Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja nie wiem co sie dzieje ....

Ludzie co się dzieje w tej Polsce ? Prosby o ubranka i jedzenie

Polecane posty

Gość Falea, bo fujara jestes i tyle
- jakbys nie zaplacila kary, bo nie mialabys dajmy na to realnych srodkow (nagla utrata zrodla dochodu) tio sprawa zostalaby skierowana do prywatnej firmy windykacyjnej, a ta po nieudolnych probach zasypania cie pismami i telefonami od nastoletnich konsultantek, umozylaby sprawe. Takie sa realia. Face it. Co do sprzedazy skladaka na bazarze gdzie wiekszosc klientow jest w wieku 40-60 to nie problem! Oni nie maja generalnie pojecia o komputerach, komorkach i milionie innych rzeczy, ani tym bardziej o cenach! Niedawno moj znajomy sprzedal za stowe w ten sposob Nokie sprzed 10 lat panu po 60-tce, ktorej zaden normalny mlody czlowiek by nie chcial nawet darmo. Obudz sie! A 30 zl za internet to sa juz zakupy w Biedzie na dobre kilka dni, jak sie oszczednie wydaje i oszczednie gotuje. Halo tu ziemia! Bez odbioru. :o

Gość Falea, bo fujara jestes i tyle
* albo w Carrefurze jak sie leci na rzeczach z 1 (z jedynka).

Gość moze nie kazdy chce kombinowac
oszukiwać , miec na głowie firme windykacjną i tak dalej Zawsze moze wejsc komornik do domu i zabrac radio lub inny sprzet na poczet długu i odsetek

Gość iiijjj
"jakbys nie zaplacila kary, bo nie mialabys dajmy na to realnych srodkow (nagla utrata zrodla dochodu) tio sprawa zostalaby skierowana do prywatnej firmy windykacyjnej, a ta po nieudolnych probach zasypania cie pismami i telefonami od nastoletnich konsultantek, umozylaby sprawe. Takie sa realia. Face it." ale pierdoly gadasz - prywatna firma windykacyjna sklada do sadu pozew i pewnego pieknego dnia dostajesz od sadu wezewanie do zaplaty dlugu wraz z odsetkami i kosztami procesu. A jak sie bedziesz dalej migac to komornik a poza tym w dzisiajszych czasach internet to standard - mozna sobie dorobic szukajac w sieci zlecen czy sprzedawac cos na allegro, a poza tym jest wiele portali gdzie mozna dostac potrzebna rzecz za darmo np. graty z chaty czy moje ciuchy. Wiec jak sie troche pomysli i zrobi wysylek to mozna wyjsc na plus

Falea, bo fujara jestes i tyle - idź odrób lekcje, a potem pisz głupoty na forum. Aż szkoda komentować. Wszystkie czytające proszę nie wierzyć w to że można wykiwać w ten sposób firmę windykacyjną. Otóż nie można. Ale mnie się nie chce pisać na ten temat, nie będę tu udzielać porad prawnych.

Gość Wow, really? Ani razu nie
widziałam żeby ingerował sąd ani komornik. :o Nie w przypadku tak gównianych kwot! Za dużo się naoglądałaś Kodżaka jako dziecko. :o

niezgodze się na wrzucanie wszystkich do jednego worka.co prawda są naciągacze ale nie wszyscy to oszuści.A z tym robieniem dzieci -rodzina to mąz i dzieci a nie tylko kasa.Ja nigdy nie proszę o kasę ,czy rzeczy ubrania i buty wszystko w lumpexach kupuje,bo na czynsz,książki do szkoły,opłaty musi starczyć.Jakoś trzeba sobie radzić a nikt nie zapyta porzeba ci czegoś-?bez łaski

ja słyszałam o facecie , który nie zapłacił kary za jazde bez biletu i z małej kwoty po patu latach zrobiła się niezła sumka z odsetkami liczona w tysiącach :-0

Gość Otóż of course że można.
Fujary wypisują takie rzeczy, bo się naogladały w tivi "Nie dowiary" i innych "Urzekła mnie twoja historia". Wow. No normalnie o 400 zl cie beda po sadach ciskac. :o O Dżizasie, ile ty masz lat? 14? Przeciez wiecej kosztuje taka zabawa niz wart ten twoj smieszny dlug. Wez dziewczyno sie otrzep i wyjdz na powietrze, bo bredzisz.

Gość A najśmieszniejsze jest to
że ktoś tu teraz napisał, że niektórzy nie chcą kombinować! Hahahha :D Dobre! A jak w takim razie określisz te idiotyczne prośby pojawiające się od 2 tygodni na Kafeterii? Hę?! :o Każdy chce od wszystkich dostać coś półdarmo, albo darmo, a potem opierdolić za parędziesiąt albo paręset złotych na Allegro, albo w innej Ofercie czy gdzie tam chce. To jest oczywiście uczciwe, tak? :o Oh mi gawd!

to się własnie nazywa polskie kombinatorstwo :-0 Na poczatku jest mała kwota , odsetki sobie lecą i nagle robi się duza kwota :-0 Umowa to umowa , za niewywiazanie się z umowy , nie dotrzymanie warunków płaci sie kare

Gość iiijjj
no to cie zaraz uswiadomie - moja tesciowa miala 150 zl dlugu z tepsy. Olala sprawe i firma windykacyjna oddala sprawe do sadu i musila zaplacic dwa razy tyle. Smiesza mnie osoby, ktore w dupie byli i gowno widzialy, a sie wymadzaja. Spadaj dzieciaku do nauki!!

Gość Do Falei.
- Prawda? No bo co masz teraz powiedzieć, kiedy nagle okazało się że głupoty opowiadasz. Śmieszna linia obrony, doprawdy. Brak ci podstawowej wiedzy o życiu niestety, a się mądrzysz jakbyś co najmniej ekspertem windykacyjnym była.

Gość iiiijjjj nie wierzę! Sorry
ale pierniczysz i to równo! Koszty procesu przewyższają tę kwotę kilkudziesięciokrotnie, więc nikt o zdrowym rozsądku nie ponosi strat z tytułu jakiejś tam lichej niedopłaty. Powtarzam nikt!!! Nie ośmieszaj się i nie ośmieszaj firmy Orange, bo raczej upośledzeni ludzie nie podejmują w niej decyzji. :o Odnosze wrazenie ze siedzi tu banda ludzi bez szkol, bo takie idiotyzmy wypisujecie w tak idiotycznie banalnych kwestioach ze az sie czytac nie chce. Polecam dla odmiany popoludnie z jakas modra ksiazka, zamiast na forum! 🖐️

*Orange czy Tepsy, czy co tam za firmę wymieniłaś... whatsoever

Gość i myslisz ,ze tak kazdy moze
sobie olac umowe i nie płacic kary ?? Sa jeszcze dobra materialne , które komornik moze zabrac , a dług rosnie szybko

Gość iiijjj
przeciez calkowite koszty windykacji i procesu ponosi dluznik - wiec jakie straty firmy? wiecej nie bede pisac, bo szkoda marnowac czas... nie karmic trolla :D

Gość i myslisz ,ze tak kazdy moze
dokładnie , moze koszta sa duze , ale to spada na dłuznika A tamtym to rybka

Witaj w realnym świecie! Pracowałam w niejednej dużej korp. i wiem ile małych firm zalegała tam z płatnościami, głównie mikro przedsięb. które są porejestrowane np. u matek właścicieli, polikwidowanych na wniosek właściciela, lub zwyczajnych osób fiz. Możesz ich upominać latami, ale oni nigdy nie są osiągalni. Kwoty niewielkie w skali obrotów korp., do tysiąca maks., więc szkoda czasu na bieganie po sądach i ładowanie się w koszta procesu, które i tak najcześciej pokrywa jednak firma, bo dłużnik zapada się pod ziemię. :o Welcome to planet Earth! Please remain seated and ensure your seat belt is securely and tightly fastened! :o

Spada na kogo? :o Chyba głupiemu naiwnemu na łeb. :D Na dłużnika? Hahaha! Teoretycznie. Wiesz co znaczy teoretycznie? Odsyłam do Kopalińskiego pana.

Komornik też ci z nieba nie spada, tylko jest oddelegowywany z ramienia sądu. Oj dzieci, dzieci.... Nic dziwnego, że tyle tu próśb o datki i osób bez środków do życia... z tak błyskotliwym intelektem, to chyba ciężko was komukolwiek zatrudnić. Miłego popołudnia! I zachęcam jednak gorąca do książki!

* gorąco

Gość kukuleczka...
Mnie bardziej rozwalaja wypowiedzi po 70 naraz ,na topikach typu ile wydajecie na miesiac...Zenada..Co druga to ma tutaj chyba po 4 firmy :O A potem poprosze o ciuszki itd

Gość Wierzysz w to? Forum jak
papier - wszystko przyjmie. :o

Gość zajebiscie byc oszustem
i ukrywac sie , unikac zajebiscie , poloczki kombinatory

Gość zajebiscie byc oszustem
fajnie :-0 ty tez tak postepujesz i masz wszystko w dupie ? :-0 A potem niech cię szukaja , listy wysyłają , bo nie mozna zapłacic zwykłej kary od zerwania umowy :-0

Gość Jak ktos jest w tak patowej
sytuacji jak te proszace "biedne mamunie" co to majtki potrafily plynnie sciagnac w umamek sekundy, to niech nie tkwi w umowach dotyczacych regularnych platnosci wielkosci kilkudziesieciu zlotych miesiedznie, bo za te kase moze kupic dziecku odzienie w lumpie i jedzenie w dyskoncie. Kombinatorstwo "polaczkow" to jest wlasnie takie obludne rzniecie ofiary na forum i prosby o paczki z jedzeniem, ubraniami, kosmetykami albo pieniadze. To jest wlasnie nieuczciwowsc - doskonale porownywalna do zalegania z platnosciami z tytulu przedwczesnego zerwania umowy o jakas usluge. Kazdy by tak chcial placic sobie tylko za rzeczy ekstra, net, komorke, paliwo, czynsz, a reszte najlepiej jakby mu przysylano w paczkach, bo tak latwo jest przerzucic koszty utrzymania na spoleczenstwo, a potem jeszcze zarobic odsprzedajac darowane rzeczy dalej. :o

A ja wam powiem ,że od 8-9 miesiecy znalazłam sie w trudnej sytuacji i zapytałam czy moze ktos ma zbedne butki w szafie dla cory. Znalazla sie pewno wspaniała kobieta ,ktora przysłała mi cudowne buciki dla cory i fantastyczna bluze. Oj ale moja miała frajde!!!!!-takiej jeszcze nogdy nie miała!!!!!!1 Bede dlugo wdzieczna tej pani ,bede zawsze ja miło wspominac. W zyciu sa różne przeciwnosci losu. Dziekuje jej z calego serca . Pamietajcie czasem los potrafi sie odwrocic a dla mnie była to ogromna pomoc!