Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kikula

nielegalna praca

Polecane posty

Gość kikula

we wrześniu zaczełam pracę u znajomej mojej mamy. Miała ona własną firmę. Omówiłyśmy szczegóły współpracy i wszystko na początku wydawało się ok. Moja pracodawczyni oprócz własnej firmy miała gospodarstwo rolo-sadownicze. W połowie września poprosiła mnie o pomoc przy zbiorze jabłek. Zgodziłam się ponieważ był to początek naszej współpracy i chciałam przyplusować. U mojej pracodawczyni wcześniej pracowała nieleganie Pani z Ukrainy, która przyjechała właśnie w połowie września. Zaczęła jeżdzić do pracy z nami. Ja zostałam poproszona o pomoc przez parę dni przy jabłkach, co jak się później okazało trwało do końca zbioru. Wytrzymałam choć praca nie należała do najlżejszych. Cieszyłam się, że spowrotem wrócę do pracy. Szybko jednak się rozczarowałam. Moja pracodawczyni poprosiła mnie o pomoc w gospodarstwie u swojej znajomej. Tylko tydzień i wrócę do pracy. Mija już 2 tygonie jak siedzę w domu i ciągle mnie zwodzi. co najzabawniejsze co się dowiedziałam ona prowadzi nielegalnie swoją działalność od ponad 2-óch lat!!! Pracowałam nieświadomie nielegalnie.Czełam na umowę, którą i tak bym nie dostała. Wykorzystała mnie i upokorzyła do granic możliwości. Czy mogę żadać jakichś praw i odszkodowania? Moja rodzina na tym bardzo ucierpiała. Straciłam tylko czas. mogłam przecież już wcześniej szukać pracy gdyby tylko powiedziała. Proszę odpiszcie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować