Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

XliloX

kiedy zaczyna rosnąć brzuch?

Polecane posty

mam pytanie do mam i zaawansowanych ciężarówek - kiedy zaczął wam rosnąć brzuch? jestem w 12 tygodniu ciąży (pierwsza ciąża) i zastanawiam się, kiedy mogę się spodziewać brzuszka :)

Gość Kalafingaaa
kzdej inczej rosnie ale od 12 tyg powinien sie juz uwidaczniac

mój w obu ciążach zaczął rosnąć tak konkretnie po 20 tc... wcześniej wyglądało jak wzdęcie :)

Gość nanula
U mnie z poczatkiem 6 miesiaca cos zaczelo sie dziac, dzinsy juz uwieraly:)

ooo, czyli jeszcze poczekam trochę :) a czy smarowałyście się jakimś kremem przeciwko rozstępom, zanim brzuszek się powiększył?

ja używałam tego z rossmanna z serii babydream... dobry i tani, polecam :)

Gość Abra kadabra55%
No tak to jest że na początku czeka się na brzuszek, kobiety czasami na siłę wypinają się :)

abrakadabra, pogadałyśmy sobie przed chwilą o płukaniu fasoli do leczo :) a tak na serio, pytam bo moja koleżanka na początku 4 miesiąca miała już taką wypukłość (fakt, że dziewczę bardzo szczupłe jest) a ja nawet nie wyglądam, jakbym miała wzdęcie ;)

ja skończyłam 8 tydzień a mój brzuszek jest już lekko zaokrąglony i jak mam obcisłą bluzkę, to wyraźnie go widać, dodam że jestem szczupła

Gość meeeeery
u mnie obcy ludzie ciążę zauważali dopiero na przełomie 7/8 miesiąca - pierwsza ciąża

Gość weeeeessssssllllllllllaaaaaaaa
Jestem drobnej budowy, szczupła i też w 8 tygodniu przy przylegającej bluzce było widać zarys. Wieczorami to już miałam konkretny brzuszek - wzdęcia. Teraz 13/14 tydzień i brzuszek jest widoczny. Przytyłam niecałe 3 kg od początku no i chyba wszystko poszło w brzuch.

Gość u mnie około 22
tygodnia pokazał się brzuszek:)teraz z każdym dniem jest większy...........

Gość 18 tydzien
jeansy zaczely robic sie ciasne, kiedy siedzialam w 18 tygodniu

Gość gryczka
Spodnie zaczęły być ciasne już koło 10 tygodnia:-p Zaokrąglać się zaczęłam w okolicach 14-15, natomiast ewidentnej ciążowej "piłki" dostałam koło 20 tygodnia i od tamtej pory powiększa się niewiarygodnie:-) Jestem w 36 tygodniu obecnie i wyglądam jakbym połknęła piłkę lekarską ;-)

Gość bebe24
u mnie dop w 26 widac zaczelo byc cokolwiek

ja jestem w 19tyg i jeszce kiedys tutaj pisalam, ze nic nie widac a teraz mam spory brzuszek nawet, zwłaszcza jak sie najem:P a tak powaznie to spodnie juz ok13tyg sie nie dopinaly ale to bylo tylko lekkie wzdecie, jesli chodzi o mnie to wydaje mi sie, ze brzuszek rosnie nie caly czas, ale w odpowiednich dla niego chwilach a raczej dla dziecka. na poczatku go prawie wcale nie ma a potem w dwa dni potrafi sie sporo zaokraglic, a potem znow zasypia i nic sie nie dzieje i tak w kolko:P

Mi się spodnie nie dopinały już w 9 tc, choć był to czas, kiedy zchudłam 4 kg. Po prostu zmieniła się proporcja sylwetki - w tyłku ubrania "zwisły", a w talii był dyskomfort. Ale do połowy 6 miesiąca wszyscy mi mówili, że nic nie widać, choć oczywiście ja uważałam inaczej. Zaczęło za to rosnąc tak po 24 tygodniu i teraz jestem w 29 i mam wrażenie, że co dzień jest więcej.

Gość Anchal
Jestem bardzo szczupła i niska, na początku 7 tygodnia ciąży już widać lekkie zaokrąglenie brzuszka. A koleżance brzuszek zaczęło być widać ok 4-5 miesiąca :)