Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niestety ale tak jest

Człowiek inteligenty musi niestety przywyknąc do samotnosci...

Polecane posty

Tak, o zdarzeniach losowych nie pomyślałam - moze dlatego, ze to jest całkiem inna sprawa, niezależna od inteligencji to pewnie dlatego maja okreslenie - losowe ;-)

Gość Kim 30
Luśka z Windsorów - ilu wielkich znasz? Czytałaś o kimkolwiek dużego formatu? :O Bo ja czytałam o wielu ... i wszyscy byli samotni... mimo towarzystwa bogatego nawet ... np. Osiecka - multum ludzi wokół niej ... ona dusza towarzystwa, a prawdziwie samotna ...

Gość Kim 30
Otoczenie ludźmi nie oznacza, że nie jest się samotnym ....

Gość Kim 30
Nawet będąc w związku większość jest samotna ... Jak np. Mrożek, kompletnie wyobcowany.. "nie czuje się żaden, nie czuje się nikt"

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Otoczenie ludźmi nie oznacza, że nie jest się samotnym .... nazwanie siebie inteligentnym także nie oznacza ze się nim jest:P Wszystko zależy od naszej wrażliwości ,a nie od inteligencji

Gość Kim 30
Luśka z Windsorów - fakt, jeśli masz na myśli ciotkę z Rzeszowa, to tak ... Tylko tutaj często się myli upodobania z inteligencją .. Najczęściej dla was inteligentny jest ten, który mówi i myśli tak jak Wy ... ale to nie jest inteligencja ... :O

Gość może nie musi ale chce
Sztuka i akt tworzenia często wymaga samotności.

Gość Kim 30
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr - wręcz przeciwnie ... właśnie ... inteligencja objawia się tym, że wie jak wiele jeszcze nie wie ... i ciągle się rozwija ... szuka... ale to walka z wiatrakami, bo im więcej wie, tym ma świadomość że niewiele wie ... takie koło ... i jest to samotna walka ... bo każdy musi ją stoczyć sam...

Gość hot rabbit
Kim 30 jesteś inteligentna czy samotna?

Gość Kim 30
Tak, jak Sokrates: "Wiem, że nic nie wiem"

Gość Kim 30
hot rabbit Kim 30 jesteś inteligentna czy samotna?" Sprytne ... :D Samotna!

Kim ,nie zgadzam się z Tobą.Wrzuciłaś wszystkich do jednego wora,a tak nie powinno się robić.Jednemu w tworzeniu pomaga samotność,innego napędza rodzina,przyjaciele.

Gość hot rabbit
Czyli na inteligentnych tylko patrzysz z zazdrością?

Gość Kim 30
Ale mając jakieś 11-13 lat zastanawiałam się, dlaczego różnię się od ludzi innych ... Czy jest tak, jakie odnoszę wrażenie, że większość jest głupia, czy też odwrotnie - ja jestem tak głupia, że wiele nie widzę ... i dlaczego oni czują się tak dobrze w rzeczywistości, a ja nie ... oni czują się pewnie, a ja wyobcowana... Polecam ksiązki Andre Gide. On pięknie to obrazuje i odpowiada na te pytania. :)

Gość Kim 30
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr - wielcy są samotni... mali twócy nie muszą ... to fakt ... ale wielcy tak!

Gość hot rabbit
Kim 30 - muszę Cię zmartwić ale większość nastolatków zadaje sobie takie pytania.

Gość Kim 30
hot rabbit Czyli na inteligentnych tylko patrzysz z zazdrością?" Z ogromną zazdrością ... :)

Gość Kim 30
hot rabbit Kim 30 - muszę Cię zmartwić ale większość nastolatków zadaje sobie takie pytania." i?

Kim ,większość ludzi czuje się niezrozumiałych.Takie odczucia ma już male dziecko. A kiedy czujemy się niezrozumiali czujemy się inni---co nas doprowadza do samotności.

Gość hot rabbit
Czyli inteligencja nie determinuje samotności. Samotnym można też być przy skromniejszym IQ.

Gość hot rabbit
I to znaczy, że po prostu zaczynają szukać swojego miejsca w życiu, określać swoją tożsamość i porównywać się do otocznia, które w tym wieku staje się ich lustrem.

Gość Kim 30
Luśka z Windsorów - a skąd założenie, że chce być jak wszyscy? To Twój problem, że widzisz problemy w innych ... nie mój ..