Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pola222.

Moja znajoma chce oddac psa bo jej bachor ma alergie

Polecane posty

Gość a ja mialam psa najpierw
w ogole nie rozumiem problemu tego calego dylematu. Bo ja nie wyobrazam sobie oddania mojego kochanego psa bedacego ze mna od kilku lat na rzecz tego ze bedzie nowy czlonek rodziny. Niby dlaczego rezygnowac z psa? Jaki moze byc tego powod? Ale moze wywodze sie z rodziny gdzie umialo sie takie rzeczy godzic i dlatego to dla mnie takie dziwne

Gość ulasssss
co za idiotki sie tu wypowiadaja. wynika z tego, ze psa powinno sie brac dopiero po urodzeniu sie wszystkich planowanych dzieci. bo pies to zobowiazanie na kilkanascie lat. no jasne... wielce obronczynie zwierzat. dopiero by sie schroniska zapelnily!

Gość ulasssss
a ja mialam psa najpierw - z powodu silnej alergi nowo narodzonego dziecka? :o

pies to obowiazek na kilka a nawet kilkanascie lat zdzwiona? traktujesz psa jak zabawke? Jesli tak to nigdy go miec nie powinnas. I owszem moj maluch mial alergie od urodzenia i patrz ze zyje do dzis wlacznie z moja sunia, dziwne co?

po co wiec ludzie biora psa skoro nie chca go poem chowac? Po co przyzwyczajaja do siebie a potem zostawiaja? Bo nie bardzo rozumiem

Gość ulasssss
"Aaaa... i pies kocha bezinteresownie, kocha cale zycie i jest w stanie poswiecic swoje wlasne dla swojego wlasciciela. Bachor natomiast czesto jest markotny, wredny, wrzaskliwy i kocha za pieniadze, gadzety od rodzicow czy innych osob, a i tak nie wiadomo na kogo wyrosnie, czy nie bedzie potem napie**alal matki po mordzie bo mu nie da na flaszke " rozumiemy, ze ty bylas wlasnie takim "bachorem" dla swojej mamusi :D

ulasssss pies czesto chory, stary, rzuca sie, gryzie, moze zrobic krzywde. Dziecko- tez moze sie rzucic, zbuntowac, bez wzgledu jak wychowasz zbuntowac sie. Ryzykujesz z dzieckiem? To dlaczego nie zaryzykujesz z psem, ktorego mialas wczesniej? Bo to zwierze? A kim ty jestes? Odpowiedz sobie na to pytanie

Gość wspolczuje ludziom ktorzy
porownuja psa do dziecka. i wolą psa do ludzi. jestescie aspoleczni. wspolczuje rowniez osobom ktore uwazaja ze dadza dziecku leki i po sprawie. tylko że przy dlugim stosowaniu i duzym nasileniu alergenu te leki moga przestac dzialac.

Gość ulasssss
tak. niemowlak z pewnoscia rzuci sie na psa z nożem :/ no i wybacz. skoro pies i moje dziecko nie moga byc trzymane razem to chyba oczywiste, ze pozbede sie psa. tak. z czystym sumieniem przyznaje sie wszem i wobec, ze moje wlasne dziecko bedzie dla mnie najwazniejsze na swiecie. wazniejsze od innych dzieci i wazniejsze od psa :o moze dziecko mam do sierocinca w takim razie oddac? lecz sie gimgowniaro

Gość ulasssss
tak samo jak dla suki jej szczeniaki beda wazniejsze od ludzi :o

Gość sssssssssssssssssssss
Oj wy maciory, pies jest jak dziecko, a nawet lepszy.

Gość odebrana
glupia pizda z niej i tylo. nie musiala brac psa. a zreszta znam taka dziewczyne co ma alergie i w domu ma i kota i psa.

Gość ulasssss
oczywiscie, ze tak. psy z pewnoscia znacznie lepiej poradza sobie z zarabianiem na nasze emerytury. kastrujmy sie i trzymajmy psy!

Te alergiczne dzieci to w ogole.... powinna byc selekcja naturalna jak u zwierzat.:O

Gość wy psiarze to brudasy
ja was dobrze znam :D sierść wszedzie, w łozku, w jedzeniu. wszedzie brud. psie żarcie. najpierw pies se lize jaja a pozniej was po mordach :) taaak, taka jest wlasnie prawda, nie mowcie że nie, bo ja was dobrze znam

dla mnie dziecko moje i sunia beda najwazniejsze. A reszta? chuj z tym niech moja suka zagryzie (a ma prawo jak ktos zblizy sie do niej na metr i nawet jak to dziecko to mama odpowiada). Suczka w kagancu jest wiec mamuski moga sie pieklic:P

pewnie twoje dziecko juz nie raz zajadalo sie kupa twojej "suni" :D takie akcje to juz nie raz widzialam :)

najpierw maciory nie pilnuja bachorow, daja psa glaskac, a potem sie dziwia ze lapa odgryziona.

plebs krzyczy! a co masz robic babo szukaj sobie problemow, powodzenia!

o wypraszam sobie :) ja przestrzegam przynajmniej zasad higieny i nie sypiam z pchlarzem :D

Gość buhahhahahaaaaaaaaaaa
ciekawe co bys wybrala, jakby twoje dziecko mialo silna alergie :D

jak to co by wybraly :D przeciez pies najwazniejszy :D olac "bachora" ;)

Nie mówię ze wazniejszy, le tak samo wazny.Jakby moj pies mial uczulenie na bachora to bachora tez bym nie wyrzucila:D

Gość takie zycie
ja swego wywiozlem do lasu i przywiazalem do drzewa. 3 lata poznij jak bylem w tamtym rejonie na grzybach lezaly juz tylko kosci i kłaki.

takie zycie bachora?? I slusznie:)

Gość buhahhahahaaaaaaaaaaa
jestescie posrane. stawiac zwierze na rowni z czlowiekiem :o i to z wlasnym dzieckiem. leczyc to to powinno :o

Gość lekom NOŁ!
ja bym nie miala sumienia wlasnego dziecka narażać na chorobę. poza tym, jestem zdania, ze im mniej lekow sie przyjmuje tym lepiej. gdyby ktos z mojej rodziny byl uczulony na siersc i miala bym pewnosc ze gdyby tej siersci w domu nie bylo to ta osoby nie mialaby objawow alergicznych to bym sie pozbyla siersciucha. bo wam sie wydaje że na wszystko sa leki. tylko ze po co sie leczyc jak mozna usunac przyczyne choroby?

Gość takie zycie
nie wie mw czym problem przeciez to TYLKO pies. moj były sasiad zrobil jescze lepiej bo mowil ze niechce mu sie isc do lasu. wsadzil pasa do piekarnika odkrecil gaz i po 15 min było po wszystkim,pies sie zadusił on go w czarny worek i do zsypu.

jestescie posrane. stawiac zwierze na rowni z czlowiekiem i to z wlasnym dzieckiem. leczyc to to powinno Masz racje, powinno sie stawiac wyzej psa, ale zycie to zycie...

Gość a potem w tym piekarniku
piekl ciasta i kurczaka :o