Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sadzicie

co sadzicie o produktach firmy FM group

Polecane posty

Gość gość
tez siedze w FM ale sprzedaje tylko perfumy, bo sa na prawde swietne ( nie wszystkie zapachy) w swietnej cenie, reszta produktów to zwykłe produkty po zawyzonej cenie których nie smiałabym nawet wciskac ludziom

Gość gość
ja nie wiem czemu jak zawsze pojawia sie MLM czy Fm to jednoczesnie pojawia sie sprzedaz. Przeciez w MLM nie chodzi sprzedaz. Ludzie sie uczepili tej sprzedazy jak nie wiem co.

Gość gość
Maciej zdradz prosze jak długo siedzisz w FM i ile zarabiasz

Gość gość
Tak sobie mysle ze srednio po roku pracy w Fm powinien zarabiac ok 1300 zl netto.

Gość gość
halo Macius gdzie zniknąłeś ??? :D

Gość AlenaGold
No cóż.. muszę powiedzieć, że FM potrafi ludziom w głowach namącić.. sama w tym byłam i moi znajomi też.. to tej pory te startery mi półkę zajmują :/ fakt, że perfumy plus niektóre kosmetyki są spoko (cena do jakości). Pozostałe mają ceny z kosmosu, wole w biedrze kupić. Cała bajera opiera się na tym, żeby zakręcić kogoś kto zakręci innego.. a sprzedaż produktu jest na takiej zasadzie: muszę każdego znajomego/rodzinę namówić na chociaż z jeden produkt, to będę coś z tego miał i żeby C***ode mną też tak robili :D i co ciotka albo kumpela nie wezmą? A to kremik, a to tusz czy perfumy, żeby dać Ci zarobić. A ty za to bierzesz kosmetyki, bo ci sie nie opłaca w kasie (podatki) i liczysz, że to sprzedasz. Tak się robi.. a sama kupuje w drogeriach :D

Gość gość
AlenaGold nie dziwie sie ze ci z Fm nie wyszlo skoro dzialalas tak jak piszesz. Widac nie mialas i nie masz pojecia o MLM. Ale spoko, takich jak ty jest mnostwo.

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
gościu wyżej napisz co Ty osiagnałes w MLM bo potraficie duzo gadac to co Wam do mózgu wtłocza na spotkaniach ale żaden nie potrafi wymienic co osiagnał pracując w MLM

Gość gość
A kto powiedzial ze ja na jakies spotkania chodze. Nie rozumiem tego calego tematu prania mozgu na szkoleniach. Moze dlatego ze ja trafilem na normalnych ludzi ktorzy w jasny sposob przekazali mi wiedze na temat MLM bez zadnego bajerowania i sciemniania o mercedesach i milionach na koncie.

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no to słuchamy ile w tym siedzisz, co konkretnie robisz i ile zarabiasz?? tylko bez sciemy

Witam.Jesli chodzi o produkty FM to sa lepsze i gorsze, kwestia gustu i wymagan. Mnie osobiscie nie wszystkie produkty sie super podobaja dlatego kupuje tylko te ktore mi odpowiadaja i te produkty tez polecam innym.Co do zarabiania pieniedzy to kazdy moze osiagnac sukces, wymaga to jednak wielu wielu godzin nauki, a takze ciezkiej i madrej pracy. I jak w kazdym biznesie sukces odniosa tylko osoby ktore daly z siebie wszystko i nie poddaly sie.Bardzo wazne jest trafic na dobrego lidera ktory c***omoze osiagnac sukces.xZauwazylem, ze ludzie niepotrzebnie komplikuja MLM,a przeciez to banalnie prosty system i wiekszosc ludzi mysli ze zeby zarobic pieniadze to trzeba sprzedawac i sprzedawac jak najwiecej produktow.

Gość gość
ja siedze od niedawna w fm, ok 6 miesiecy miesiecznie mam ok 500 zl zysku mam 2 klientow stalych ktorzy sami do mnie przychodza co miesiac cos kupic. powoli biznesik sie kreci. mysle ze pracujac dalej za pare lat bede mial kilka tys zl dochodu pasywnego.

Gość MaciejBydgoszcz
I cisza nastała na forum,czyli kilku "troli" siedzi i czeka, aż ich ktoś nakarmi. Więc podam przystawkę: -co z tego,że ktoś odszedł, w tym przypadku chyba do organo gold. Był baumgart, będzie inny. Mało tego, nikt nie płacze,bo to nie fabryka, że jak brygadzista ucieknie do konkurencji,to pracownicy nie wiedzą jak pracować. Dobrze,że sobie poszli,życzmy aby podtrzymali dobre wyniki,niech pamiętają,że w FM się uczyli i szlifowali warsztat. Dlaczego odeszli? Nowa firma,która chce zdobyć rynek w Polsce z kawą,herbatą, rekrutuje doświadczonych specjalistów,którzy im pomogą wejść na ten rynek. Proste. Myślicie,że właścicielka z Holandii przyjedzie ogarniać rynek w Polsce,nie znając np. mentalności? NIE. Ona kupi sobie specjalistę! Opluł firmę, w której pracował,to świadczy o nim, a nie o FM.(możliwe,że tylko forumowicz kolorków pododawał) w FM źle się nie dzieje, a będzie coraz lepiej! Moje słowa też nikogo nie przekonają,więc polecam poszukać w KRS. Kolejne danie ale nie dla trola,tylko dla osoby zawiedzionej: -napisała Ta osoba,że to ściema, bo żeby dostać 9zł to trzeba zakupy za 400 złotych zrobić. No i się zawiodłaś. Biznes w FM zaczynamy od zmiany sklepu. Nie lecimy -jak to ktoś napisał-do biedry, tylko kupujemy przez internet. Jesteśmy konsumentami, a przy okazji sprawdzamy jakość. Jak jest dobre,to polecamy i zarabiamy aktywnie lub pasywnie. No, ale jak ktoś hurraoptymizmem narobił za ostatnie pieniądze zakupów i to mu leży- nieużywane, bo lata do biedry,to później jest lament. To nie jest tak,że Ty kupisz coś w FM za 400zł a FM wypłaci Ci 4000 zł. To jest biznes. Tu trzeba zaiwaniać. To nie jest biznes dla osób spłukanych,też trzeba inwestować, a obiecuje,że im więcej zainwestujecie,tym większy motor w tyłku Wam urośnie. Nikt nie zapuka do drzwi i nie zapyta,czy macie może perfum? Dwa lata siedzisz w FM i co? Przez dwa lata mogłabyś próbować wejść na drabinę z rękami w kieszenie, i co? I nic. Znasz najlepszych,ja nie znam. Bo w tym biznesie chodzi,żebym to ja był lepszy od nich. Co C**** znajomościach? Dwa lata stracone na znajomości? Wina Twojego lidera,który też nie zarabia albo Cie zostawił. Wina Twoja,że pomimo tego,że dwa lata nic,to Ty dalej w tym siedzisz. Tylko taka mała informacja dla Ciebie. Po roku by Cie już skreślili, jako osobę nieaktywną. Więc jak Ty 2 lata nic,to coś kręcisz albo gorzkie żale na internetowym forum,że kiedyś 400 stówki poszły a płyn do mycia nadal leży,bo w biedrze kupujesz. Dalej: Pytania ile,to ja zarabiam są najlepsze,bo świadczą o tym,że podstaw nie znacie. Nikogo nie obchodzi ile ja zarabiam ale każdego obchodzi ile on zarabia i czy można to zmienić. Klienta nie obchodzi produkt,tylko korzyści dla niego. Spotkałem się z tym pytaniem u konkurencji ale tej nisko zarabiającej,która myśli o zmianie firmy. To,że pisze tutaj konkurencja,świadczy fakt,że podałem maila i nikt nic,cisza. Klient potrafi odpisać. Wam zależy na publicznym pluciu. Z przyjemnością czekam na kolejne opinie znawców życia,którego się nauczyli z seriali. AHA! ktoś napisał,że ma startery,jak nie handlujesz a masz duże startery,to może odkupie,bo Ty i tak z tym nic nie zrobisz a ja potrzebuje. Maila podałem wcześniej. Pozdrawiam.

Gość MaciejBydgoszcz
Mały szczegół ominąłem. Temat prania mózgów. Nie ma czegoś takiego. Podajcie mi definicje tego i przykład lidera,który stosuje coś czego nie ma. Ktoś,kto twierdzi,że to pranie mózgu,myśli stereotypowo. To samo ludzie mówią po szkoleniach w telemarketingu,że pranie mózgu. Nie. Tam są techniki sprzedaży, warsztat jak rozmawiać z klientem. Są osoby,które uczą się tego i są osoby,które tego nie pojmą nigdy.(bo nie,bo tak wychowani) Łapanie na siłe, to błąd lidera,bo później tak złapana osoba nic nie robi oprócz lamentu na forum. Zbyt wielu liderów,chce być liderem, a nie sprzedawcą,bo wiedzą,że nikt nie lubi jak się im coś sprzedaje. Zapominają jednak,że ludzie kochają kupować. Kreujmy zakupy. Liderowanie zostawmy jak opanujemy sprzedaż. Przyznam racje,że są nawiedzeni ludzie w strukturach. Mam takie osoby nade mną i co? Nic,lecę swoje robić. Kobiety robią dobre wrażenie w tym biznesie, tak mi się wydaje. Facetów często dopada syndrom zatrucia testosteronem. Ja lider. Ja jeżdżę mercem. Ja rządzę. Za dwa miesiące...to nie działa! Sekta! Piramida! Oszukali mnie, itd. Do MLM może przyjść każdy,jak na ulicy, każdy może chodzić i wiele różnych osób na tej ulicy spotykamy. W MLM to samo,różnych spotykamy, ale nie generalizujmy,tylko nos w książkę, filmy i nauka podstaw, a później praktyka,bo inaczej nie da rady, a pranie mózgu to w telewizji. Jeśli ktoś z branży wydaje się Wam nawiedzony,to uciekajcie, szukać normalnego lidera, bo to Wasz biznes, a biznes,to nie zabawa.

Tak sobie mysle ze jedynym minusem MLM jest wlasnie to ze kazdy moze do niego dolaczyc. Nie ma zadnej wstepnej rekrutacji.dlatego np taki El camillo sie nie nadaje bo to totalny debil.

Gość MaciejBydgoszcz
Zgadza się. Tylko C***owiem,że do swojej struktury musisz rekrutować i robić sito. W MLM nie ma jak tego zrobić.Od lidera zależy z kim chce współpracować. Ja postawiłem na warunek kupna tylko drugiego startera,bo jak się kupi ten tańszy,to go łatwiej w kąt walnąć i po zawodach. Jak ktoś kupi ten drugi starter,to już będzie żal, tak? Tak jest ze wszystkim, łatwo przyszło, łatwo poszło. Trzeba ludziom mówić,że to nie jest bajka,że wydadzą niecałe 40 złotych, a za trzy miesiące mercedes. Nie wolno robić nadziei,tylko po to,żeby rekrutować,bo to i tak sensu nie ma. Najważniejsze. Żeby mieć w zespole(tak,to praca zespołowa) "nadające się" osoby,trzeba być nadającym się liderem. Jeśli lider jest do kitu i wkręca,załatwia, wciąga, to później mamy babole w branży, w branży,w której liczy się duplikacja. To tyle gadulstwa. Pozdrawiam.

Gość gość
Marketing wielopoziomowy, inaczej zwany MLM (ang. multi-level marketing) lub marketingiem sieciowym – termin określający strategię marketingową i sposób funkcjonowania firmy oraz jej współpracowników – niezależnych dystrybutorów. Marketing wielopoziomowy to gałąź sprzedaży bezpośredniej, polegający na oferowaniu towarów i usług bezpośrednio konsumentom, na zasadach kontaktów indywidualnych, zazwyczaj w domu klienta, miejscu pracy lub w innych miejscach, poza stałymi punktami sprzedaży detalicznej. Jest to forma sprzedaży detalicznej poza tradycyjną siecią sklepową. Sprzedaż bezpośrednia wymaga osobistej prezentacji produktu i udzielenia stosownych wyjaśnień. Marketing wielopoziomowy pozwala sprzedawcom na budowanie osobistych struktur współpracowników, od których obrotu otrzymuje się dodatkowe prowizje. Każdy sprzedawca w marketingu wielopoziomowym ma możliwość zbudowania własnej struktury handlowców, w której każdy z nich wynagradzany jest na podstawie obowiązującego w danej firmie planu marketingowego. Jednocześnie, bycie wyżej w firmowej hierarchii niekoniecznie przekłada się na wyższe zarobki – zależą one bowiem od wspomnianego planu marketingowego.

Gość sie zapytuje
Uwazam ze ich flagowymi produktami powinny byc srodki czystosci, bo sa rewekacyjne i warte swojej ceny. Perfumy natomiast, mam wrazenie ze kiedys mieli super, teraz to sa na ooziomie najtanszych wod toaletowych z marketu...

Gość gość
Statystyki MLM w Polsce[edytuj | edytuj kod] Sprzedaż netto wszystkich przedsiębiorstw sektora na polskim rynku wzrosła w 2009 roku o 4% do ok. 2 miliardów 280 milionów złotych. Pod koniec 2009 roku sprzedażą bezpośrednią, w tym MLM zajmowało się w Polsce ponad 869 tys. osób (przy 752 tys. w roku poprzednim). W branży nadal zdecydowanie przeważają kobiety – stanowią aż 88% sprzedawców. Dla około 85% dystrybutorów nie jest to główne zajęcie, a okazja do dorobienia prowizji do pensji. Największą popularnością wśród oferowanych produktów w MLM cieszą się kosmetyki. Niemniej ich udział w ogólnej sprzedaży sektora systematycznie maleje. W 2009 roku było to nieco powyżej 68,5% wobec niecałych 70% w roku 2008, 74,5% w 2007 roku i aż 85% w 2005 r. O prawie 1,5% w stosunku do roku ubiegłego spadła sprzedaż suplementów diety i artykułów dietetycznych – w roku 2009 osiągnęła ona pułap nieco powyżej 8%. Minimalnie wzrosło zainteresowanie sprzętem gospodarstwa domowego (2008 r. – 16,10%, 2009 r. – 16,34%) oraz usługami telekomunikacyjnymi (2008 r. – 0,80%, 2009 r. – 1,10%). Natomiast o blisko 2% w stosunku do roku 2008 wzrosła sprzedaż odzieży, biżuterii i innych akcesoriów mody – w 2009 roku wyniosła ona 5,01% (dane za: Polskie Stowarzyszenie Sprzedaży Bezpośredniej). MLM a piramida finansowa[edytuj | edytuj kod] Marketing wielopoziomowy mylony jest z konstrukcją znaną jako „piramida finansowa”. Różnica polega na tym, że w marketingu wielopoziomowym każdy „węzeł drzewa sprzedaży” może mieć własnych klientów, którym dostarcza towary według ich potrzeb, a jakość towaru czy usługi odpowiada cenie. W piramidach finansowych nie ma zazwyczaj towarów lub występują pseudotowary – np. tzw. raporty. W marketingu wielopoziomowym węzeł zarabia na sprzedaży prowadzonej osobiście oraz na sprzedaży partnerów zgromadzonych w węzłach poniżej własnego. Węzeł nie zarabia na samym pozyskiwaniu nowych węzłów poniżej. W piramidzie finansowej zarobek węzła pochodzi wyłącznie z bardzo wysokiego wpisowego, wpłacanego przez nowych członków struktury za prawo włączenia się w tę strukturę. Kontrowersje wokół MLM[edytuj | edytuj kod] Prekursorem firmy marketingu wielopoziomowego jest Amway. Federalna Komisja Handlu (ang. Federal Trade Commission (FTC)) podjęła decyzję, że w 1979 r. firma Amway Corp. prowadziła działania wielopoziomowego marketingu niezgodnie z prawem. Amway przyznał się do regulowania cen poprzez wymaganie od „niezależnych” dystrybutorów sprzedaży po niskiej cenie i żądania niemożliwych do realizacji przychodów. Jednocześnie, odrzucając oskarżenia dotyczące piramidalnej struktury działalności firmy i legalizując jej działalność w Stanach Zjednoczonych oraz innych krajach. FTC sugeruje, aby sceptycznie postrzegać organizacje marketingu wielopoziomowego nastawione bardziej na rekrutację niż na sprzedaż produktów. FTC ostrzega również przed pobieraniem prowizji za rekrutowanie nowych członków, co jest czynnością nielegalną, znaną jako wspomniana „piramida finansowa”. W kwietniu 2006 r. FTC ogłosiła zasady biznesu bazującego na możliwościach (ang. trade regulation rule governing business opportunities) dla firm – w tym zajmujących się marketingiem wielopoziomowym – wymagając od tych firm dostarczania kompletnej informacji aby umożliwić kupującym pełną i prawidłową ocenę o możliwości zarabiania pieniędzy proponowaną metodą. W marcu 2008 r. FTC zwolniła firmy zajmujące się marketingiem wielopoziomowym z przestrzegania zasad biznesu bazującego na możliwościach, przy czym podjęta decyzja może nie obowiązywać niektórych firm zajmujących się marketingiem wielopoziomowym oraz pozostałych firm, które zostały pominięte we wniosku z kwietnia 2006 r.

Gość Monikaaaaaa91
Witam ja jestem bardzo zadowolona z środków czystosci, (żel na rdze i kamień super!). Uważam że ceny nie są wygórowane a środki działają skuteczne a nie są "agresywne." Oszczędzam mnóstwo czasu na biegane po sklepie i niew rzucam do koszyka stu innych produktów których zamiaru nie miałam kupić a mnie skusiły. NIe musimy uzywać wszystkich produktów bo to żaden przymus nie jest, tylko te które nam przypadną do gustu. Uważam ze skoro i tak trzeba kupić produtky codziennego użytku to warto spróbować czegoś nowego,

Gość gość
Perfumy to jakieś tandetne podróbki, w życiu, ale to W ŻYCIU nie kupię nic z FM. BADZIEW I TYLE. dałam się namówić na kosmetyki, które miały mi pomóc a niszczyły cerę! Second cośtam fluid jest koszmarny. Nigdy więcej nie chcę mieć do czynienia z tymi oszustami!

Gość gość
kupiłam tusz do rzęs który miał super opinie ,dla mnie okazał się beznadziejny ,a do tego bolała mnie po nim głowa

Gość gość
Jakby produkty tych s*******i były dobre, to by były na półkach sklepowych. A tak muszą prać mózgi rodzinie i znajomym aby ten chiński szmelc kupili w cenie firmowego produktu. Jakby te produkty były takie super to po co ta cała gałąź marketingowców? Produkt by się sam sprzedawał.

Gość gość
Witam wszystkich którzy czytają to forum i pozdrawiam na wstępie po przeczytaniu wszystkich postów uważam swoim skromnym zdaniem że większość osób udzielających się tu powinna pierw zapoznać się na czym polega MLM i zachęcam do lektur i różnych źródeł czy to w formie książki czy w internecie żyjemy w XXI w. więc dostęp jest przeogromny. W dodatku struktura MLM nie polega na sprzedaży w sklepie na pułkach. Zgadzam się z tym że jako Polacy powinniśmy spierać nasze produkty bo wtedy ludzie mają pracę. Co do FM GROUP uważam że wypowiedzi że cena jest droga i nie adekwatna do jakości z tym się nie zgodzę. Jesteśmy narodem z reguły żyjącym od wypłaty do wypłaty(tak wygląda u 85% naszego społeczeństwa) więc podam prosty przykład lepiej kupować częściej jakieś produkty taniej i wydać sumę większą niż kupić raz a lepszy produkt? Własnym skromnym zdaniem że łatwiej mi jest kupić raz a lepszy produkt w ciekawej cenie niż kupować częściej a taniej bo suma czasami tańszych produktów kupowana częściej jest sumą wyższa niż raz zainwestuje się lepiej pieniądze w lepszy produkt. A z reguły jesteśmy biednym narodem i nie stać nas na marnotractwo pieniędzy ciężko zarobionych. Znam grono osób które korzystają z FM i to niepojedyńcze osoby typu 2 ale ok. 30 i cały czas słyszę o nowych i zadowolonych osobach. W dodatku jeśli ktoś uważa że dane produkty są do niczego niech nie zniechęca innych do kupna lup odstrasza jakimiś komentarzami. Niech każdy z nas sam jako konsument wypróbuje i oceni. Własnym skromnym zdaniem tą firmę polecam i uważam że jak na polski produkt jest ok. Ale jest to moje skromne zdanie i nie kazdy musi się z nim zgadzać.

Gość Justyna mamba
chaczi po pierwsze nie niemieckie tylko polskie a po drugie skoro mialas 8 produktow i kazdy to lipa to cos jest nie tak z twoim uzywaniem moze za duzo albo zamalo nie zapominajcie ze duzo to koncentraty i uzyte w zlej ilosci bedzie powodowalo smugi plamy itp jezeli do wspolpracy jest ktos chetny w krakowie lub okolicach prosze o maila xxczarna16mambaxx@o2.pl

Gość antek now
chemia słaba jakościowo, żadnej rewelacji. Podkład do twarzy ok. Perfumy różnie, niektóre nawet niezłe, inne czuć podróbą. Wkurza mnie ta firmowa filozofia, cała otoczka biznesowa. rozumiem że to wymóg rynku(?) Ale tak sobie myślę że te piramidy runą, kwestia czasu, szkoda tych na dole, góra szybko znajdzie nowych leszczy.

Gość nowa FM
Jestem w FM od marca czyli ok pół roku. Na moim koncie jest 9.76 zł więc żeby zarobić jakiekolwiek pieniądze trzeba otwierać grupy czyli zapraszać do współpracy osoby które będą pracować na nas czyli żeby zarobić i ty i te osoby musicie co miesiąc składać zamówienia na ok 400 zł. Więc nie przekonują mnie żadne argumenty innych fanatyków FM.

Gość gośćedi
jeśli ktoś napisał że ma schanel to ja przepraszam taka wypowiedz mnie nie przekonuje . A co do fm właśnie zamówiłam kilka produktów .

Gość gość
Kosmetyki są ok ale wcale nie takie tanie.....a te wszystkie konferencje to nic innego jak pranie mózgu i potem takie mądrale piszą policzcie ile wydajecie na chemię w domu itp. itd.. Nie cierpię jak mi ktoś mówi co jest dla mnie korzystne....mam mózg :P

Gość gość
Wierzę, że Twój mózg nie jest wyprany przez tv ;P