Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Canada

Jak sie zyje w Polsce?

Polecane posty

Gość Canada

Drogie mamuski mysle ze doradzicie mi najlepiej.Jestem nowa na tym forum ale mam do was pytanie.Jak sie zyje w Polsce?Nie bylam w polsce juz 8 lat i nie znam realow polskich.Powiedzcie mi jakie sa koszty utrzymania 3os rodziny i psa.Myslimy z mezem o powrocie na stale i otworzeniu jakiegos interesu ale zani zaczniemy zarabiac musze wiedziec jak sie maja koszty Pozdrawiam

Koszty są duże, ale jak się ma pieniądze, to się żyje dobrze - jak wszędzie.

Gość wnioskuje......
min za 2000zl przezyjecie ale to jest minimum

zależy gdzie chcialibyście mieszkać w dużym czy małym mieście. jeśli nie macie tu mieszkania to musicie liczyć między 1000 a 2000 zł za wynajem lub kredyt, minimum drugie tyle na jedzenie i rzeczy codziennego użytku. jeśli chodzi o własną firmę to jest pewna pomoc z unii - dotacja, no i pewne ulgi przy płaceniu ZUSU (ubezpieczeń obowiązkowych) ale szczerze.... chętnie wyrwałabym się z Polski gdyby nie rodzina za którą bardzo bym tęskniła

Gość Canada
wiesz dla jednego duzo to dla drugiego malo.Ile na przyklad kosztuje mleko?Ile rodzina moze wydac(normalnie)na jedzenie,chemie,paliwo?

Gość niekoniecznie tak ma byc
mleko modyfikowane kosztuje roznie od 15 do 40 zl

Gość khkhhhhhhhhhhhhhhhhhh
3000 to minimum

Gość Canada
2-3tys na jedzenia i chemie?

mleko 1litr kosztuje miedzy 2 a 3 zł chleb miedzy 1,50 a 4 zł masło miedzy 4 a 5 zł paliwo jest drogi litr kosztuje teraz ok 4,5 zł (benzyna) najdroższe są mieszkania czy wynajem czy też kupno ja mieszkam w poznaniu a tu jest to koszt 2000 000 zł kawalerka w tej chwili 280 000 2 pokojowe mieszkanie

a zwykle krowie mleko to koszt ok 2,5

Gość Canada
Czyli powiedzmy raz na tydzien zakupy w markecie to ok 100zl?

kochana zwykle codzienne wyjscie na zakupy to jest juz koszt 50zl My dlsa naszej 4osobowej rodziny na miesiac musilebysmy miec ok 6 tysiecy...... kredyt, rachunki, zusy, przedszkole, zycie itp.

Gość Canada
To jest bardzo duzo.Wychodzi ok 1500zl na mc.

hahahaha raz na tydzien 100 zł dobrze macie w tej kanadzie:)tutaj sa inne realia nie oszukujn=my sie poruwnujac pensje do oplat i zycia(zakupy oplaty itd)do jest co kot naplakał

Gość Canada
czyli widze ze sie zmienilo na lepsze ludzie musza dobrze zarabiac

Gość Canada
to ile zarabia normalna polska rodzina?

co z tego że ludzie zarabiają troche wiecej jak wszystko jest o niebo droższe. a ile kosztuje życie w kanadzie? może sie tam przeniose:)

Gość DOBREEEEEE
Canada KOBIETO NA LEPSZE TY CHYBA ZARTUJESZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

ile tu sie zarabia? ciężko powiedzieć bo jest bardzo różnie. najniższa krajowa to jest chyba ok 1000 zł, inni zarabiają 3, 5 nawet 10 tys zależy od posady i umiejętności kombinowania

Gość stokrotka645
1000-1500 to przeciętna pensja w małym mieście. W dużym z 500 zł więcej. Mamy z mężem razem 3 tys. i 3-letnie dziecko. Zyjemy od pierwszego do pierwszego. Nic nie odkładamy :(

no jak ktos umie duzo kracs to wychodzi na plus bo eszystko za gotowke ale nie rob sobie zbyt duzo nadzieji bo sie rozczarujesz:)

Canada, nie obraź się, ale czy Ty piszesz poważnie czy rżniesz głupa? A Polsce zarobki są najniższe w Europie, poza nami gorzej jest tylko chyba na Ukrainie i w Rumunii. Są osoby, które dobrze zarabiają, jest takich mnóstwo, ale jest tez sporo, a może nawet i więcej tych, którzy zarabiają nędznie - tyle ile przeciętnie wydaje się na podstawowe potrzeby, czyli 1200 zł. A gdzie reszta?

Gość Canada
czyli zarobki nie adekwatne do wydatkow?

Zarobki na pewno są lepsze niż jeszcze parę lat temu. Ale najgorsza jest ta drożyzna, zwłaszcza chleb, nabiał, paliwo, ciuchy...Mieszkałam ponad 3 lata w UK i mnóstwo rzeczy było tańszych niż w Polsce przy o wiele wyższych zarobkach Anglików - to jest kuriozum!

Gość w tym
krauju moze byc ale tylko gorzej bo lepiej napewno nie bedzie ten kraj byl zacofany i bedzie zacofany istny CIEMNOGRÓD!!!!

jekaterina wśród mojej rodziny i znajomych są nieliczne przypadki podwyżek, nie słyszałam, żeby pensje wzrosły w przeciągu paru lat. Za to ceny i opłaty drastycznie poszły w górę.

Gość Canada
Nie pisze dla zartow wszedzie sa rachunki za mieszkanie i oplaty.Widze ze zycie w polsce jest duzo drozsze niz u nas.Ja za 100 zrobie zakupy na tydzien a moze na 9 dni