Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czego się spodziewać pomóżcie

KOBIETKI!! Dzisiaj mam wizytę u GINEKOLOGA! Jestem w ciąży

Polecane posty

Powiedzcie mi kochane czego się spodziewać, o co pytać? Denerwuje się strasznie. W co się ubrać itp? Będzie mnie badał ginekologicznie? głupie pytania, wiem.

Gość anikaaaaa
ty masz problem a ja ci zazdroszcze :(( tez bym chciała byc w ciąży.

ubierz się wygodnie:) zrobi Ci prawdopodobnie usg przez pochwę, zalezy ktory masz tydzień od OM. Ginekologicznie niekoniecznie. A pytania nasuną Ci się w czasie wizyty:)powodzenia

Gość co to za ginekolog
który nie zbada pacjentki ginekologicznie?zbada cię ginekologicznie, zrobi cytologię i usg raczej dopochwowe:)

Gratuluje :))) Napewno zrobi Ci badanie ginekologiczne i USG dopochwowe, przygotuj sie tez na cytologie. Zapyta o pierwszy dzien ost miesiączki, samopoczucie, sprawdzi ciśnienie, zważy Cię i zrobi ogólny wywiad

A jak sądzicie da mi zdjęcie z USG? czy dopiero w którymś miesiącu? Będę Was pytała o wszystko, bo w ogóle nie wiem jak to będzie. Stresuje się tym bardzo. Cytologią już się stresuje, bo boje się infekcji, które miałam dosyć często:(

Gość ujhyhgybvgfcdeda
Nie kazdy gin bada ginekologicznie . Jak jest to wczesna ciąza to po co?

Kurcze, dałam plamę. Nie mogę sobie przypomnieć kiedy miałam okres, w jaki dzień. Tej jedynej menstruacji nie zapisałam w notesie, jedynej:( Co ja zrobie:( Wstyd!

Gość kjhkh
no to masz problem przyupomnij sobie chociaz mniej wiecej inaczej ci nie wyliczy dokladnie poczecia i terminu porodu

Ginekolog i tak późńiej ustali date porodu według wielkosci płodu, no ale gdzie byś nie poszła to pytaja o miesiaczke. to podstawa :/ Mi lekarz po kazdym Usg daje zdjecie, zawsze mozesz zapytac czy jest taka mozliwosc bo wiadomo, ze kazda przyszla mama chce sie pochwalic :)

Gość yyyyyyyu
:o

Gość zbada cię ginekologicznie
jeśli jest dobrym lekarzem:)zrobi usg i być może da ci fotki:)zważy cię, zmierzy ciśnienie, zrobi cytologię:)spyta o ostatnią miesiączkę:)

Gość zbada cię ginekologicznie
ja też n9ie pamiętałam daty ostatniej miesiączki i mam datę porodu ustaloną na podstawie pierwszych usg:)

Gość mama czerwcowej juleczki
Spokojnie, nie denerwuj się, nie stresuj :) Po pierwsze gratuluje :) Dziecko to skarb! Nawet jak jest małym urwiskiem. Po drugie: to że nie pamiętasz kiedy miałaś okres to nic strasznego :) Lekarz okresli tydzień ciąży na podstawie usg :) Czy będzie cie badał ginekologicznie to zależy, mnie badał od samego początku i co wizyte miałam robione USG i mogłam podglądać moją kruszynkę. Cytologii wcale nie musi ci robić, ja miałam robioną pół roku przed ciaża i nie kazał robić następnej. A później cytologie miałam robioną dopiero 3 miesiące po porodzie :) Spokojnych 9 miesięcy :)

Jak nie da Ci fotek z usg to poproś o nie :) O co pytać: Kiedy mniej więcej termin porodu, Jakie badania zrobić, Czy brać witaminy (kwas foliowy obowiązkowo :)), Kiedy następna wizyta.

Wydaje mi się, że moja menstruacja była jakoś w połowie września. Dokładnie nie przypomnę sobie za Chiny:( Mój bład, ale skąd mogłam wiedzieć, że wyjdzie dzidzia.... Mam nadzieję, że nie będzie na mnie krzyczał jeju. Bardzo chciałabym zdjęcie naprawdę! Dziewczynki i "nie dziękuję" za te gratulację kochane:)

Pewnie skieruje mnie też na badania moczu, krwi prawda? Zemdleje boje się igieł okropnie. Najgorsze jest to, że nie lubię też tego samolotu hehe:) A ostatnią cytologię miałam rok temu, także pewnie będzie mi robił.

Gość nie no rozwalila mnie!
ty jestes madra autorko? pytasz powaznie czy prowokujesz? ile masz lat? czego sie nie bolisz w takim razie?igiel sie boisz, nie wiesz kiedy mialas okres,nie wiesz jak wyglada badanie ginekologiczne, o jakis samolotach w gabinetach lekarskich piszesz.. jak ty chcesz rodzic jak igly sie boisz? wiesz co to porod wogole?

Chyba nie jestem jedyną osobą na świecie, która boi się igieł i rodziła bądź będzie rodzić dziecko! Dlaczego tak na mnie naskakujesz? Pytam o te wszystkie rzeczy, bo to moja pierwsza ciąża! Nie boje się niczego innego, żadnych samolotów, tylko to stresujące jest ajjj.

Do "nie no rozwalila mnie!" Spokojnie :) Nie kazda z nas jest obeznana z tym co i jak na badaniu w ciazy :) A samolot to fotel ginekologiczny potocznie :)

A poród nie musi być taki straszny jak to opisują niektóre mamy :) Ja mimo bólu który towarzyszył skurczom poród wpominam bardzo fajnie :) był ze mną mąż i miałam super opiekę ze strony położnych i lekarzy. Urodziłam moją Julkę 1 partym skurczem i jak mi ją położyli na brzuchu to uczucie niezapomniane.

Gość a dlaczego tak?
bedziesz kluta z 4-5 razy podczas ciazy, wiec sie przygotuj.

Dziekuję mamusiu czerwcowej juleczki:) Teraz to się zestresowałam tą nie pamięcią ostatniej miesiączki:(

JA całe zycie mdlałam na widok igły dlatego badanie krwi miałam az 2 razy, podczas ciazy jakos do tego przywykłam.... Pierwsze 2 razy było drastycznie, ale zobaczysz później jakos leci tym bardziej jak zdajesz sobie sprawe, ze wszystko co robisz jest dla dziecka. I nie najeżdzajcie na nią, jest tu mnóstwo durnych tematów, na które odpisujecie a tu dziewczyna zadaje poprostu normalne pytania, które ją nurtują...Gdyby miala kogos innego obok to napewno by nie pisała tutaj!

Gość a dlaczego tak?
ha! a w 9 miechu na KTG weflon bedzie zakladany caly czas. Mialam poranione i posiniaczone rece ;/ a boli ten weflon jak fix!

urzekająca Dziękuję Ci! Na pewno wytrzymam podczas pobierania krwi, dam radę spokojnie. I tak, dokładnie wszystko dla mojego Dziecka!

W ciąży czasami sporo rzeczy umyka ;) Jesteśmy rozkojarzone i nieobecne czasami :) Powiedz lekarzowi jak pójdziesz że nie pamiętasz dokładnie kiedy miałaś okres ale że było to jakoś w połowie października :) przecież cie nie zje za to. :) Na którą masz wizyte?

Gość a dlaczego tak?
no w moim szpitalu kazdej cicby dzien po terminie zakladaja ten syf ;/ twoje kuzynki widocznie rodzily w terminie.