Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellusia

do kobiet po porodzie - czy możecie nocić tampony?

Polecane posty

Gość bellusia

jestem już rok po porodzie, dzisiaj założyłam tampon i niestety przecieka... czy macie podobnie?

moja bratowa rodzila naturalnie i zawsze nosiła tampony niesety po porodzie okazało sie ze nawet te nawieksze przeciekaja .... ja po cc nic nie przecieka

Gość madziaraaaaa1231231234
Mi po 2 naturalnych porodach nic nie przecieka!!!

Gość dfrtgy
Ja jestem po jednym porodzie SN. Podczas pierwszych dni miesiączki używam tamponów o największym rozmiarze. Nie przeciekają. No chyba, że dłużej nie zmieniam bo np. jestem na długim spacerze to wyciągając go jest cały przesiąknięty krwią i majtki z wkładką też mam zabrudzone :/

u mnie problemów z przeciekaniem nie ma. kilka razy założyłam i to rozmiar mini, ale troszkę się boję bo mam spiralkę i na razie przy podpaskach zostaję, jak spiralkę wyjmę i zaczniemy się starać o dziecko to z całą pewnością do tamponów wrócę :)

syn ma 4 lata, tampony były i przed i po porodzie także nic sie nie dzieje, może rozmiar masz zły? u mnie nic nie przecieka.

Gość bellusia
a od razu mogłyście nosić? jest szansa, że się coś tam u dołu jeszcze zwęzi?

Gość ja 7 m-cy po SN
i nie noszę bo jakoś luźno i się wysuwają :o

Gość bellusia
mi się wprawdzie nie wysuwa, ale poprostu przecieka, hm piszecie w większości, że mogłyście od razu, ja już rok po porodzie, więc chyba już nic się z tym nie da zrobić... jakieś koszty macierzyństwa muszą być

Gość skoro
dopiero 8 mc po porodzie? Dlaczego tak miałaś?

Gość szalonaduszyczka
A dziewczyny jak to jest po cesarce jestem 10 miesiecy po porodzie i boje sie urzywac tamponow nie pytalam lekarza bo mi ucieko jakos...Odpowiedzcie :D

Gość gość
niestety ;-(( też mam ten problem, jestem 6 mies. po porodzie sn i też wszystko mi przecieka mimo iz zakładam tampon o rozmiarze super. To mój 1 szy poród i strasznie mnie to martwi, ponieważ nie wyobrażam sobie chodzić z podpaską szczególnie w upały.

Gość kjgjg
Po porodzie nie mogłam wrócić do tamponów nie ze względu na rozmiar ale jakby kompletny brak nawilżenia, takiej normalnej wyściółki. Boli, uwiera, piecze, szczypie... Koszmar.

Gość kjgjg
No, ja jestem po cesarce (i wcześniejszej wielogodzinnej akcji porodowej).

Gość gość
Ja przed ciaza nosulam tampony,teraz jestem rok po porodzie i psychika odnawia mi tampona,jakos sie zablokowalam i uzywam podpasek.

Gość gość
Tak, używam tamponów takich jak i wcześniej- ale nie mam obfitych miesiączek, tylko krwawienie z odstawienia przy tabletkach. Co do przeciekania- jak to możliwe? Jeżeli krew jakimś cudem leciałaby bokiem, to chyba tylko wtedy kiedy byłby luz, a w takim przypadku po prostu tampon by się nie trzymał w pochwie... jak za szybko nasiąka, to może miesiączki po porodzie są bardziej obfite (zdarza się) i trzeba go częściej zmieniać, tyle. Jestem po sn, a rozmiaru tamponów nie zmieniłam- normal a na koniec mini, to tak a propos "wiadra" po porodzie sn ;)

Gość Ja po 3 bez problemu
używam. Drugi, trzeci dzień częściej zmieniam tylko

Gość gość
Normalnie używam takiego samego rozmiaru normal .

Gość gość
Ja sn dziecko ponad cztery kilo i noszę mini albo ten rozmiar większy i nic nie cieknie no chyba żebym cały dzień nie zmieniała :D okres dostałam jakieś 9 mcy po porodzie bo karmiłam

Gość gość
Ja jestem 14 m-cy po porodzie. No i niestety tez nie mogę nosić tanponow. Dodam, ze potrafia przeciekac nawet zaraz po zalozeniu. Przed porodem podpasek nie uzywalam wcale. A moze ma to jakis związek z nacieciem krocza? Ale wątpię. Mam nadzieję, że wszystko jeszcze wróci do normy, bo z podpaskami chodzić to jakas masakra jest.

Gość gość
po 4 miesiącach od porodu odważyłam się założyć tampon (również miałam jakąś dziwną blokadę ale stwierdziłam, że na tyle odpychają mnie podpaski, że się przełamię) i... co prawda nic nie przecieka ale czuje straszny dyskomfort podczas wprowadzania i wyciągania - tak jak tutaj już jedna osoba opisała - za sucho, piecze i nie ma poślizgu..

Gość gość
Spróbuj na początek z aplikatorem używać, 4 miesiące po porodzie to krótko, wszystko jeszcze pewnie dojdzie do normy jesli chodzi o suchość. Ja rodzilam sn, z duzym nacięciem i żadnych róznic nie widzę w kwestii noszenia tamponów:)