Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia-Angel

Zioła dobre na płodność - kto stosował? Komu pomogły? ;)

Polecane posty

Otwieram nowy temat, ponieważ na podobnych dyskusje już przeszły na inne tematy... Piszcie, dzielcie się swoimi przeżyciami, sposobami na poprawę płodności... Czy się udało... Ile się staracie o dzidzię itd... ;)

Gość nie i nie,ale......
Moja koleżanka około roku nie mogła zajść w ciążę,odstawiła całkowicie mięso,wędliny,zaczęła zdrowo się odżywiać-warzywa,nabiał,orzechy,owoce,teraz jest już mamą.Nie wiem czy to działa,ale moze warto spróbować.Teraz mięso to mieszanka chyba wszystkich dostępnych hormonów,może wiec warto spróbować. Ona zaszła w ciążę w drugim miesiacu diety

Wiesz może coś w tym jest... Często trujemy się niepotrzebnie a wystarczy trochę silnej woli... Też słyszałam już kilka razy o takich przypadkach...

Ja też od roku staram się o dzidzię i od roku się leczę. Teraz postanowiłam pomóc sobie ziołami: Wiesiołek, Castagnus, Zioła Ojca Sroki... Kuracja 3-miesięczna. Ale planuję też właśnie dietę, bo dziwnym zbiegiem okoliczności gdy zaczęłam tyć, moja owulacja zaczęła zanikać i okres był coraz bardziej nieregularny...

Gość alaaa ma kotaaaa
Olej z wiesiołka tylko wtedy gdy się obserwujemy gdyż należy go odstawić po skoku w tzw. fazie lutealnej w innym wypadku może zaszkodzić a nie pomóc. Jeśli ktoś się nei obserwuje a chce poprawić sobie śluz to polecam siemie lniane, codziennie wypić dwie szklanki a efekty naprawdę widać.

ja stosowalam taka mieszanke: ziele lebiodki 50g rumianek 50g ziele macierzanki 50g lisc pokrzywy 50g ziele dziuurawca 50g ziele rdestu ptasiego 50g ziele nagietka 20g ziele nostrzyka 50g do tego codziennie castagnus , wiesiolek i zaszlam w 3 cyklu. Powodzenia :)

Ja piję od tygodnia siemię lniane 2 razy dziennie po szklance. Na razie nie widzę zmian. Stosuję do 12 d.c dla bezpieczeństwa. Tak właśnie mierzyć temp. 3 zasady mierzenia temp : Codziennie: 1 - Tym samym termometrem 2 - W tym samym miejscu ( np w pochwie ) 3 - O tej samej porze ( jak najwcześniej rano np o 6 ) Przed pierwszym porannym siusianiem, po minimum 3 h snu, od razu po przebudzeniu.

jagoda369 Ja właśnie robię tak jak ty. Ta mieszanka to Ojca sroki, mam w rozpisce takie same zioła i proporcje. A mierzyłaś codziennie temp? A jak stosowałaś castagnus - wiem ze codziennie ale w którym dniu cyklu wiedziałąś że jesteś już w ciąży bo trzeba przestać go brać bo może zaszkodzić a trzeba go brać cały cykl...

Moj cyk byl rozregulowany na mxa bo trwal nawet 42 dni. Wiec jak zaszlam w ciazze to czeklam na miesiaczke bo myslalm ze znowu mi cykl wariuje. Ale castagnus i ziola pilam do konca az test zrobilam. Ale syn jest zdrowiutenki. To tylko ziolka wiec nie ma sie czym przejmowac. Miezryalam temp.

Też tak myślę, bo na innym forum dziewczyna też sie stara i zastanawiałą się nad castagnusem co jak się zadzie zeby nie zaszkodziło ale właśnie jej napisałam że to naturalne ziołowe więc przez kilka dni nie zaszkodzi. A ile cykli się starałaś przed tymi wspomagaczami? I czy po castagnusie miałaś od razu regularne cykle?

jagoda369 A mierzyłaś codziennie temp? A wiesiołek brałaś tylko do owulacji a nie przez cały cykl?

Piszcie dziewczyny... Wiesiołek, Ziołą Ojca sroki, Castagnus, Siemię lniane... Jakieś inne naturalne wspomagacze płodności? Kto stosował, komu pomogły, po jakim czasie stosowania? ;)

Hej dziewczyny! Mogłybyście mi ( te które mogą ) napisać takie kilka punktów: 1 - wiek 2 - cykl starań 3 - udało się w cyklu... / jeszcze się nie udało 4 - wspomagacze... leki... 5 - schorzenia, zaburzenia cyklu, niedrożność jajników inne... Te które mogą niech napiszą proszę wg punktów, też się staram od roku i dzięki temu będę bardziej w temacie z wami, bo jestem nowa a ciężko jest szukać od początku co każdej z was jest itd... No i dzięki temu będę wiedziała do której z was jest najbardziej podobny mój przypadek i jakie mam szanse Z góry dziękuję!

Gość Alicja.....................
i co, zioła ci pomogły?

Gość bzzzzzzzzz
a ja sobie kupiłamwitaminki dla kobiet z olimpu jestam kwas foliowy cynk magnez do tego wiesiołek i cherbatka malinowa żebym nie złapała żadnej infekcji, siemie też zaczynam pić , dobre jest na zaparcia ;)

Gość lifenka
Nie ufam takim "wynalazkom" lekarz mi tez odradził , lecz polecił coś sprawdzonego przez jego pacjentki , mianowicie ferti lady

Gość gość
ja poprawiłam swoja kondycję ciała i witamin dzięki ferti lady.

Gość asdsas
Świeży sok z czerwonego buraka jest pomocny.

Gość asdsas
ferti lady, to musi być straszne gawno, że musisz go tu reklamować

Gość gość
Ja proponuje nie zioła tylko inofolic

Gość gość
Ja stosowałam i mu bardzo pomogly. Z centrum amis zakupiliśmy odpowiednie ziółka a po 2 tygodniach zaszlam w ciąże

Gość gość
ja bym jednak postawiła na naturalne zioła takie ze sklepu zielarskiego np. http://ziolazkurpi.com/ to zupełnie inna jakość niż jak się kupuje z niepewnego źródła czy zwykłego sklepiku