Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

willsonn

Stały aparat na zęby Bydgoszcz

Polecane posty

Liczę na pomoc w znalezieniu specjalisty, przewertowałam internet i boję się, że nic ciekawego Bydgoszcz mi nie zaoferuje. Planuję założenie aparatu stałego i szukam namiarów. Nie mam tyle środków by przekonać się osobiście na konsultacjach u każdego lekarza. Liczę na wasze doświadczenia. Jak długo trwało wasze lecznie, jak wrażenia, koszty? Lekarzy w pip o fachowca trudno... dziękuję

Gość lysa niedlugo
ja polecam dr Dorotę Majewską, miła zna się na rzeczy, gdy coś ci odpadnie od aparatu nie bierze za to dodatkowej kasy :)

Strasznie odkrywczy jesteś nie ma co! Rzeczywiście sugerując sie 5 opiniami (głownie znajomych tych lekarzy) podejmę właściwą decyzję! Uwielbiam ludzi "dodam zajebisty komentarz nie na temat i pochwalę się wiedzą"

Gość krzysztofffff
to miłe, ze uwielbiasz :P ja tak wytypowalem w swoim miescie 3 ortodontów, wybuliłem 190 zł na 3 konsultacje i wybralem najlepszego

AAA i wizyty jak często? Słyszałam, że wielu lekarzy próbuje dorobić sobie przedłużając czas leczenia...

moje leczenie trwało 2,5roku. Lekarz zastosował dobrą taktykę cel osiągnięty. Łącznie wydałam około 6 tysięcy. Po zdjęciu aparatu również trzeba zrobić porządek z plombami :( Życzę znalezienia dobrego specjalisty.

Gość lysa niedlugo
zwykly metalowy jeden łuk 1400 zł wizyta z dwoma lukami 100 zł, czasem może wziąśc 150, ale od 5 miesiecy mam dwa luki i jeszcze ani razu nie zapłaciłam 150.

Gość lysa niedlugo
wizyty wypadają tak jak powinny czyli ok co 7-6 tyg. Nosze góre juz rok i 4 miesiece ostatnio dr mi powiedziała ze max jeszcze rok bede nosic ( no gore miala dosc krzywą...) duzo ludzi tam chodzi i nie spotkalam się negatywną opinia :)

Gość jeżeli bardzo zależy Ci na
wyprostowaniu zębów, to możesz znacznie mniejszym kosztem uczynić aparatem zdejmowanym . Różnicą w aparacie zdejmowanym a stałym , oprócz kosztów , jest to że to od Ciebie zależy jak długo będziesz nosić . Przy odrobinie samozaparcia jesteś w stanie nawet szybciej tego dokonać

Jak wyglądała Twoja pierwsza wizyta? Długo trzeba czekać na założenie aparatu? Mówiła o przybliżonym czasie leczenia? Kurcze szczerze mówiąc przeraża mnie trochę wizja noszenia aparatu stałego.....

Gość lysa niedlugo
nie zgadzam się z opinią obok . Zdjemowane stosuje się u dzieci ale i tak nie daja 100% efektu stały masz 24 godziny na dobe a zdjemowany 12?... Szukalam w internecie na forum i znalazlam :) Nie byłaam u nikogo innego

Gość lysa niedlugo
Na pierwsza wizyte czekalam miesiac ( jak wspomialam ma duzo pacjetów), musialam zaniesc zdjecia retgenowskie, popatrzala, zrobila odcisk, na nast wizycie (po tyg) zalozyla mi separacje po tyg aparat. Nie masz sie czego obawiac ja sie nie mogłam doczekac noszenia a tu minelo juz poltora roku :) jak zobaczysz pierwsze efekty nie bedziesz załował:)

nosiłam aparat ruchomy i to była jedna wielka katastrofa, każdej nocy wypadał, zęby nie mogły się przyzwyczaić i za każdym razem strasznie bolały

lysa niedlugo dziękuję za wszystkie informacje! Koniec z odkładaniem wizyty, zapisuję się w następnym tygodniu! :) brrr

=>willsonn warto zainwestować w swoje zdrowie i piękny uśmiech. Założenie łuku trwa około 40 minut, leczenie około 2 lat a zdrowy i piękny uśmiech do końca życia.

Gość lysa niedlugo
nie ma sprawy napewno nie bedziesz załowała :) wez gumki przeroczyste to się aparat nie bedzie tak w oczy rzucał :)

to teraz na logikę , jak może nie działać tak samo , skoro działają na takiej samej zasadzie , ale jak zwykle nad większością trzeba stać z batem bo sama nie jest w stanie narzucić sobie rygoru ...noszenia . Wynika również z tego, że zdejmowany można w każdym wieku mieć . Nie sprzeczaj się bo siedzę w tym zawodzie , a Ty powtarzasz głupoty niedouczonych stomatologów. I jeszcze zaletą zdejmowanego jest to , że przy jedzeniu zdejmujesz , później myjesz gębę i wkładasz z powrotem . Przy stałym jedzenie masz między drutami ...powodzenia w myciu paszczy :P . I po zdjęciu stałego ...co z tego że prosto , gdy zęby do leczenia.;) Ogólnie polecam zdejmowany , bo taniej i po prostu lepiej .Ale też na dobrego lekarza i technika musisz trafić, bo u jednego spada , a u drugiego , cud , pasuje jak ulał . ;) Taka prawda , jak w każdej dziedzinie, większość to partacze 😴

Gość lysa niedlugo
ale pomysl o tych co pracują przez 10-12 godzin i musza rozwiac np. z klientami a przez taki aparat się sepleni... ja nie mam zadnych problemów z myciem zebów

Może są i plusy ale: Czas leczenia się diametralnie wydłuża gdyż nosimy aparat dużo krócej, to raczej dla osób siedzących w domu ( ja strasznie sepleniłam podczas noszenia)

Gość aparatttka
Polecam popytać na wizażu - jest wątek aparatowy, jest też o polecanych / odradzanych lekarzach. Na forum gazety też jest taki ranking. Zapraszam do nas ;) Acha...prawie każda z nas, aparatek "stałych", ma za sobą epizod z aparatem ruchomym....

zależy też od wady jaką się ma , bo zdejmowany można tak zrobić , że śmiało możesz mówić w nim i prawie niewidoczny może być . życzę szczęścia w znalezieniu specjalisty z prawdziwego zdarzenia 🖐️:P