeba udowodnić, że dziecko jest uczulone na sierść psa. Ale niektórzy durni i leniwi lekarze jak słyszą, że w domu jest pies a dziecko ma alergię to od razu zakładają, że to pies jest winny. u nas były zwierzęta- psy koty, krówki i nikt nie miał alergii. A teraz najlepiej zamknąć dziecko w szklanej kuli i myć w domestosie. Nasze dziecko też ma alergię, mamy w domu psa. Ale byliśmy dociekliwi i zanim pomyśleliśmy o oddaniu naszego pieska, zaczęliśmy dociekać na co dziecko ma alergię. I co się okazało?? że to nie zwierzę jest jej powodem. Jeżeli chcecie mieć dziecko, to nie niszcie zwierzeciu przynajmniej zycia.

Gość nie chrzań.
ok. rozszerzyłam temat, bo wiem co się dzieje w schroniskach.

Gość ahahaha wy GOWNIARY chyba
pierwsze slysze ze lekarze zawsze zrzucaja wine za alergie na zwierzeta. jakbys nie wiedziala istnieja testy ktore doklaldnie pokazuja na co dziecko jest uczulone. z reszta latwo to zaobserwowac.

hehe, no tak, przeciez jak ktos ma zwierze w domu, to nie powinien sie decydować na dziecko. taaaa. przeciez tylko plebs sie rozmnaza :D

Gość bfudhfud
to po jaką cholerę macie zwierzę? To co bierzemy sobie psa na 2 lata a jak dziecko będzie uczulone, to do schroniska. I jeszcze jedno zawsze można trzymać psa na dworze, poczytajcie trochę- alergia atakuje ponieważ psy są coraz częściej trzymane w domu. Śpią na kanapie, ślinią meble, drapią się w kuchni.

Gość zgliszcza podswiadomosci
akurat wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy. Sama byłam świadkiem rozmów kwiatu inteligencji polskiej, podczas bindowania w ksero prac magisterskich i związanych z tym kolejek. Babka prawie 50- letnia stała prawie 2 godziny w jednym miejscu a młode się pchały i ją wymijały, ubliżając jej jak tylko można. Kwestia jest chyba tego typu - jak sie wychowuje dzieci w naszych domach i jak pojmowanego szacunku do bliźniego się uczy.. Moja mama ma wykształcenie zawodowe, ale nigdy do nikogo się nie odezwała w sposób taki - jak tu się wypowiadają osoby, które, albo sa młode - albo same są matkami. A tutaj zapewne większość wypowiadających się dyplomem wyższej uczelni może się poszczycić, więc we własnym mniemaniu pozjadały wszytskie rozumy i uważają, że mogą obrażać kogo i za co chcą. Niedługo rozmowa zejdzie na temat tego, że kobiety bez dzieci to nie kobiety, lub na kwestie religijne i łańcuszek pójdzie.... Bo przecież zamiast rozważyć problem najlepiej się pokłócić o rzeczy mało istotne, bo w tym przecież nasz naród jest najlepszy ...

Gość bfudhfud
ahahaha wy GOWNIARY chyba hehe, no tak, przeciez jak ktos ma zwierze w domu, to nie powinien sie decydować na dziecko. taaaa. przeciez tylko plebs sie rozmnaza Masz rację. Właśnie tak. Jeżeli chcesz mieć dziecko i masz świadomość, że może być alergikiem, to nie bierzesz sobie psa na 2 lata a potem wypad.

Gość zlośliwa ania
"jeżeli chcesz mieć dziecko i masz świadomość, że może być alergikiem, to nie bierzesz sobie psa na 2 lata a potem wypad "- ciekawe w jaki sposób można wcześniej sie o tym dowiedzieć? oświeć mnie

Gość pompeja pompeja
Zgliszcza Ale ci ludzie pójdą jutro do kościółka, dadzą na tacę i znowu mogą dalej obrażać. Mnie przeraża zachowanie i słownictwo tych matek polek katoliczek. Ja się cieszę, że nasze dziecko nie ma chrztu, że nie chodzimy do kościoła , piesek ma ocieplaną budę a dziecko nie ma alergii.

hehe, tez jestem ciekawa, jak mozna przewidziec czy dziecko bedzie miec alergie :)

Gość po cholere biorą psa
jeśli ten pies przeszkadza dzicku

Gość bfudhfud
Nie można tego wiedzieć, dlatego nie bierz sobie psa i już. Dla mnie oczywiste- będzie mi go trudno oddać, nie biorę. dziecko się urodzi, zrobimy testy, jeżeli dziecko nie będzie uczulone to kupimy psa albo kota. w czym problem???

Gość jjjjjjjjjjjjj
faktycznie, jak ktos np mieszka w bloku to sobie tego psa chyba lancuchem do balkonu na 10 pietrze przywiaze? JEZU ale u sie tepe strzaly zeby nie powiedziec idiotki wypowiadaja!!!!! CO, zdrowie dziecka jest mniej wazne niz pies? Moze niektorzy sa zbyt tepi na to by zrozumiec ze odpowiedzialni wlasciciele poszukaja domu dla psa a nie oddadza go do schorniska ! A nieodpowiedzialni beda mieli w dupie alergie. Nie wiem co za tępota sie tu wkradla na ten temat, dziecko alergiczne, NIEMOWLE (!!!!!!!) dostaje nieraz takich ataków dusznosci alergicznej ze trzeba tygodniami siedziec w szpitalu ! I jak ktos powiedzial - znam wiele przypadkow kiedy tacy rodzice obroncy zwierzat doprowadzili malucha do astmy ! I lekarswa GÓWNO daja ! Elimiuja objawy ale nie lecza z alegrii a dziecko jest caly czas wysawione na dzialanie alergenu. Jezu az mi sie cos w zoladku przewraca jak to czytam, az strach myslec co wyrosnie z waszych dzieci jak urodzicie, chyba ze moze wolicie wychowywac zwierzeta zamiast ludzi? (oby!) Pies, wiadomo, wieksza odpowiedzialnosc, ale przyklad na innym zwierzaku- bedac w gimnazjum dostalam swinke morska ktora kochalam nad zycie. Po 3 latach (!!!) dostalam na nia takiej alergii ze niemal wyladowalam w szpitalu a nic nie pomagalo. Musialam ja oddac. Przeryczalam wiele tygodni, nie chcialam jej oddawac bo nie po to sa zwierzea zeby sie ich pozbywac ale jak ktos nie wie to niech zapyta lekarza do czego prowadzi taka nieodpowiedzialnosc jak zostawienie zwierzaka w domu osoby uczulonej .

w tym problem, że czasem pies jest duzo wczesniej niz para zaczyna planowac dziecko :) myslisz strasznie schematycznie :)

Gość zlośliwa ania
Ale ci ludzie pójdą jutro do kościółka, dadzą na tacę i znowu mogą dalej obrażać. Mnie przeraża zachowanie i słownictwo tych matek polek katoliczek. a skąd wiesz czy one sa katoliczkami? czy chodzą do kościoła?czy są matkami? w intrnecie każdy jest anonimowy.a ty nigdy nie przeklełaś? jesteś świeta? może najpierw popatrz na sibie zanim zaczniesz oceniać innych?

Gość marek jarek
Mateczki poleczki katoliczki ile jutro dacie na tackę?? Jak to liczycie?? Za każde wyzwisko 10 zł. czy jakoś inaczej??

decydując się na psa wiadomo, ze to nie zabawka i że to się wiąze z konsekwencjami na kilkanaście lat

dokladnie. alergia to nie tylko katarek z rana. zwlaszcza dla dzieci moze byc niebezpieczna. czasami zmiany na skorze goją sie latami.

zgliszcza podswiadomosci no ok, wiadomo, że tytuł nie świadczy o inteligencji i kulturze osobistej, znam wiele takich przypadków... ale tyle samo znam przypadków młodych matek z mojego rocznika (20 lat) żadna nie skończyła szkoły, i ztego co pamiętam inteligencją nie grzeszyły, podejrzewam, że niewiele się zmieniło,a le mogę się mylić. Ale powracając do tematu przewodniego to jeśli twój partner ma alergie jest duże prawdopodobieństwo, że będzie je miało dziecko, pozatym czesto alergia na sierść to głównie alergia na kurz, więc jak ktoś wyżej pisał najpierw trzeba poznać dokładnie przyczynę alergii i nie wywalać odrazu psa na bruk.

Gość marek jarek
Baby, jak mieszkacie w bloku, to nie miejcie psa. Zresztą jak czytam wasze posty pełne jadu, to myślę, że szkoda by było tego zwierzęcia.

Gość jjjjjjjjjjjjj
ja pierdole, faktycznie, wszyscy wlasciciele psow przy zakupie dostaja gratis krysztalowa kule ktora przewidzi im narodziny dziecka. OMG!! to psa mozna kupic dopiero po zalozeniu rodziny? A co jak kobieta wychodzi za mezczyzne ktory ma psa ? Nie moga miec dzieci bo moga dostac alergii? CO ZA OGRANICZONY ZASCIANEK nie wierze po prostu co sie tu dzieje !! Moze wy planujecie dziecko 10 lat wstecz (albo raczej z 15 bo mniej wiecej tyle zyje pies) ale niestety nie wszyscy sa az tak przewidujacy. A w przypadku wpadki rozumiem u pary posiadajacej psa jestescie za aborcja? Bo dziekco moze miec alergie??

mam teraz 25 lat jeżeli wezmę psa to będzie on prawdopodobnie zył az będe miała lat 40 jednak przed 40 chce miec dzieci proste- nie biore psa jaka w tym filozofia pies był wcześniej, niz planowane dziecko?