Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uttutututut

Boję się że nie będę chcieć miec dzieci

Polecane posty

Gość uttutututut

Mam 20 lat, jetsem po ślubie, wyszłam za maż z miłosci, kocham męża i nie zdazyłam sie jeszcze nim az tak nacieszyc zeby zakończyć z nim przygode sexualną, dla mnie urodzenie dziecka to koniec współżycia, wiem ze moja macica sie rozciagnie i bedzie wiadro, wszyscy mnie zmuszaja ze to juz czas na dziecko zzeby sobie ludzie nie pomysleli ze jestem bezpłódna tak mi mnówi teściowa..ja mam juz dosc tej presji, czy bede wyrodna matką ze jeszcse sie na to nie zdecydowąłam?

nie rozumiem twoich lęków, ty myślisz że macica się zamienia w jakiś dziwny kształt? no fakt z początku w okresie połogu brzuch jest nadal spory ale potem wszystko wraca do normy, nie rozumiem czemu by to miało powodować unikanie seksu

a swoją drogą co się przejmujesz teściową, zdecyduj sama kiedy chcesz mieć dziecko, masz jeszcze dużo czasu, jesteś młodziutka. ja urodziłam w wieku26 lat

Gość hrrrrrrr...........
"... zakończyć z nim przygode sexualną, dla mnie urodzenie dziecka to koniec współżycia... " biedna idiotka :D :D

Gość uttutututut
ja boje sie ze zawsze bede maiała takie mysli, nie czuje sie na tyle odpowiedzialna zeby opiekowac sie innym człowiekiem a co jesli to sie nigdy nie zmieni

aneeczka popieram w 100%, to Wasze życie i nie decydujcie się na dziecko przez presje innych. A kogo obchodzi co ludzie pomyślą? A co do sexu - po ciąży też jest bardzo udany, ja nie narzekam ;)

a no oczywiście urodzenie dziecka nie było dla mnie końcem seksu, skąd ci to w ogóle przyszło do głowy, ale skoro masz takie obawy to poczytaj sobie o ćwiczeniu mięśni Kegla, wzmacniają mięśnie pochwy i są polecane kobietom w ciąży i nie tylko

więc chodzi i seks czy strach przed rodzicielstwem bardziej, bo to może oznacza, że po prostu nie jesteś gotowa na dziecko, może warto poczekać rok lub 2

Gość uttutututut
Ale co gorsza mąż też chce , ja chce zeby było dobrze miedzy nami, a nie chce byc w ciazy tylko dlatego ze kazdy chce oprócz mnie

Gość uttutututut
rok dwa , oki ja poczekam, ale ja boję sie ze zawsze nie bede chciałą, a jak oni na mnie naciskają to sie czuje ze nie mam zdania , wszyscy za mnie decyduja..

Gość uttutututut
poza tym nie wierzę, ze po porodzie moge byc taka sama i moje ciało moze byc takie jak teraz , mam napiętą skórę zero jakiechs niedoskonałosci a po? nigdy nie bedzie tak jak kiedys

Gość uttutututut
nie wiem czy mi ktios pomoze

Gość kassandra88
Moi im bardziej naciskali tym ja byłam bardziej na Nie. pewnego razu im powiedziałam, że jak będą tak ględzić mogą być pewni, że nie zostaną dziadkami jeszcze bardzo długo bo mnie to denerwuje. zamilkli. a ja zaczynam 10tydzień:)

Gość gvfgvgvnvb
jezu co za prowokacja gdzie ty mieszkasz, w kozim zadupiu??

Gość uttutututut
gratuluję....ale nawet gdybym była w tej ciaży to ja nie chce wtedy nad sobą dobrych rad kochanej rodzinki, wtedy raczej marzyłabym wyjechac gdzies daleko i zeby nikt sie o tym nie dowiedział, a tekst typu"..bedziesz latać z brzuchem.." mnie obrzydza

Gość uttutututut
tak, dokładnie, jetsem ze wsi, i co w tym złego.... tu jest zacofanie zgadzam sie...ale to nie moja wina ze mieszkam na wsi

Gość nie daj sobie wmówić.
że wszstko przed jak przed ciąża bo nie będzie.Nie rozumiem tej zawiści i dlaczego kobiety okłamują inne żeby nie znały prawdy na ten temat i na ślepo decydowały się na dzieci. Poczytaj specjalistczne artykuły na stronach medycznych etc na ten temat.Tam jest wszystko; pochwa będzie luźniejsza, piersi będą bardziej obwisle jak będziesz karmiła piersią, rozstępy ,zniszczony brzuch etc. Można schudnąć, mozna byc nawet chudszym niż przed ciąża ale ciało jest brzydsza, bardziej zwiotczałe po takim wysiłku.Zaraz Cię pewnie objadą że jestes egoistką bo myslisz o sobie a nie o dzieciach ale każda normalna kobieta mysli też o sobie bo tlusta frustratka też zdrowego dziecka nie wychowa.Poczytaj na ten temat w necie a ich super radami matek polek sie nie sugeruj.

ja po ciąży przy karmieniu piersią schudłam, że ważę3kg mniej niż przed ciążą, mam co prawda kilka rozstępów na brzuchu i biodrach ale słabo widoczne( chyba za mało smarowałam skórę w ciąży) co do jakości seksu, to naprawdę wróciło wszystko do stanu sprzed ciąży, nie jestem nadmiernie rozciągnięta, bo pochwa to baaardzo elastyczny organ. a z mężem porozmawiaj,żeby dał ci czas aż dojrzejesz do bycia mamą, a jeśli za jakiś czas nadal nie będziesz chcieć to sięv zastanowisz co dalej a tymczasem może zmienisz zdanie po prostu, po co się na zapas zamartwiać. aha można dbać o sprawność fizyczną w ciąży a szczególnie po porodzie wtedy ciało szybciej odzyska dawny kształt, szczegółnie brzuch

czemu jej takie głupoty piszesz, moim piersią nic nie jest, a karmiłam 11 miesięcy, są ładne i jędrne jak wcześniej:-), napisałam że mam kilka rozstępów, ale wiem że to moja wina , trzeba się było smarować codziennie, brzuch wraca do normy kilka miesięcy, ale wraca i już, moja pochwa też nie jest luźniejsza

Gość uttutututut
Nie wyobrazam sobie tego...piersi np są dla meżczyzny a nie dla dziecka , to głupota zeby pierś(cos co jest sexowne) dawać dziecku..

fakt, dziwne uczucie z początku, że z piersi leci mleko, ale potem się z tym można oswoić, poza tym kiedy się karmi taką małą istotkę to niporywnywalne zniczym innym doświadczenie i na swój sosób przyjemne, ale w całkowicie aseksualny sposób. oczywiscie jeśli dziecię dobrze przystawione to nie boli

Gość załamana justyneczka
bardzo bym chciała uszczesliwoc meza ale nie za wszelka cene

Gość pufa z aksamitu
Mając 20 lat zarzekałam się, że nie będę miała dzieci, bo do niczego mi one nie są potrzebne. Minęło 11 lat i zdecydowałam się na dziecko, choć nie było to łatwe. Wiem jedno, że nigdy nie mówi się nigdy. Może za kilka lat zmienisz zdanie. Teraz się nad tym nie zastanawiaj. Życie często pisze własny scenariusz:)

Gość stolcowa
odpuść sobie dziecko, jeszcze nie czas na ciebie, nasraj do wózka i opiekuj się stolcem

to ja

Gość pufa z aksamitu
A presją otoczenia się tak nie przejmuj. Wiem z własnego doświadczenia, że po 4 latach gdakania na temat braku dziecka w naszym małżeństwie, temat przycichł i się wszyscy odczepili. Daj im trochę czasu:)

no tak u mnie też gadali, my zecydowaliśmy się na dzecko 6,5 roku po ślubie, rodzina co jakiś czas przebąkiwała o dziecku, ale przestałam się tym przejmować, też myślę że jeszcze nie czas na ciebie

boze..gdyby mi tak mąż powiedział ze bedziemy miec kiedy bede chciałą to by było dla mnie niesamowite szczescie