Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellusia

do kobiet po porodzie - czy możecie nocić tampony?

Polecane posty

Gość gość
mam takzwane wiadro wszystko przecieka

Gość gość
U mnie wszystko ok

drogie kobitki, ja mam odwrotnie. Rodziłam naturalnie i wszystko tak fajnie u mnie poszło, że w ogóle nie widać, że rodziłam. Wciąż mam super figurę i zero rozstępów ale...no właśnie jest jeden mankament. Przed ciążą zawsze używałam tamponów a po ciąży nic mi nie przelatuje ale nie mogę nosić tego rozmiaru co wcześniej. Muszę przejść na mniejsze tampony! Nawet jest to odczuwalne podczas współżycia. Nic mnie nie boli, jest przyjemnie ale mój maż mówi, że jest tak ciaśniej niż było! Oczywiście bardzo mu się to podoba! Każdej kobitce polecam poród naturalny!

Gość gość
Ja jestem 7 miesięcy po porodzie i też bokiem przecieka mi tampon, do tego czuję, że się wysuwa, a przed porodem tego nie miałam.

Gość gość
Nie wiem od czego to zależy, ale ja miałam cc w 38 tc i muszę nosić większy rozmiar tamponów. Nie dlatego, ze wypadają, ale strasznie przeciekają. Mam dużo bardziej obfite miesiączki.

Gość gość
Ja nosze ten sam rozmiar tamponow co przed ciaza. Nic mi nie przecieka. Jedno dziecko urodzone 2,5 roku temu silami natury.

Gość gość
normalnie uzywam

Gość gość
Zalezy czy miałyście szwy zewnętrzne czy wewnętrzne. Moja koleżanka miała 17 szwów. Po porodzie dwa miesiące nie mogla się załatwiać siedziala na kole plastikowym miesiąc. Tak ciasno została pozszywana(wiadomo mogla byc i luźno zszyta) ze ledwo mogla włożyć tampon. Seks dopiero po 8 miesiącach. Za to inna koleżanka rodzila tez naturalnie i tez miała kilkanaście szwow- corka byla twarzyczka do dolu i Szla z raczka przy twarzy ważąc ponad 4kg. Do tej pory używa tamponow największych jakie OB wyprodukowalo. -jest 10 lat po Sn-więcej dzieci nie ma. Ja jestem po cc przy akcji porodowej gdzie corka juz byla w kanale przy rozwarciu 5-6 cm. Mam delikatne okresy i nosze i nosilam o b mini czasem normal-ale to tylko pierwszego dania-mini wymieniam po 6-7 godzinach bo poprostu dluzej juz piszą zeby nie trzymać a mogłabym jeszcze pare godzin. Jakby lalo sie ze mnie to bym większe nosila. Wiec jeszcze zalezy kto jaki ma okres-niektóre 3dni na mini a niektóre 7 na maxi.