Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdkwqnhedfnefdfe

dlaczego niektóre kobiety są takie zazdrosne o urodę?

Polecane posty

Gość gość
Nie, po prostu zrozumieć, że mogą być w takiej sytuacji nie czuć się komfortowo, a nie durnowato zastanawiać się na forum, chyba że to tylko prowokacja, bo szczerze mówiąc wątpię, czy można być aż tak tępym i niedomyślnym.

Gość gość
,,szczerze mówiąc wątpię, czy można być aż tak tępym i niedomyślnym." - bo to są takie pseudokokietki, które choć przyznają bez bicia, że są uważane za bardzo atrakcyjne fizycznie, to za Chiny Ludowe nie przyznają, jak ten fakt bardzo mocno wpływa na ich życie. Powiedzmy sobie wprost, gdyby nie ta atrakcyjność fizyczna ich życie nie byłoby tak ciekawe, barwne i wspaniałe - delikatnie mówiąc. A one udają, że tego nie wiedzą. Jakie to kuźwa słodkie i urocze.

Gość Lena77886
Przestan smiecic juz na tym forum tematami a la"Jak nie byc zazdrosna o ladniejsza kolezanke czy dziewczyne na ulicy ",bo tego czytac sie nie da.I tak zostaniesz brzydka,a dziewuszki z ladna buzka i zgrabniutka figurka zawsze beda lepsze :)

Gość gość
,,I tak zostaniesz brzydka,a dziewuszki z ladna buzka i zgrabniutka figurka zawsze beda lepsze" - buahaha, a to do kogo, do zbiorowego umysłu brzydul? Leżę i kwiczę. :)

Gość Lena77886
No tak,kto by sie przejmowal?A potem taki paszkwil zaklada glupie tamaciki o"kobiety brzydkie sa krytykowane nasmiewaja sie z nich"i w realnym zyciu zatruwaja zycie tym ladnym.Bo my jestesmy ladne,my musimy miec empatie,zrozumienie i pozwolic sobie byc traktowanym przez te brzydkie jak szmaty,bo usprawiedliwieniem jest,ze sa brzydkie.Wiekszych bzdur nie slyszalam.Takie zachowanie stawia te brzydkie w JESZCZE gorszym swietle,bo nie dosc,ze brzydkie to niekulturalne.Zalosne.

Gość gość
Lena, dziecko, nie kompromituj się. Zmów paciorek i spać.

Gość Lena77886
Kompromituje,bo prawda w oczy kole ?To moze zmien temat,jak cos ci nie pasuje.

Gość gość
Jaka prawda? Że jesteś zarozumiałą dziewuchą? No, rzeczywiście powinno Cię to boleć, ale pewnie nie boli..

Gość przewaznie faceci wytykaja
Taka piękna gwiazdeczka jest wiecznie przez wszystkich obskakiwana, komplementowana,chwalona i doceniana jak jaka kura znosząca złote jaja i się dziwi, że dziewczyny, które nigdy tego nie doświadczyły są zazdrosne. Dla takiej gwiazdeczki komplement czy propozycja randki, to jak zaczerpnięcie powietrza, ona już tego niemal nie zauważa, ale jakby tylko jej odciąć dostęp do tego... Kurczę, czy empatia aż tak bardzo boli? Dokladnie a w drugim zyciu te piekne beda brzydkie :)

Gość przewaznie faceci wytykaja
Brzydsze kobiety są dyskryminowane społecznie, na tle damsko-męskim, a nawet podczas rekrutacji do wielu prac zarezerwowanych tylko dla kobiet z przyjemną aparycją, a wszystko to tylko dlatego, że trafiły na gorsze geny, a wam się przypadkiem poszczęściło- a ty jeszcze śmiesz mieć do nich jakieś zastrzeżenia? DOKLADNIE!

Gość gość
,,a w drugim zyciu te piekne beda brzydkie" - hmmm, co masz na myśli?

Gość tak to wyglada
poza tym ta piekna dziewczyna nie wie co ja spotka za rok za dwa,za pare lat..moze zostac oszpecona.nieszczescie... wiec niby nie wolno byc az tak pewnym w zyciu nigdy nic nie przewidzisz co cie spotka..

Gość Lena77886
Ja tyle nieprzyjemnosci spotkalam ze strony innych kobiet,mimo,ze bylam dla nich przyjaznie nastawiona,ale ich plotki,zachowanie,przykre docinki itd.po prostu byly odpychajace i stwierdzilam,ze lepiej je omijac szerokim lukiem.I co mi da w takiej sytuacji empatia,jak i tak beda a mi wrogowac ?

Gość Lena77886
a w drugim zyciu te piekne beda brzydkie usmiech.gif Watpie,ale trzeba sie czyms pocieszyc :)

Gość gość
tak to wyglada poza tym ta piekna dziewczyna nie wie co ja spotka za rok za dwa,za pare lat..moze zostac oszpecona.nieszczescie... wiec niby nie wolno byc az tak pewnym w zyciu nigdy nic nie przewidzisz co cie spotka.. Nie jestescie lepsze od tej zuchwalej dziewczyny,bo w taki sposob sie pocieszacie.Zalosne jestescie,tyle w temacie.

Gość JKKJnjkjkhnjk
30ttkkaa gosc z 0.06- widocznie nie jestes az tak atrakcyjna skoro nie doswiadczylas nigdy chamskiego zachowania. ja zachowywalam sie tak jak ty- zawsze ucinalam pochwaly czyms w stylu "sa ladniejsze" itp a i tak mialam duze grono wrogów i zazdrosnic. prawda jest taka, ze im ladniejsza dziewczyna tym wiecej krytyki wobec niej. i nie mowie tego tylko ze wzgledu na siebie tylko juz zaobserwowalam to zjawisko kilka razy u innych. zazwyczaj zachowuja sie tak ludzie mlodzi tak do okolo 25r.z. x " im ladniejsza dziewczyna tym wiecej krytyki wobec niej." -Zgadzam sie z toba w 100% !!! :)

Gość Makiado
Ale właśnie o to chodzi, że te 'piękne' muszą zawsze udowadniać, że NIE są głupie, ani wredne, 'bronić' swojej urody, że tak powiem, przy czym jakoś przymyka się oko na wredność brzydszych wobec tych ładniejszych. Jesteś piękna - będzie ci łatwiej dostać pracę, ale trudniej ją utrzymać, kiedy zazdrosne koleżanki zaczną spiskować; 'zdobędziesz' faceta marzeń, ale zabije cię zazdrością, posądzając o romansowanie z innymi - tylko dlatego, że wyróżniasz się urodą itd. Z urodą związane są pewne przywileje, ale i tak myślę, że w życiu łatwiej jest tym zwyczajnie ładnym, mówcie, co chcecie.

Gość gość
gratulować problemów pasujesz do tego forum jak ulał

Gość gość
no i nad czym tu rozkminiasz? spytaj o to te swoje kolezanki i tyle :o

Gość gość
Wypowiedzi Leny obrazują jak zepsute i zadufane potrafią być ślicznotki. Ona psuje opinię atrakcyjnym kobietom. A jak wiadomo nie każda atrakcyjna to wredna zołza. Nie bronię zawistnych, zazdrosnych o urodę kobiet. Uważam, że jak któraś z koleżanek zachowuje się tak jak opisała autorka, to nie nadaje się na koleżankę. Po prostu. Najlepiej by było jakby autorka poszukała koleżanek na swoim poziomie urody albo jeszcze atrakcyjniejszych.Wtedy to ona będzie czerwienieć z zazdrości i udowadniać jak to łatwo nie być zazdrosną o supergwiazdę, która wszędzie wzbudza podziw. :)

Gość Lena77886
To nie czytales chyba mich wszystkich wypowiedzi,albo nie czytales ze zrozumieniem. Napisalam,jak wredne dla mnie byly i nne dziewczyny ,bo byly zazdrosne.Powiedzialam tylko,ze my zawsze musimy sie pilnowac i byc uprzejme,a te brzydsze moga byc wredne,bo sa usprawiedliwiane.Uwazam,ze to nie w porzadku.Kazdego obowiazuje bycie grzecznym,czy brzydka ,czy nie.A jak ktos jest niegrzeczny,to naczy,ze swiadczy to o braku jego kultury.

Gość gość
Wyobraź sobie, że przeczytałam. I wcale nie twierdzę, że ktokolwiek jest zwolniony z bycia grzecznym. A co do ładnych to się grubo mylisz, bo to właśnie oni sa faworyzowani za ładną buźkę/ciałko. Zawiść/zazdrość to nic w porównaniu z tym jakie fory mają z tytułu bycia atrakcyjnymi. Poza tym to są jednostkowe incydenty. Jak tak obserwuję sobie ludzi, to najczęściej podlizują się atrakcyjnym, pomagają im, są wobec nich uprzejmi, ja tam zazdrości nie widzę, wręcz przeciwnie.

Gość gość
Głupie p***y

Gość Lena77886
gość Wyobraź sobie, że przeczytałam. I wcale nie twierdzę, że ktokolwiek jest zwolniony z bycia grzecznym. A co do ładnych to się grubo mylisz, bo to właśnie oni sa faworyzowani za ładną buźkę/ciałko. Zawiść/zazdrość to nic w porównaniu z tym jakie fory mają z tytułu bycia atrakcyjnymi. Poza tym to są jednostkowe incydenty. Jak tak obserwuję sobie ludzi, to najczęściej podlizują się atrakcyjnym, pomagają im, są wobec nich uprzejmi, ja tam zazdrości nie widzę, wręcz przeciwnie. x Nie znam czegos takiego,ze ladni sa tylko faworyzowani.Jak dziewczyny widza,ze inna jest od nich naprawde atrakcyjniejsza,to zawsze sie znajdzie grono zazdrosnic i beda plotkowac i beda knuc intrygi przeciwko tej ladnej.Jak juz ktos napisal,czym ladniejsza,tym wiecej krytyki.A skoro dziewczyny nie widza w innej zagrozenia i sie do niej garna,tak jak opisalas,to wcale nie jest widocznie taka atrakcyjna,moze jej sie wydaje,ze jest.

Gość Amylee33432
30ttkkaa doskonale cie rozumiem. teraz mam 30 lat ale kiedys jak bylam mloda bylam chyba jedna z najladniejszych dziewczyn w miescie a juz na pewno w sredniej szkole liczacej okolo 1. 500osob. dziewczyny zazdroscily mi do tego stopnia, ze knuly wobec mnie rozne intrygi aby mnie oszpecic. raz nawet zaczęto mnie bić ale zyczliwi znajomi mnie obronili. jedyne co moge c***owiedziec to raczej nie wnikaj w klotnie- ja bylam dosc pyskata nie dosc, ze wkurzalam swoim atrakcyjnym wygladem to jeszcze pyskowaniem i za to wlasnie probowano mnie oszpecic. ale jak sie mozna nie wkorzyc jak grupka dziewczyn planuje obciac ci wlosy sila "to bedzie brzydsza" ... Super przyklad na to,ze brzydkie dziewczyny potrafia byc potworami...nie tylko z wygladu...:O

Gość gość
Konkurencja.

Gość gość
Brzydklie dziewczyny musza sie uporac z pomiataniem ze strony mezczyzn , moze ktos mi powie skad u nich tyle nie nawisci do brzydszych kobiet ?

Gość a co wtedy
A co jesli innedziewczyne specjalnie wyszukuja wad w innej kobiecie,nasmiewaja sie ,wyolbrzymiaja jej wady? kompromituja specjalnie tamta ? dlaczgeo skat to sie bierze? i czasami mowia ze brzydka i smieja sie z niej? ,,a same nie sa piekne idealne..