Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aisoglam

Co sądzicie o imieniu Idalia? :)

Polecane posty

Gość mama idalii
wlasnie nie spotkalam sie nigdy ze zla reakcja otoczenia na to przepiekne imie ale nie ma sie co dziwic,przebywam w normalnym,inteligentnym towarzystwie i nawet jak komus by sie nie podobalo to akceptuje wybor innych nie komentujac glupawo jak to jest na forum.

Gość benzoesansodu
Oryginalne, ale ładne. Lepsza jedna Idalka niż dwudziesta siódma Julka.

Gość za żadnym nie przepadam
ta z eski nazywa się Daria a nie Idalia:O

a ja mam na imię idalia i uważam, że to piękne imię ;P a Ci którzy tak zawzięcie krytykują pewnie są zwylkymi szarakami, mają zwykłe-szare imiona i szaro-bure życie czemu najlepszy wyraz dają ubliżając innym na kafe :P

Gość e-cinka
bardzo mi sie podoba imie Idalia ale to co ty napisalas Idalio swiadczy o tym ze ladne imie niestety nie idzie w parze z dobrym wychowaniem.....

rozumiem, że jak mnie obrażają za samo imię to jest ok ale jak ja się buntuję i szukam przyczyny (bo chyba trzeba mieć jakiś powód do obrażania innych -czyż nie??) to ja jestem źle wychowana??

a moja reakcja była na odpowiedź tgrhgh765.. ale fakt jest taki, że niepotrzebnie dałam się sprowokować :(

Gość aisoglam
Dzięki za wszystkie opinie :) tgrhgh765 - aż boję się pytać, gdzie i z kim pracujesz :P w najlepszym wypadku macie za dużo wolnego ;) Ines78 - Dalia też jest ok, ale może być zrozumiana sepleniona Daria, no i odpada zdrobnienie Ida. za żadnym nie przepadam - może masz na myśli inną prezenterkę, ale z pewnością pracuje w Esce Idalia Tomczak. idi - fajnie, że lubisz swoje imię, bo najważniejsze, żeby zadowolony był "nosiciel", oby moja tez była zadowolona ;) czlowiek2010 - nie rozumiem: Dalia ładna, a Idalia już "krzywda"? :/ moim zdaniem prawie nie ma imion, które byłyby krzywdą, poza Alfonsem i paroma innymi...

Gość kozibonk
idalia kojarzy mi sie z Dalia a dalia z kwiatkiem ,wiec mi sie nie podoba.

Gość kozibonk
idalia kojarzy mi sie z Dalia a dalia z kwiatkiem ,wiec mi sie nie podoba.

Gość lekooomankaa
chujowe ..

Gość ktoś kto nie zna
imienia IDALIA widać książek nigdy nie czytał- takie imie pojawia się chociażby u Słowackiego :) pewno 'Grażyna' nikogo nie ziwi, a to imię zostało WYMYŚLONE przez Mickiewicza a imię Idalia jest naprawdę piękne- żadne tam 'zagramaniczne' czy pretensjonalne :)

Gość aisoglam
Z tego co wiem, to u Słowackiego i u... Mniszkówny. Może jednak dlatego dla niektórych jest romantyczno-wydumane.

Gość Jestem z Was dumna
Jestem z Was dumna: potraficie ułożyć tyle rymów dokładnych, brawo :P Szkoda, że z wymyślonych słów. Podajcie Wasze imiona - my też chętnie porymujemy :P

Gość a ja aj
śliczne imie naprawde i ja sie nie śmieję bo mi naprawde sie podoba i uwielbiam takie oryginalne i żadkie imiona...z powodzeniem można tak nazwać dzieciątko!!!śliczne

Gość pije kawe
Piękne imię nie ma porównania z kolejnymi Julkami, Wiktoriami czy Oliwkami nie daj boże

Gość aisoglam
Mam jeszcze jedno pytanie... głównie do osób, którym imię się nie podoba. Z jakim typem imion kojarzy Wam się Idalia? Importowane (typu Jessica, Amanda, Nicola, Vanessa), staroświeckie (jak np. Leokadia, Eleonora, Józefina czy Honorata) czy pretensjonalne (tu każdy ma swoje odczucia... dla mnie to np. Żaklina, Mirella, Arleta, Inez). A może jeszcze inaczej> (przykłady mile widziane) Z góry dzięki :D

Gość gdzie w Polsce można
pretensjonalne

Gość aisoglam
up

Gość b1
u mnie w okolicy ludzie akceptuja madgy ole kingi zuzie i inne typu bo w telenoweli jest. jak nadalam corce imie lidia powstaly teksty skad to imie po prababce-nie czy ale dziecko osmieszyla. idalia ladne i orginalne a najwazniejsze by wam sie podobalo i dziecku w przyszlosci

Gość Ariaaaaaa
A co myslicie o imieniu Lianna?w skrocie Lia , Lianka ?

Gość aisoglam
b1, masz rację, tylko jak to przewidzieć, czy się dziecku będzie podobać? ;) Choć chyba wypowiadanie go z dumą i miłością, to już dobra podstawa :)

Gość aisoglam
Ariaaaaaa, nie spotkałam się nigdy z Lianną, kojarzy mi się za to z Julianną i Lilianną, które są bardzo pięknymi imionami.

Gość aisoglam
up ;)