Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aisoglam

Co sądzicie o imieniu Idalia? :)

Polecane posty

Gość aisoglam

Drogie Panie, IDALIA. Jestem wprost zakochana w tym imieniu, jego melodyjnym brzmieniu i niezliczonych zdrobnieniach (Idalka, Ida, Dusia, Dalijka...), ale jest na tyle rzadkie, że nie wiem, jakie wywołuje reakcje. Proszę o Wasze opinie :) Pozdrawiam!

Gość ciążóówka
Jak dla mnie jest aż nazbyt oryginalne. Wolę tradycyjne imiona bez udziwnień, ale jeżeli Tobie się podoba i Twój partner nie ma nic przeciwko to dlaczego nie?

Gość po 2letniej policealnej
a moze nazwij corke KUPA ;/ tez tworcze ;/

Gość mama idalii
jest piekne.Moja corka ma juz 16 lat i jest bardzo zadowolona z tego imienia .nigdy nie spotkalam sie ze zla reakcja a wrecz przeciwnie.

Gość wystarczyłaby nawet sekunda
mnie się zawsze podobało imię IDA :) Ale Idalia też brzmi ładnie i dźwięcznie.

Pewnie, lepiej nazwać NIKOLA, bo to takie oryginalne. Autorko, cudne imię, zdrobnienia też ładne.

Gość hioohjhooooooh
dalia lepsze bo to i nie pasuje

Gość bukaa
Mnie się wydaje dziwaczne. Ale zawsze to lepsze niż dziesiąta Wiktoria :o

Gość aisoglam
Dzięki za odpowiedzi. Fakt imię jest oryginalne, ale nie szukałam go na siłę, raczej ono znalazło mnie ;) (bo nie jest to, wbrew pozorom, imię "którego nikt nie ma"...) . W Warszawie ma nadawalność podobną jak np. Felicja czy Teofil, owszem, są to imiona rzadkie, ale nie wymyślone... Kupę i Kretynalię wezmę pod uwagę, możecie uznać, że na Waszą cześć :P Mamo Idalii, dziękuję, choć negatywne reakcje chyba też się zdarzają, co widać tutaj, ale może w "realu" ludzie są bardziej powściągliwi w wygłaszaniu sądów ;)

szok pierwszy raz słyszę o takim imieniu ale to nie po raz pierwszy na kafe się dowiaduję o istnieniu czegoś o czym wcześniej bym nigdy nie pomyślała :) mi się szczerze mówiąc nie podoba ale może dlatego że kompletnie mi obce :)

Gość aisoglam
To mnie właśnie trochę martwi, że wiele osób o tym imieniu nigdy nie słyszało... Bo to zwykle nie robi dobrego wrażenia, a nie chciałabym żeby ktoś pomyślał, że to kolejna Samanta czy inna Dżenifer. A Idalia pojawia się np. w... piosence Kultu ;) No, i u Słowackiego, oczywiście ;) Poza tym jest podobna do modnych imion typu: Julia, Natalia, Emilia, Amelia itp. Może kogoś zainteresuje etymologia: to imię greckie, jeden z przydomków Afrodyty (dosł. "widząca słońce" - to znaczenie też bardzo mi się podoba), popularne w Polsce było w XVIII wieku ;)

Gość fakmjuzik
Mnie sie osobiscie nie podoba, ale to nie mnie sie ma podobac :) Jak jestes nim zachwycona, to je daj. Jakbym miała szukac tak w okolicy, to bym wybrała raczej Ida albo Dalia

Gość Fajne, ale i tak beda pewnie
wszyscy wolac na nia Ida. :)

Gość aisoglam
Campari, rozumiem, że kojarzy Ci się z kwiatkiem dalią. Ale jakie są imiona warzywne??? :D Przyszła mi na myśl tylko... Natka - zdrobniona Natalia czy Natasza ;)

Gość aisoglam
Owszem, pewnie będzie często nazywana Idą, tak jak Magdalena Magdą, ale to mi akurat nie przeszkadza, przeciwnie. Imię Ida też mi się bardzo podoba, ale wolę, gdy pełne imię jest nieco dłuższe.

Gość fauza
znajoma nazwala corke Blandyna ...tez mialo byc oryginalnie...i jest ale brzmi fatalnie! oczywiscie mowia na nia inaczej >>>>Blanka Idalia brzmi tak delikatnie,podoba mi sie

Gość kjlhkj
nie slyszalam o Idalii ale moja kolezanka nazywa sie Cidalia, wymawia sie Sidalia, jest portugalka, jest to imie jakiegos kwiatu, ale nie mam pojecia jakiego:D moze dalia;]

Gość aisoglam
Mnie tam się Lilianna podoba, brałam ją nawet pod uwagę, ale jest trochę za miękka do nazwiska.

No moje imię idealnie pasuje do nazwiska :) Nowak. Hehehe... Ale faktycznie trzeba brać pod uwagę też nazwisko, że potem to śmiesznie nie brzmiało.

Gość stilla la
mnie się w ogóle nie podoba:(

imię to nie powinno wzbudzać kontrowersji - jest coraz częściej nadawane osobiście nie lubię, dla mnie trochę za mdłe, bez charakteru; no ale ogólnie ok ;p

Gość aisoglam
Jak widać jednak wzbudza jakieś emocje ;) Luska.s, sądzisz, że wzrasta jego nadawalność? Nie zauważyłam. A cieszyłabym się, gdyby było trochę częściej nadawane, bo tak to każdy robi wielkie oczy ;)

Gość tgrhgh765
jest piękniejsze od idalii- chrobalia. też oryginalne. idalia- zapytałam dziś kolegę z pracy czy podoba mu się- odpowiedział, że nigdy niedałby tak córce na imię bo kojarzy się to z dawaniem( wiadomo czego- dooopy). i dasz idasz i dasz Idalio? :D

Gość e-cinka
to tylko facet mogl tak skojarzyc :o