Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nastolaaatkaka

rodzice i moje relacje z nimi

Polecane posty

Gość Nastolaaatkaka

Witam wszytskim. Zastanwiam się czemu tak jest że młodsze rodzeństwo zawsze ma gorzej. Brat miał pieniądze na wszystko i wszytsko co chciał. Samochód, aparat nowy, gitarę. ja w mojej rodzinie jestem uważana za ofermę. Łzy mam w oczach gdy słysze od koleżanek że były gdzieś z mamą. Mojej mamy nie da się nigdzie wyciągnać na zaden spacer. Ciągle twierdzi że nie ma albo siły . Nie ma czasu ze mną porozmawiać... Rodzice się dziwą że ciągle mnie nie ma w domu , a ja wychodzę bo nie chce słuchać ich kłótni.. Czuje że nie jestem dla nich ważna. Ciągle słysze bo brat był taki a taki... A ja? Co zrobić żeby to się zmieniło!? żeby zauważali że mają jeszcze córkę!

Młodsze ma gorzej? Niekoniecznie. Młodsze jest faworyzowane, rozpieszczane, traktowane bardziej pobłażliwie. Moja młodsza siostra wyjechała z Polski, wyszła za mąż za Etiopczyka(z którym ma córkę, a który ją zostawił), narobiła długów takich, że hohoho a dostała jeszcze od rodziców mieszkanie i jest ukochaną córeczką. Młodsze ma gorzej? Zależy :-o

hmm .. ja jestem jedynaczką ale co z tego jak nigdy nigdzie z moją mamą nie wychodziam ..zawsze wszystko było ważniejsze ode mnie , alkohol przede wszystkim ;o U mnie nie było kogo faworyzować , za wszystko dostawałam ja , coś sie zepsuło - moja wina , coś jej nie wyszło - moja wina .. Z czasem do tego przywykłam , niemniej jednak zawsze zazdrościłam innym dzieciom rodziców . Pomyśl sobie z drugiej strony , kiedyś jak zabraknie rodziców zawsze masz brata ;) ja nie mam nikogo ..