Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0kret

Zmiana długości cyklu miesiączkowego

Polecane posty

Gość 0kret

Witam, Mój cykl miesiączkowy jest dłuższy niż przeciętny-33 do 35 dni. Jest też regularny. Czy istnieje możliwość, że pod wpływem terapii antybiotykowej na infekcję górnych dróg oddechowych termin owulacji przesunie się na okres menstruacji? Z góry dzięki za odpowiedź ;-)

Gość Takie tu takie tam
Oj chyba nie:-)

Gość 0kret
A pytanie zadaję dlatego, ponieważ z partnerem współżyliśmy podczas menstruacji bez zapezpieczenia i doszedł we mnie dwa razy I zaczęłam się zastanawiać, czy jest jakiekolwiek prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Nie wiem czy ta informacja będzie przydatna, ale krwawienie trwa u mnie od 5 do 7 dni

Tak. Antybiotyki i stres mogą opznic owulacje. Ja tak miałam raz, miałam tak ogromny stres ze owulkę miałam w dniu spodziewanej miesiączki ( ok 30dc) a @ dostałam 44dc

Lecz uważam, ze bardziej ma na to wpływa stres ( na az takie przesuncięcie owulki) niz antybiotyk, zwykle antybiotyk opoznia owulacje kilka dni a nie dwa tyg :) Aczkolwiek nic nie jest wykluczone.

Gość 0kret
To chyba nie powinnam się martwić...stresu zbytniego nie mam, po prostu zastanawiałam się jak to jest z antybiotykami ;)

Gość 0kret
Kasiula, przeanalizowałam Twoje odpowiedzi i chyba się nie zrozumiałyśmy- ja miałam na myśli owulację PODCZAS menstruacji, a nie owulację w terminie krwawienia i w konsekwencji przesunięcie go ;)

Gość Sssysssa
A jest możliwa owul. w trakcie okresu??

Gość Kreczik
Sssysssa, TEŻ SIĘ ZDZIWIŁAM JAK SIĘ DOWIEDZIAŁAM, ale podobno jest możliwa..nie potrafię znaleźć racjonalnego wytłumaczenia dla czegoś takiego, bo przecież podczas menstruacji wydalana jest krew i wszelkie zbędne produkty przygotowywania do przyjęcia zarodka, więc jak kobieta wtedy może być płodna?

ja też brałam antybiotyk na zapalenie oskrzeli i mi się okres przesuną o 10 dni ,ale co do dni płodnych to nie wiem na okres ma na pewno jakiś wpływ a zresztą na cały organizm

Gość 0kret
Okres to okres, o okresie wiem wszystko, ale menstruacja mnie zastanawia..