Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brzucholek

TEGOROCZNE MAMUSIE....po 30-tce.....

Polecane posty

Ja zrzucilam juz co prawda 15 kg ale chcialabym wiecej a tu dupa,mimo ze cycem karmie...ale to dlatego ze slodkosci sobie nie odmawiam i poza spacerkami gimnastyki zadnej nie uprawiam.A moze mi powiecie,kiedy mozna zaczac cwiczyc po cc????

Kasiek ale Ci zazdroszcze...u mnie tragedia im wiecej myślę o tym jaka jestem okropna tym więcej jem :(( Niby słodycze rzuciłam i umieram z tego powodu,ale nic to nie dało,bo zajadam czym innym:/ Jesli chodzi o ćwiczenia po cc -po 10 tyg możesz smiało zacząć ćwiczyć.

Hejka dziewczyny - mam nadzieję że mnie przyjmiecie. Mi już 34 latka stuknęły a teraz w sierpniu urodziłam dopiero pierwsze dzieciątko - po dłuuugich staraniach (właśnie śpi w bujaczce ten oscypek). Co do wagi - w ciąży przytyłam 15 kilo i szybko to zrzuciłam ale niestety jeszcze zostało 8 nadwagi sprzed ciąży :(

A w ogóle to fajnie znaleźc Magdusię i Lucziję tutaj - czytałam Was dłuuugo na lipcówkach i sierpniówkach ale nie miałam odwagi zagadac i teraz mam za swoje - dziewczyny uciekły na prywatne forum a mi smutno :(

Witaj Atinko,miło Cię przywitać :)Fajnie że się odezwałaś :) Milusio nam będzie pogadulić:) Nie smuć się :) dobrze,że do nas dołączyłaś :) im nas więcej tym przyjemniej.Ja mam od kilku dni dołeczek związany z kilogramami czuje się okropnie i co najgorsze nie umiem się za to wziąć...Ja też najpierw złapałam kilka kilogramów przed ciążą i później w ciąży ... Mam nadzieję,że do lata choć trochę stracę:) Teraz się obżeram owsianką,bo mała po niej trochę lepiej się wypróżnia.ehhh

Magdusiu nie smutaj się - spokojnie zrzucisz kilogramy - a do wakacji na pewno! przy małym dziecku człowiek jest już dośc wykończony to i za cwiczenia ciężko się wziąc - wiem to po sobie. Ciebie podziwiam bo ja mam tylko jedno a Ty więcej i cały dom na głowie. Jeszcze troszkę i będą z nas laski :P

Niby tak,ale czasem takie małe problemy powoduja ogromnego doła. Mam nadzieję,że przyjdzie czas i wezme się za siebie z ogromnym zapałem :))Zwłaszcza,że źle się czuję (nogi mnie nie chcą nosić;) ) bolą mnie stawy i czuje się jakbym ważyła conajmnie 200kg ... :) Zwykle nie narzekam,ale chyba jesień tak na mnie dziala poprawię się na wiosnę;) :P Mała zaczyna koncertować to już jej pora:) Może uda mi się później odezwać,a jak nie to do juterka :))

cześć dziewczyny :) ja w ciąży przytyłam 22 kilo... masakrrrra schudłam z tego już 18 :) ale potrzebuję więcej, bo przed sama ciążą przytyłam. tak jeszcze z 6 kilo bym musiała zrzucić. i nawet mi to idzie, bo lekarz kazał mi nie jeść cukru, mąki i drożdży i wszystkiego w czym by to mogło być (chleb, dżem, takie tam...) to głoduje i chudnę :) a moje chłopy pizze sobie robią :(

Ja po tych chrzcinach to chyba przytyłam....buuuuuuuuuuu!!!!!!!!!! Całą dietę szlag trafił chyba ocipieje............ Młody po tych chrzcinach dostał jakiś chimerek..... Ciągle się drze!!!!!!!!!!!!!!! I rączki wrrrrrrrrrrrrrrrrr:(

Mama Agusia - w sumie ten lekarz to chyba najbardziej motywuje - ja w zasadzie mogę jeśc wszystko i wsuwam aż miło - najbardziej smakuje mi słodkie :( a pomyślec że miesiąc po porodzie w ogóle nie miałam ochoty na słodkie a teraz na odwrót :(

Hej cos w tym jest,bo ja tez mase slodkiego wciurzam :):) Ja tez mialam lekka nadwage przed ciaza a w samej przytylam 15 kg.Brzuch jak flaczur i teraz waga ani drgnie.... Musze wam powiedziec,ze tez was podczytywalam,szczegolnie jak maly pojawil sie na swiecie.Duzo ciekawych rad tam bylo,no i porownywalam zachowania waszych dzieci do swojego :):) mama_agusia-no to teraz pewnie zrzucisz duzo na tej diecie :) magdusia-ja czekam,az bede mogla cwiczyc,moze to pomoze....

hihi... schudniemy ...zobaczycie :) w sumie nie mam kiedy zabrać się za ćwiczenia...jak juz mam chwilunie to jestem tak padnięta,że mrugac mi się nie chce.Najważniejsze to ograniczyc żarcie,ale u mnie to nie idze jakoś.Jak ja odchudzałam się po poprzedniej ciąży to nie jadłam chleba,ziemniaków,makaronu...np na sniadanie jadłam plasterek szynki,plasterek sera i np pół pomidora i albo ogórka zielonego,albo kiszonego.Na drugie śniadanie jakiegoś jogurta,na obiadek np pierś uparowaną z warzywami (marchewką pietruszką brokułami) a na kolację jogurt z otrębami i w tydzień zjechałam 7 kg...a w sumie prawie 20 z 3-4 miesiące. Ale nie jadłam nic smażonego :)teraz nie wyobrazam sobie nie jeść ziemniaczków,chlebka...mmmm.....Najważniejsze w diecie,żeby się nie głodzić,bo organizm zacznie magazynować zapasy i wszystko wróci jak czuje się głód to trzeba nawet co godzinę wsunąć plasterek szynki. Teraz właśnie tata wozi ją w foteliku na wózku głębokim;) Idę się kapać póki grzecznie siedzi :))Do juterka Moja mała też jakaś marudzińska,a w ogóle turystka z niej,ze hej...wyobraźcie sobie,że się drze,a jak ja wsadzam do fotelika samochodowego to się śmieje w głos:))

Młody śpi.....Ale maruda jest niemożliwy....mam nadzieję ,że mu to minie , bo mnie zamęczy....:o Martwi mnie , bo mało je......dziś tylko zjadła dwa razy po 140ml:o No i odrobinkę jabłuszka-może ze 3 łyżeczki...Jabłuszka to zjadłby więcej, ale nie chcę przesadzać..... Co tu wymyślić na tego niejadka??????????????????? Czy to taki okres ma ,czy jak ?????????????? Umieram z niepokoju.........:o:o:o

Nie masz co się martwić maluszki tak mają.Moja tez raz ma apetyt niesamowity a np ostatnio prawie nic nie jadła.Teraz od paru dni apetycik jej wrócił.Po prostu wydaje mi się że to są te całe skoki rozwojowe i wtedy maleństwa są bardziej marudne,mniej jedzą itp przynajmniej tak zaobserwowałam u Julki.

Luczijko moja Olcia też nie chce jeść...z cycków mi cieknie,a ona zrobi dwa łyczki i się drze...oststnio woli smoczka niż cyca:) haha...a dwa dni temu nauczyła sie go dydać.... Może też ma depreche odnośnie wagi ;) już chyba waży 7500 :O musze ją zważyć,bo z tydzień jej nie ważyłam to może i więcej...bo ostatnio 7340. Spadam dziś po kwiaty na cmentarz,moze uda mi się coś zamówić,bo moją ulubiona kwiaciarnie zamknęli,wczoraj się zjechałam specjalnie do Lublińca,a tu klapa.

Kasiek hehe ja też mam flaczura :) A propos jedzenia - mój mały też ma różnie z tym apetytem - dzisiaj w nocy musiałam mu cycka wcisnąc i pocmoktał troszkę tylko - w ogóle to wcześniej mi przybierał tak ze 300 gramów na 10 dni a teraz tylko 100 :( i martwię się czy to normalne - chociaż ktoś mi mówił że tak może byc i że mogą byc okresy że dziecko wcale nie przybiera...

Atinko teraz dzieciaczki będą przybierać coraz mnie...bo wyobrax sobie jakby wtglądały w wieku 5 latek jakby tak cały czas przybierały ponad kilogram na miesiąc:)) Ja mam dziś jakiś senny dzień - pozałatwiałam w kwiaciarni i teraz chyba lulnę póki Olcia śpi.

Gość do brzucholek
Masz tez córke a na suwaczku tylko synuś. Córka już sie nie liczy? O niej nic miłego nie piszesz. Strasznie mnie irytuje takie faforyzowanie. Szkoda dziewczyny widać ze mama o niej zapomniała. Synuś pepkiem świata:-(

Hej kobitki czy wasze dzidki tez wieczorem tak trudno zasypialy? Moj jak po wielkich trudach zasnie to budzi sie po pol godz,marudzi dlugo i dopiero ten drugi sen jest mocniejszy...A dzis piekne slonce u nas bylo,choc pizdzilo okropnie,to 2 spacery zaliczylismy.

Tak mam córkę, która jest również dla mnie ważna....i to bardzo, nigdy nie faworyzuje!!!!!!!!!!Ona o tym wie doskonale wie bo jest mądra,a wścibscy nie muszą:p:p

Gość Wścibska ale sprawiedliwa
wścibscy nie muszą wiedzieć o Twoim synku.A nim się chwalisz- córką juz nie.Czyzby się znudziła? Większość rodziców ma w suwaczku wszystkie swoje dzieci nawet te 15 letnie,Poprostu traktują dzieci równo.

Hejo.....:) Dziś wstałam wyjątkowo szybko:p i zabieram się za dom, bo już się prosi... MAŁY marnie dziś spał w nocy....:o Nawet w nocy chciał na rączki....to już jakaś masakra.....:o Ja natomiast jestem załamana ilością wypadających włosów....:o To jakiś horror!!!!!!!!!!!!!! Maduśka.... Jaś chyba lubi nowe smaki, bo wsuwa jak szalony....:)Klaudii też dawałam od 3 mca.... A Ty już czegoś próbowałaś....?

Wścipska ,ale niesprawiedliwa -jeśli nie masz pojęcia na jakiś temat to raczej nie powinnaś się wtrącać:) I naprawdę nie mamy powodu się przed Tobą tłumaczyć. Zauważ,że ja też mam tylko córcię wymienioną i nią się chwalę,a mam jeszcze starszego syna i jeszcze starszą córkę.......hmmmm

Luczijko wiesz co nie próbowałam,ale za Twoim przykładem kupię dzis Olci jabłuszko...jak jej nie zaszkodzi to może zacznie robić normalnie kupki:) Dostała ostatnio taki słoiczek od znajomej,ale moja Judysia go pożarła :))

Dzien doberek :) Widze ze jakies trole tu namieszaly....Luczija nie przejmuj sie glupim gadaniem :)Olej to :) U mnie noc w miare spoko,tylko o 5 oczy jak 5zl i banan na twarzy,ale olalam to i cudem zasnal... Dzis pieknego slonca u nas c.d. wiec bedziemy znow sie wloczyc:):) Co do wypadajacych wlosow to u mnie to samo-garsciami wychodza :( zaczelam lykac witaminy moze troche pomoga.