Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MAGDAKielce

czy są tu mamy, których Aniołki mają zespół downa?

Polecane posty

Gość adzia1982
to niejest tak 1:2czyta się że jedna kobieta na dwie może mieć dziecko z ZD...ale test pappa to tylko badanie przesiewowe,bierze sie do tego iek matki,nawet wagę!!!!do tego brane pod uwagę ważne jest grubosć fałdu karkowego tzw NT,norma w Oolsce jest do 2,5 mm,obecnosć kosci nosowej,przepływyja jestem po amniopunkcji.dzisiaj odebrałam wynik bedzie zdrowa córcia nadzieja 86 ,lekarz mówi brednie!!!jesli niemiałaś badania histopatologicznego płodu to na czym on bazuje!!!niedaj się wkręcić,nera z jest tak ze zarodek ciało kobiety traktuje jak ciało obce i to jest walka miedzy ciałem a dzieckiem-mam nadzieję ze wiesz o czym mówię!!! magda kielce-będziesz miała bliźniaki-w cizy bliźniaczej test pappa wychodzi zachwiany!!!!

zrob sobie AFP jesli chcesz wiedziec konkretnie co i jak, koniecznie w 16tc! a co do amniopunkcji to hodowla komorek trwa ok 3 tyg, a ocena nawet do 2 tyg, wiec na wynik poczekasz sobie z 1,5 miesiaca; pozniej czeka Cie wizyta u lekarza, ginekologa, ktore sie Ciebie zapyta i co dalej? z tego co wiem to wszystkie te badania maja 5% bledu statystycznego

Gość ishaaaaaaaaaaaa
Robiłam go bo była możliwość zrobienia go bezpłatnie, głupia się skusiłam

do adzia1982 wiem do ilu jest norma NT u mnie to 5mm. i nie bedzie ciazy blizniaczej bo na usg jest pecherzyz z pojedynczym plodem:)

Gość ishaaaaaaaaaaaa
ale Ty miałaś podstawy by go zrobić wiec za darmo, ja nic niepoojącego nie miałam wiec musiałabym za niego płacić, a akurat były robione bezpłatnie i wiele mate wtedy się zdecydowało

Gość adzia1982
agnieszka W ja mam na wypisie z amnio takskuteczność i wiarygodnosćtej metody diagnostycznej wynosi99,4-99,8 dla komórek płynu owodniowego i 97,599,6 dla trofoblastu no z wynikami jest włąśnie różnie :( magda kielce,na innym forum o amniopunkcji dziewczynka miała nt 5 mm i jest zdrowa ,najlepszym rozwiazaniem jest amniopunkcja,nieraz wyniki są idealne a dziecko chore-kotuś bedzie dobrze zaraz przyślę linka to poczytasz sobie o tych cudach

Asia,tak wiem o czym mówisz!Ja nie napisałam,że lekarz powiedział,że na 100%miało by dziecko zespół downa,tylko,że mogłoby mieć!To jest jedna z hipotez!

Gość adzia1982
ja myślę ze był to nieszczęsliwy wypadek a nie tak poważna choroba!!!i ty też musisz w to wierzyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość adzia1982
nadzieja a niewspomniał o makro czy mikroporonieniu,samoistnym czy byłas w szpitalu na czyszczeniu?sorki ze tak osobiste pyatnie zadaję,ja przeżyłam to samo 7 lat temu,tydzień pocieszyłam się ciażą,a dowiedziałam się przez przypadekna usg yło widać pęcherzyk ciażowy i jest coś takiego jak ciąża biochemiczna

do adzia1982 dziekuje:) juz sie tyla naczytalam ze glowa mi puchnie... a tez mialas ten test pappa robiony? i jaki mialas wynik? prosze napisz dokladnie

Gość adzia1982
magda kielce u nas 1-dzidziuś malutki crl miał 47 mm ?NT-2,7 mm\ brak kości nosowej ZD 1-40 później mnie wzieli w obroty i patrzyli jak kciuki są skierowane na wewn czy zewn,motylek mózgu,przepływy,liczyli nawet każdą kostkę u paluszków nadzieja a miałs potwierdzoną ciżę przez test tylko,badanie bhcg lub usg

Adzia-wyżej pomyliłam Twój nik,przepraszam!Dziękuję.Ja leżałam w szpitalu na podtrzymaniu i tam poroniłam.Miałam zabieg 8marca-ale "prezent"na dzień kobiet,nie?Teraz na 25października miałam termin,czyli na poniedziałek:(

To było samoistne poronienie,niby całkowite,ale zabieg miałam!W domu zrobiłam test w 40dc,wiedziałam,ze się nie pomylił z różnych powodów,ale lekarz mnie zbadał i stwierdził ciążę,a potem miałam jeszcze usg,na którym widziałam maleństwo:(

do adzia1982 u mnie maluch ma CRL 64mm kosci nosowe symetryczne i widoczne... juz nie wiem co myslec. zbilo mnie z tropu to poszerzone NT:((

Gość adzia1982
nadziejo przykro mi:( mój jak by dobrze się skończyło to by miał teraz 7 lat tez tp byłby na październik,potem bardzo długa walka o dziecko następne 7 lat.......... magda kielce a dobry specjalista robił ci usg:(już kombinuję jak mogę

Dzięki i też mi przykro,że Ciebie też to spotkało.Ja myślałam,że zabieg to będzie wszystko...ale to jeszcze nie był koniec:(

do adzia robil mi moj gin a potem dal mi skierowanie do Łodzi do kliniki DIASON. i tam potwierdzili to NT ale tez zrobili dokladniejsze badania serduszka glowki kregoslupa zoladka pecherza moczowego i kosci nosowej oraz konczyn.

Gość adzia1982
magda na dzień dziejszy myslimy ze dzidzuś poprostu tak się ułożył kijowo!!!!poczekamy do amniopunkcji jeśli poddasz się jej i wtedy poczekamy do wyników ok,jeśli bedziesz podchodzic to mozesz zapytac się o amnio metodą fisha wynik wstępny po 3 dniach!!!!!

wlasnie mialam pytac czy ktoras z Was miala robiona amnio Fish bo tez o niej czytalam.. czy moge ja zrobic w dzien amniopunkcji normalnej?

Gość adzia1982
to jest normalna amnio tak mi się wydaje tylko przyspieszona

Dobranoc dziewczyny. Magda trzymaj się i głowa do góry,skoro w rodzinie u Was nikt nie maiał zespółu downa,to masz większe szanse,na zdrowe dziecko.Głowa do góry!

tylko ciekawe czy beda mi musieli dwa razy pobierac wody plodowe czy moga to zrobic za 1razem i zrobic 2 badania jesli tak by bylo to zdecydowalabym sie rowniez na fish