Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niestety ale tak jest

Człowiek inteligenty musi niestety przywyknąc do samotnosci...

Polecane posty

"frisbee - można, ale aby się nimi otaczać, też trzeba posiadać inteligencję" to oczywiste ;)

Gość Kim 30
Prawiczek bez wiary - ktoś "wyższej jakości" może nas motywować itd. a niższej nas dowartościowują ... :P

Gość Kim 30
Prawiczek bez wiary - choć oczywiście tylko na chwilkę ... :O

Gość Kim 30
Choć inteligencja jest dość trudna sama w sobie ... dlatego przyjaźnie są dość specyficzne ..

Gość rusałka011
dowartoscoiwac sie kims nizszej wartosci to ciekawe ,u mnie to działa odwrotnie ,w twoim wypadku proznosc przez ciebie przemawia :D

Gość Kim 30
A to ciekawe, że ciebie dowartościowuje fakt, że ktoś jest od Ciebie sporo lepszy? Jakim cudem? :O A dowartościowanie, to nie motywowanie ... przecież ... :O

Gość Kim 30
rusałka011 - to chyba Ty zatem jesteś próżna, skoro przy lepszych od siebie czujesz się wartościowsza od nich ... :O Ja przy wielkich czuję swoją małość ... ale owszem nabieram sił do walki... jestem zmotywowana, ale świadoma że wiele pracy przede mną ...

Gość rusałka011
to proste,jesli ktos jast lepszy i widze uznanie jego dla mojej osoby,to mnie buduje,jego zdanie jest wazne,zdanie kogos gorszego znacznie mniej :)

Gość rusałka011
przed kazdym wiele pracy ,wszystko zalezy czy stawiasz sobie jakies wymagania ,czy poprzestajesz na tym co masz ,zawsze sa lepsi od nas i beda,dlatego nas motywuja ...

Gość Kim 30
rusałka011 - skoro ktoś lepszy, ma dla Ciebie uznanie, to widocznie jesteś większa od nie niego ... czyli jednak on jest mniejszy .. :O Przemyśl to jeszcze raz ... :O Nikt wielki, nie ma uznania dla małości... :O

Gość rusałka011
tu juz zachaczamy o filozofie ,moze wielkosc to pojecie wzgledne ,zalezy co kto widzi pod tym słowem ,dla mnie ktos wielki to ktos kto potrafi mnie oczarowac ,zachwycic ,potrafi to czego inni nie moga :)

Gość hgtjtghjdfhg
powiedzcie jak uważacie, jeśli ktoś dorosły nie umie w jasny sposób przekazywać swoich myśli, nie umie się klarownie wypowiadać ale samodzielnie radzi sobie w życiu codziennym oznacza, że jest mało inteligentny?

Gość rusałka011
...jesli ktos jest wielki np wykreowany przez media i wszyscy do niego wzdyczaja a on sam idoll woda sodowa ,to wybacz chocby zszedł z chmur mnie zachwyci :)

Gość rusałka011
to nie swiadczy o inteligencjiii tylko jednej z cech charakteru --skrytosci ..

Gość Kim 30
rusałka011 - oczywiście, że nie chodzi o pseudowielkości... :O A tak idąc twoim tropem, to każdy ma wady i zalety... W czymś jest lepszy, a w innym gorszy ... ale nie o to chodzi... chodzi o całokształt... :O Nawet taki prawiczek w czymś może być lepszy ... od nas... :O Ale to przecież nic nie ma wspólnego z wielkością ... :O

Gość rusałka011
..no własnie -całokształt,zalety i wady ,plusy i minusy ...i co na koncu przewaza ?...ta kwint esencja.....to jest najwazniejsze :)

Gość Kim 30
Na wielkość nie składają się wady i zalety. Tylko to, co charakteryzuje... np. wielki pisarz nie jest wielki dlatego, że ma dużo zalet, a dlatego że jest wielki w tej dziedzinie.. a oni najczęściej mają wiele wad... może nawet więcej niż prawiczek .. :P Van gogh nie jest wielki dlatego, że miał wiele zalet... bo raczej więcej wad ... jako człowiek... i to chory w dodatku ...

Gość Kim 30
Podsumowując inteligencja nie ma wpływu na całokształt... to składnik ... Wielcy przeważnie są trudnymi ludźmi ... :O I wad mają więcej niż zalet.. co i tak nic nie zmienia w odbiorze ...

Gość rusałka011
piszac o wielkosci miałam na mysli człowieczenstwo-cokolwiek to znaczy a ty tez masz racje ,kazdy ma swoja racje ...

Gość Kim 30
Właśnie nie chodzi o człowieczeństwo .. tylko chodzi o to coś ponadto... w tym sęk ...

Gość jestem inteligentna
ale zbyt wrażliwa zbyt trudna emocjonalnie, zbyt refleksyjna.Właśnie straciłam przyjaciela,jedynego człowieka ,który włozył trud w to by mnie zrozumieć.Trudne i głębokie jest gorsze niż płytkie i łatwe.Nie chce mi się żyć dalej...

Gość rusałka011
suma -sumarum ktos jest wielki czesto po smierci bo za zycia był niedowytrzymania ...ale czy tak musi zawsze byc .nie ,kazdy przypadek jest inny ..

Gość rusałka011
...dodam ze trudne i głebokie zawsze przynosi owoce ....cokolwiek to znaczy ...

Gość Kim 30
rusałka011 - prawdziwa wielkość zawsze jest samotna!

Gość Kim 30
jestem inteligentna - tak to właśnie wygląda ... im się jest "lepszym" tym trudniejsze ma się życie ... inaczej się nie da...

Gość jestem inteligentna
oddam inteligencję i wrazliwość za radość życia i pogodę ducha

Bo inteligentny wie, że tylko od niego zależy, czy będzie samotny, czy nie. no z tym mozna polemizowac na przyklad w kontekscie tsunami na filipinach

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Człowiek inteligenty musi niestety przywyknąc do samotnosci... raczej niedojrzaly emocjonalnie:P

"Bo inteligentny wie, że tylko od niego zależy, czy będzie samotny, czy nie. no z tym mozna polemizowac na przyklad w kontekscie tsunami na filipinach" Tak, o zdarzeniach losowych nie pomyślałam - moze dlatego, ze to jest całkiem inna sprawa, niezależna od inteligencji