Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niestety ale tak jest

Człowiek inteligenty musi niestety przywyknąc do samotnosci...

Polecane posty

ooooooooororr-- w/g Ciebie miarą inteligencji jest jego wykształcenie ,tak.Przypatrz się na cafe jaki wynik masz?A w realu mało takich buców po studiach,ze nie potrafią się dobrze wypowiedzieć?

Mam takiego sąsiada po studiach juz pare lat emeryta.Przy publicznej dyskusji buc nie potrafil odpowiedzieć na rzeczowe argumenty.Od tamtej pory nie odkłania mi sie chociaż jak idzie z małzonką zawsze to czynie.

Gość ooooooooororr
ooooooooororr-- w/g Ciebie miarą inteligencji jest jego wykształcenie ,tak. Ktoś kończący PW z niezłym wynikiem nie może być nieinteligentny, zgodzisz się z tym ?Wcześniej to pisałem o kobiecie inteligentnej i wykształconej Przypatrz się na cafe jaki wynik masz? Wygrałem dyskusje :classic_cool: A w realu mało takich buców po studiach,ze nie potrafią się dobrze wypowiedzieć? Ale myśleć potrafią, argumentować logicznie, dojść do prawdy i wypowiedzieć to wzorami matematycznymi, schematami elektrycznymi, rysunkiem technicznym :D Myślisz że słowa to jedyny sposób komunikacji ?:classic_cool:

Gość ooooooooororr
znam czlowieka po zawodowce, porzadny facet, ma glowe na karku i do piet mu studenciku z wawy nie siegasz To mogę zLOLać :D

Gość miluśki27
lorika - sa ludzie ktorzy moga pomóc ja uwazam ze nalezy pomagac kobietom w potrzebie :)

Gość ooooooooororr
ooooooooororr-- mylisz pojęcia mądrość z inteligencją LOL sądzisz że osoba z iq=80 skończy mechatronikę na PW ? Tu trzeba myśleć :classic_cool:

ooooooooororr-- widziałem nieraz w pracy zawodowej co Ci po studiach jakie byki wyprawiali.Dochodzilo do śmiertelnych wypadków za to że nie przewidzieli ,ze może to nastąpić.A na studiach byli prymusami.

Gość ooooooooororr
ooooooooororr-- widziałem nieraz w pracy zawodowej co Ci po studiach jakie byki wyprawiali.Dochodzilo do śmiertelnych wypadków za to że nie przewidzieli ,ze może to nastąpić.A na studiach byli prymusami. Nie myli się ten kto nic nie robi :classic_cool:

Gość ooooooooororr
Więc jak mozesz połączyć mądrość z inteligencja w takich skr4ajnych wypadkach? Znasz ludzi bardzo mądrych którzy nie są inteligentni ?:classic_cool:

ooooooooororr-- z tą różnicą,ze mądrością i inteligencja nie grzeszyli wiec po cholere ukończyli takie szacowne studia?

Gość ooooooooororr
ooooooooororr-- na jakim ty swiecie żyjesz ? pod kloszem? Mało ich jest w realu? LOL nie ma ludzi bardzo mądrych z iq=80 :classic_cool:

ooooooooororr-- jeśli studiujesz nikt z wykładowców nie ma Hopla na jakiś tle.? powiedz szczerze.

Gość ooooooooororr
ide kimać

Gość To bardzo logiczne
Człowiek inteligentny jest, jak to z definicji wynika, niegłupi. I szybko orientuje się w obłudzie znacznej większości ludzi, którzy są jego/jej "przyjaciółmi", bo po prostu czegoś od niej/niego potrzebują. Mają interes, potrzebują skorzystać z jego/jej rad i wiedzy, więc są. Gdy natomiast ta osoba ma jakiś problem, ulatniają się w oka mgnieniu, bo co sobie będą zawracać głowę. Więc osoba inteligentna daje takim kopniaka, zamiast dać się im wykorzystywać, w wyniku czego zostanie 1-2 sprawdzonych przyjaciół. U osób niezbyt inteligentnych za to ilość przechodzi w (byle)jakość. I wydaje im się, fałszywie, że mają tylu przyjaciół. Ale spokojnie, to tylko do czasu, jeszcze dostaniecie za swoją naiwność.

Gość centuri@n
każdy może sobie tłumaczyć samotność (czyli pustkę) na różny sposób - nie zawsze inteligentny ... :P a człowiek samotny jedynie wyzwala swoją potrzebę i frustrację na wiele sposobności , co nie znaczy , że tworząc sztukę nie pozostaje frustratem...:P

Gość Idiot
Ja sie glownie zmeczylem ze ludzie mnie wykorzystywali. Ale nie wiem czy jestem inteligentny, wiem mniej niz nie wiem.

Gość Boski Eryk
Jak jesteście nudni to nic dziwnego, że "przyjaciele" używają was tylko do pomocy przy swoich problemach.

Gość a jaka jest definicja
człowieka inteligentnego? rozwiązywanie testów z pasowaniem wzorków? a kto to jest człowiek nudny?

Gość inteligentny to taki, który
jest podobny do ciebie, a nudny to jego przeciwieństwo

Gość Kim 30
centuri@n - racja, że samotność nie jest jednoznaczna z inteligencją ... Idioci także bywają samotni myślę... ale ... dużo rzadziej ... I nie mówimy przecież o wszelkich pseudointeligentach i inteligentach w ramach nie przekraczających norm ... Tylko wybitnie inteligentnych - to oni obrazują temat. Przeciętnie inteligentni, czyli dość duża grupa społeczeństwa. (stosunkowo) to oczywiście odnajdzie się na świecie i znajdzie odpowiednie towarzystwo... jeśli chce... Ale już ponadprzeciętnie inteligentny człowiek, ma trudności ze znalezieniem odpowiedniego choćby partnera. W końcu tworzy margines ludzki. To logiczne... Mam wrażenie, że tutaj każdy jakby pisał o takich zwykłych ludzikach ... i ilorazie inteligencji ok. 100... A to przecież przeciętność ...

Gość Kim 30
inteligentny to taki, który jest podobny do ciebie, a nudny to jego przeciwieństwo" Ha, ha ... bingo .. to właśnie kafeteriana definicja inteligencji ... tylko nudny wymieniłabym na głupi ... Tutaj inteligentny jest każdy, który myśli tak samo, a głupi ten, kto śmie myśleć inaczej ....