Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewica212121

dziewictwo

Polecane posty

Gość dziewica212121

Czy dziewictwo sie jeszcze ceni? Zauważyłam, ze wiele dziewczyn się tego wstydzi. Nastały takie czasy, ze co niektóre daja po dyskotekach pierwszemu lepszemu. Ja mam 21 lat, jestem czysta z wyboru (nie z konieczności:P) i jestem z tego dumna. Myślicie że są jeszcze faceci którzy są zadowoleni z tego że dziewczyna czekała właśnie na niego? Że potrafią to docenić, poczekać? Ja na takiego właśnie trafiłam i nie wiem czy to taki wyjątek czy jednak są jeszcze ci normalni:P

Gość heniussssss10856434535325
zbędne formalności w rozwalaniu tego gówna co nazywacie dziewictwem.

Gość Tina Turner
1 na milion

Gość ja stracilam dziewictwo w wiek
u 20 lat i nie żaluję. dla mnie to jest żalosne dorabianie ideologii. tak naprawde nie wiesz co tracisz.

Gość ale z czego ta duma ??
bo ja nie rozumiem, naprawdę. czy to, że my kobiety do pewnego momentu w życiu mamy błonę między nogami to takie niezwykłe?? jaki to jest powód do dumy?? ok, jesteś dziewicą, fajnie, nikt Ci nie każe za seks się brać, a już zwłaszcza z byle kim. ale naprawdę po co ta cała otoczka, ideologia, jakieś brednie o cenieniu dziewictwa :(

Gość dziewica212121
bede trzymać moją błonę aż spleśnieje a pozniej ginekolog wytnie mi to nożycami a wtedy juz zaden facet nie bedzie chcial mnie zruchac

Gość Jola Hilińska
tak naprawdę nie chodzi o błonę, ona jest symbolem wartości, których dziś nikt nie szanuje i nie chodzi tylko o nieuprawianie seksu / cóż dzisiejsza młodzież tego nie rozumie

spoko, mozna czekac... jakies to wyjscie jest. nie nazwala bym tego ideologia moze, bo to za duzo powiedziane... ale tez ile mozna czekac? do nocy poslubnej? ok, jak masz 15 lat i czekasz do 20... gorzej jak masz 20 i czekasz do 30tki!!

każdy facet to doceni i każdy chciałby mieć taką żonę. niestety zjawisko dziewictwa jest tak rzadjie, że aż zaczyna rodzić podejrzliwość.

Gość mam gdzieś to wszystko
W pewnym sensie się zgodzę, że dorabianie sobie takiej ideologii jest śmieszne. A może raczej się źle wyraziłam. Również jestem 21 letnią dziewicą z wyboru, jednak mój przypadek jest trochę inny. Nie widzę żadnego w tym powodu do dumy. Jest to po prostu moja osobista sprawa i nie sądzę, żeby ktoś miał coś do tego, bądź patrzył na mnie poprzez ten pryzmat. Na swój sposób jest to trochę żałosne jeżeli kobieta myśli, że swoim dziewictwem może zrekompensować inne braki, a raczej jeżeli dziewictwo to jedyna rzecz do zaoferowania. Sama nie przekroczyłam jeszcze tego progu, ponieważ jeżeli chodzi o seks to wiem, że musiałabym partnerowi bardzo ufać aby się do tego posunąć. Nie poszukuję jakiegoś księcia z bajki, ponieważ wiem że to nierealne. Jednak jeszcze nie poznałam kogoś kto byłby godny zaufania. Wiem, że wiele osb patrzy na tą sferę inaczej i seks jest dla nich mniej intymny i często czysto mechaniczny. mimo to nie potępiam takich osób, nie mam zresztą takiego upoważnienia. Po prostu równeiż uważam, że to jest osobista sprawa i nic mi do tego. Swoją drogą... Takie tematy robią się już denne. Oczekiwałaś jakiegoś zlotu aprawików? :P :D

Gość Marusia i cztery psy
nie chodzi oto, żeby czekać do ślubu ale o to, że nie ma się czego wstydzić i lepiej poczekać na właściwego faceta zamiast bzykać się z byle kim w przypadkowej toalecie a potem z dumą ogłaszać koleżankom, że jest się kobietą, bo najwyżej szmatą można być po takim numerku

Gość Franek z Janek
autorko, jak ci się znudzi to sprzedaj na allegro

Marusia... tutaj trzeba odroznic koorestwo od "nie-bycia-dziewica". Nie uwazam zeby robienie loda koledze z osiedla, pod stolem na dykotece bylo wyrazem kobiecosci, ale tez nie uwazam, ze maltretowanie sie "nie-sypianiem-z-facetem" mialo ze mnie zrobic bozyszcze. Jak sie jest z facetem, to dlatego ze sie do niego cos czuje. Jesli sie do niego cos czuje to nie widze powodu dla ktorego trzeba by sobie zakladac stalowe majtki. A jesli jestes z kims a nie czujesz nic, to po co z tym kims byc?

ale ona napisala, że jest z tego dumna.... nie widzę żadnego powodu do dumy. jak facet wybiera sobie partnerke pod wzgledem jej przeszlosci seksualnej to jest cos zs nim nie halo.

Gość dziewica212121
Nie jestem dumna z tego, ze mam jak to ujeliście "błonę między nogami" a dlatego, że potrafię się szanować, wytrzymać, poczekać choć nieraz były okazje do tego aby to zrobić. Nie rozpoczęłam tematu po to, żeby rozmawiać o mnie, a o tym co się dzisiaj dzieje CZYLI traktowaniu dziewictwa jako powodu do wstydu(dlaczego?). A także chciałam się dowiedzieć jak patrza na ta sprawe mężczyźni.

Gość aaaaaa222222222
ja mam 20 lat i też jestem dziewicą.. i jestem z tego dumna, znam swoją wartość i z pierwszym lepszym do łózka nie pójdę

Gość dziewica212121
Aha i nie uważam żeby sypianie z facetem którego się kocha świadczyło o kobiecie źle. Myślę, że powodem do rozpoczęcia współżycia powinna być właśnie miłość,uczucie a nie popęd seksualny.

"potrafię się szanować, wytrzymać, poczekać choć nieraz były okazje do tego aby to zrobić" no wiec skoro podchodzisz do tego w ten sposob, ze "byly okazje" to faktycznie lepiej sie za seks nie zabieraj, bos jeszcze mlodka :)

"z pierwszym lepszym bla bla bla". ale wy jestescie zasciankowe. osobiscie nie znam ani jednej osoby ktora chodzi do lozka z pierwszym lepszym , albo po to zeby miec to za soba. dla mnie zwiazek w ktorym jest milosc rowna sie seks. i tyle. na nikogo nie czekalam, "na tego jedynego", po prostu kochalam tamtego faceta i chcialam z nim to zrobic.

Nie nam oceniać kobiety, które się "puszczają". Jak już wspominałam to jest ich sprawa. Wartość człowieka nie jest jedynie wynikiem braku przespania się z kimś :D Składa się na to wiele innych czynników. Ludzie nie żyjemy w średnioweczu :D Swoją drogą to jak miałam 15 lat myślałam podobnie do was. Do momentu kiedy byłam kiedyś w bardzo opłakanej sytuacji. Wtedy właśnie wyciągnęła do mnie rękę taka "panienka lekkich obyczajów". Gdyby nie ona wszystko mogłoby się bardzo źle skończyć. Praktycznie zawdzięczam jej życie. Co było najzabawniejsze? Że wtedy było mnóstwo ludzi, nawet moi znajomi, a pomogła mi właśnie ona. I jeszcze jedno. Jakieś 90% kobiet popiera homoseksualistów, twierdząc że nie ingerują w cudze życie łóżkowe. Więc dlaczego tak bardzo wnikają w życie intymne innych kobiet? Czysta hipokryzja :D

Gość god_is_nowhereeee
A co ja mam powiedzieć jak jestem 28-mio letnim prawiczkiem. Jak mam się pozbyć tego cholernego balastu ?????

homoseksualisci to osobna sprawa i nie ma co jej mieszac do dziewictwa bo ma sie nijak do tego topiku... zreszta generalnie nie kumam twojego postu...

Gość god_is_nowhereeee
Mnie to nie pomoże dziewica , ani tymbardziej niedziewica bo takie nie znoszą prawiczków.

Coralick, właśnie chciałam sprostować swoją wypowiedź i bardziej ją objaśnić, ale jednak jestem za bardzo leniwa aby to zrobić :P :D Trudno, najwyżej zostanę nie zrozumiana :P

Gość ja jestem prawiczkiem niestety
i na zone chcialbym tylko dziewice

Gość ja jestem prawiczkiem niestety
jako prawiczek bym wolal dziewice