Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rzata małgo

dziewczyny - czy zwalniacie miejsca starszym panom ???

Polecane posty

Oblubienico - mojua poprzednia wypowiedź była skierowana do rozjuszonej pomarańczy ;-) Poza tym idę odkurzać, bo mój kot ostatnio przeprowadza zintensyfikowany sierściowy striptease :-D

Gość najpiekniejszaaaaaaaaaa
ja tam nie ustepuje, bo mnie zawze boli kregoslup jak stoje a nie nawidze jak te srare babcie nap w kosciele stoja nademna i sapia!!! kurwa przeciez onenie maj nic innego do roboty mogly przyjsc wczesniej i sobie zajac miejsce

ale facet po 50 tce wcale nie jest stary....

Gość zalezy od sytuacji
Staram sie, choc czesto nie chca :) 50-letni pan to jeszcze mlody jest, choc np. moj tata ma 55 lat i problemy z nogami. Wiem, ze ciezko by mu sie stalo w autobusie, choc udawalby twardziela. Na szczescie z autobusow bardzo rzadko korzysta. Wazna jest wrazliwosc i otwartosc na drugiego czlowieka, nie zawsze stan zdrowia idzie w parze z wiekiem

ja mam 25

Gość sekrretara
Zresztą to są jakies głupie podziały - a temu tak, a temu nie, a od 65, a do 65, a cieżarna, a z dzieckiem, a z siatami. Nie mam jakiejś listy, na której sobie mogę sprawdzić, czy ustąpię, czy nie. To sie robi jakos intuicyjnie. Staruszek czy staruszka, taki slaniajacy sie - oczywiscie zawsze. Ale juz tak 65 na oko - jak sprawia słabe wrazenie, to mi sie go robi żal i ustępuję. Jak podrywa laski i jest w super nastroju - to chyba nie jest z nim tak źle. Ustąpiłabym, gdybym zobaczyla 18-latkę, która się ledwo trzyma na nogach i jest zielona na twarzy, nie ustąpiłabym babie, która ma 55 lat i sapie mi ze złością nad uchem. To jest sprawa subiektywna, nie ma ze 2+2 jest zawsze 4

Gość Licencjatka_ona
Kilka razy w zyciu mi sie zdarzylo ustąpić. fakt ze rzadko sie poruszam komunikacją miejską:P ale jak cos to ustępuje tylko naprawde starszym ludziom. wkurwiają mnie takie babcie co biegna z torbami do autobusu, a pozniej udają ze stać nie mogą. czym one moga byc zmeczone? tym ze wyjdą sobie do sklepu? ja czasami wychodze z domu o 5.30 ide do pracy, pozniej na uczelnie i wracam ok 21 wiec niech się gonią. czasami jestem bardziej zmęczona i bardziej należy mi się posiedzieć niż im. (pomijam naprawde starsza i schorowane osoby - takim nalezy ustąpic).

Gość SAMI TEŻ KIEDYŚ BĘDZIECIE
starzy ponieważ mlodość nie trwa wiecznie jak wam się teraz wydaje. Sami przekonacie sie o tym na własnej skórze..Rozumiem,że młody człowiek ma prawo być zmęczony po ciężkim dniu pracy.Ale on ma młode nogi,prawdopodobnie zdrowy kręgosłup i napewno jest mu dużo łatwiej stać.Tramwaje i autobusy szarpią,hamuja ostro i ostro ruszają.Starszemu człowiekowi jest trudniej utrzymać się na nogach,nawet tym moherom z siatami (jak pogardliwie piszecie).A nie przyszło wam do głowinek,że te siaty, to zakupy np.na obiadek czy kolacyjkę dla zmęczonej pracą wnusi lub wnusia?Sama jestem młoda,pracuję ciężko i niejednokrotnie padam na twarz wracając z pracy,ale miejsca zawsze ustępuję,ponieważ w domu wpojono mi szacunek dla starszych osób.Wiem również,że ja sama będę kiedyś starszą osobą i będzie mi bardzo miło jeżeli ktoś młody ustąpi mi miejsca w autobusie czy tramwaju i nie będzie udawał,że mnie nie widzi.

Gość sekrretara
Akurat tej niechęci do "siat" nie rozumiem - jak ktoś nie ma samochodu, to jak ma dowieźć zarcie do domu? Ma kursowac po 15 razy dziennie, zeby siat nie nosic, tylko zeby w torebce sie wszystko zmieściło? Ja raczej mam uczucia podziwu zmieszane z litoscią dla tych kobitek. Podziw, bo sobie radzą bez samochodu, a żal - bo chłopów pewnie jakichs mają, oni by je mogli odciażyc, np. ona kupuje mieso, on warzywa, ale prawdopodobnie jedyne, co taki chłop umie kupić, to piwko.