Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pohjola

In vitro przelalo czare goryczy

Polecane posty

Gość pohjola

W koncu sie przelalo... mam juz dosc zacofanych pogladow KK, ich zaklamania i obludy... od samego rana chodze nakrecona wiadomosciami... mam juz po dziurki w nosie tego wszystkiego, zaczynam przygotowania do apostazji, bo wariuje ze jestem zaliczana do katolikow... Co to za kraj zeby kosciol straszyl politykow jakimis ekskomunikami :/

Gość ja jestem za in vitro
a kosciół niech się zajmie pedofila wsrod ksiezy a nie zaglada ludziom do dupy.

Gość pohjola
tez tak myslalam przez wiele lat, ze po co sie meczyc z papierami, przeciez ja wiem ze nie popieram KK itd. Ale teraz oni sie tym podpieraja ze 96% Polakow to katolicy i dlatego prawo ma byc katolickie... czyli sredniowieczne. Po prostu tak mnie juz wyprowadzili z rownowagi, ze mam w dupie te pare godzin mojego wolnego czasu. Moja apostazja - za wolna Polske :D :D :D

Gość Grażynka nie Lubiczówna
JESTEM W SZOKUI!!!!!! TO CO WYCZYNIA SEKTA KATOLICKA JEST PRZERAZAJACE!!!!!!!! PRECZ Z KATOLAMI!!!

Gość Grażynka nie Lubiczówna
a z tym 96% polaków katolikow to nie prawda, oficjalnie katolikami jest niecałę 90% ale tak naprawde jest mniej bo kosciol katolicki zawyza dane. i to jest fakt powszechnie znany.

Gość heh to smutne co sie dzieje ze
swiatem... zmierzamy do kleski.... coraz wiecej ludzi odwraca sie od kosciola, ale ja wcale sie nie dziwie. idea była dobra, pismo swiete jest ok, kosciol mial byc ostoją, mial mowic co jest dobre a co zle. ale jego poglady zatrzymaly sie na sredniowieczu.

Droga autorko tematu, wiesz co? Pierdol się. Idź do tych swoich biskupów, może cię wypierdolą jak nie masz jeszcze 15 lat skończonych :D. Jest demokracja i KAŻDY ma prawo mieć własne zdanie i je wypowiadać! Nikt cię kurwa w KK nie trzyma jeśli się z nim nie zgadzasz! Ale nie kurwa... wasza pierdolona czerwona demokracja polega na tym że każdy ma mieć zdanie zgodne z oficjalnym stanowiskiem partii :O Powinno się was sterylizować czerwone kurwy żebyście nie przekazywali dalej swoich czerwonych genów! ŚMIERĆ UNII EUROPEJSKIEJ! PRECZ Z EUROSOCJALIZMEM! PRECZ Z HOMOFASZYZMEM! ZDELEGALIZOWAĆ SLD!

Gość Tina Turner
o katolik się oburzył! język wart tej instytucji

Gość pohjola
do ten ostatni niedziel - przemawia przez Ciebie wyjatkowa milosc do blizniego :D ale wracajac do tematu powinienes sie nieco koksztalcic bo Polska ma byc krajem swieckim, co znaczy tyle ze jesli uwazasz ze in vitro to grzech, to tego nie robisz, a demokracja polega na tym ze pozwala sie innym na posiadanie wlasnej opinii a nie narzucanie katolickiego pogladu i zakazu in vitro

Gość Bronek z Jelonek
nie ująłbym tego lepiej niż powyżej :)

niedziel durny jesteś, demokracja dotyczy wszystkich, niedouczonych brzuchatych biskupów też. Jakiś głąb w purpurze, myśli że wszystkie rozumy pozjadał i nawet dobrze nie wiem co to in vitro, ale musi swoje durne trzy grosze wrzucić......

Wy jesteście durni! Czy ktoś tu kurwa narzuca komuś czyjeś poglądy? KK ma kurwa prawo ekskomunikować ludzi robiących se in vitro jeśli uważa że jest to niezgodne z jego nauką! Tylko że wasza czerwona demokracja polega na tym że każdy ma myśleć zgodnie z oficjalnym stanowiskiem jedynie słusznej partii :O a jak ktoś myśli inaczej to już kurwa jest oszołomem i jest zacofany :O Chuja was obchodzi że biskupi straszą ekskomuniką :O Nie należycie do kościoła to się nie wpierdalajcie :O Kurwa, księża was w dzieciństwie molestowali czy co? Bo się tak zachowujecie :O I w ogóle to mam was w dupie i kończę z wami dyskusję bo z eurodebilami nie warto dyskutować :O

ci co się boja ekskomuniki a są za in vitro powinni wstrzymac się od głosu, a reszta głosować za i świeto dzieci lasu :D bo in vitrop przejdzie

aa nie najerzdzajcie juz na tego niedziela bo pomijając już jego wulgarny wydzwięk ma chłopina racje. Jeśli ktos uważa się za katolika musi podporządkowywac sie jego nauka. Taka prawda :)

Gość ja się nie boję ekskomuniki
i jestem zdania, że kościół mółby sobie tyłek podetrzeć tymi 96 czy tam 90 procentami społeczeństwa, gdyby to społeczeństwo podtarło sobie tyłek kościołem. Zagłosujcie na tych radnych, którzy deklarują świeckość państwa - wtedy nie będzie ważne czy innowierca w Polsce jest jeden czy milion.

Gość i tak nie bedzie darmowego
in vitro , polska zaciaga kredyty na renty wszędzie obcina ulgi podwyższa wat akurat rzadowi jest to na reke , bo nie straci twarzy

jak chcesz wiedzieć, narzuca, bo czym jest, to co powiedział, ten fundametalistyczny biskup: kto się nie przystosuje, ten zostanie ekskomunikowany. Dla niewierzących , agnostyków, może sobie gadać i tak mają w dupsku, przygłupa nie z tej epoki, a dla bardziej nerwowych katolików, może to byc niemiłe nawet bardzo. Wspomnę tu zdarzenie z historii Polski. Bolesław Śmiały, biskupa, który mu właził w politykę i zdradził Ojczyznę, św Stanisława, przywołał do porządku bardzo skutecznie, ale niestety było średniowiecze i musiał ponieść karę.....

Owszem in vitro przejdzie, w końcu socjalizm tego wymaga żeby całe społeczeństwo składało się na zrobienie bachora jakiejś parze :O, ale mniejsza o to. Bo ci czerwoni kretyni oczywiście nie mogą zrozumieć że ktoś może mieć inne zdanie, no bo jak to można myśleć inaczej niż pan Grzesiu Napieralski :O. Ekskomunika to sprawa kościoła, skoro jest rozdział kościoła od państwa to państwo nie powinno się wpierdalać do kościoła jak kościół do państwa, ale te lewicowe kurwy oczywiście wszystko chcą kontrolować i dla nich rozdział polega na tym że kościół nie wpierdala się do nas ale my do kościoła tak :O Napiszę po raz setny że ludzi o poglądach lewicowych powinno się sterylizować żeby nie przekazywali dalej swoich genów bo to jest wrzód trawiący ludzkość.

dokładnie. In vitro powinno byc refundowane. A czy ktos z niego skorzysta to juz jego katolickie sumienie. Państwo nie powinno w tym ingerować skoro jest świeckie. Swoją droga ciekawe jaki będzie % polaków skorzystających z darmowego in vitro i jak to się będzie miało do tych 96% katolików :)

a patrząc na zdjęcie zgiętego wpół Komorra, jak cmoka w rękę papieża, kiecuny mają się dobrze a może coraz lepiej....

niedziel, twoje poglądu, nie są prawicowe, to jest język wściekłego lewaka, bo lewica, zawsze jest postępowa, a prawicowe durnie, powodują cofanie się w rozwoju....

Gość ja się nie boję ekskomuniki
No ale mowy o tym, że nie ma pieniędzy i trzeba brać kredyty na renty nie ma, gdyby to było wyjaśnienie pewnie inaczej byśmy do tego podeszli i przynajmniej w moich oczach rząd bardziej "zachowałby twarz". Jest mowa o "wątpliwościach etycznych" i "kompromisie", co niektórzy zastanawiają się, jakby tu ograniczyć grupę, której wolno poddać się in vitro (tylko młode kobiety, tylko mężatki, może tylko te, które były dziewicami przed ślubem jeszcze?). Jeśli w ogóle trzeba przyjąć jakiekolwiek kryteria, to niech to będą kryteria ekonomiczne - obiektywne.

Gość bo te 90% to sa ludzie tylko
ochrzczenie ( w niemowlectwie zreszta, gdzie ich sie nikt nie pytal) i potem taka statystyka sie chocby PIS podpiera. Jesli apostazja bylaby prostsza, nie wiem ile faktycznie by zostało,

Gość bo te 90% to sa ludzie tylko
jest coraz wiecej bezplodnych par, dla wiekszosci to tragedia. Jesli refunduje sie leczenie narkomanom i alkoholikom...