Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wioriczka

Obejrzyjcie sobie to, ale koszmar ... porod kleszczowy i prozniociag...

Polecane posty

Gość gdzie w Polsce można
sprzed 30 lat, ale w Polsce to dalej masakra:O żeby kobiety w 2010 roku musiały walczyć o to by móc rodzić po ludzku...:O

Gość nie chcialabym zeby moja
intymnosc traktowano jak świnie idaca na rzeź

Gość vcxvbfcb
jak kobieta rodzi w bólach to w dupie ma intymność:O trzeba pomóc samej sobie żeby urodzić dziecko - w tym celu są szkoły rodzenia

Gość nie chcialabym zeby moja
Może i tak, ja na szczęscie rodziłam daleko od Polski i poród nie był dla mnie traumatycznym przezyciem a i zostalam potraktowana z szacunkiem i zyczliwoscia

Gość a co Ci da
ta cholerna szkoła rodzenia kiedy Cie rozrywa , z bolu wymiotujesz albo dziecko zaklinuje Ci sie w kanale rodnym ? nauke oddychania ?

Gość vcxvbfcb
tak to prawda w polsce rodzić to koszmar, polskie szpitale traktują rodzące jak bydło:O trzeba nieźle się napracować aby poprosić o głupie znieczulenie!!!

Gość tez sie wpisze
post powyzej kobiety ktora sadzi ze szkola rodzenia wszystko uzupelni i bedzie sie bieglo na porodowke ze szczescia to juz nie jest normalne , co taka szkola cie nauczy? wiele rzeczy na temat dzieciaka , jak oddychac kiedy do szpitala pojechac co ile skurcze itp a w praktyce wychodzi juz przy porodzie inaczej co do porodu vacum i kleszczowego w zachodnich krajach zostaja juz zabronione poniewaz za wiele powaznych powiklan bylo a nawet i przyczyna smierci poprzez urazenie w glowke nie chcialabym tego przezyc jako kobieta :O

Gość ja tez uwazam ze ten film
to jakis koszmar rodzilam 2 razy sn - ale na szczescie nie bylo potrzeby zeby uzyc kleszczy czy tez porozniociagu . te metody to jakas masakra , w dodatku to nacinanie krocza.Normalnie slabo mi sie zrobilo jak ogladalam ten film . naprawdę nie ma jakis lepszych metod na wyciagniecie dziecka jesli akcja porodowa zle przebiega ?

ja nie wiem, kobiety rodzące na zachodzie nie boją się porodu a Polsce to chyba od zawsze była trauma:O nie znam kobiety z moją mamą włącznie która wspominałaby poród w polskim szpitalu jako wspaniałe, mistyczne przeżycie (a tak określają poród moje koleżanki mieszkające za granicą i te które rodziły w prywatnych klinikach więc jednak można)-zawsze słyszę słowa koszmar, wolę o tym zapomnieć, było strasznie...:O

czy ktoś ma wiedzę czy w Polsce nadal stosuje się te metody czy już jest zabronione?

Gość mama z irlandii
nie wygląda to estetycznie i nie chciałabym widzieć to od tamtej strony ja w zeszłym roku miałam próżnociąg niestety ale jeśli to jedyna forma ratunku dziecka to nie ma wyjścia.Ja nie wiedziałam że zrobili mi próżnociąg dopiero po popołudniu kiedy mąż i mama przyszli do mnie i do synka dopiero mi powiedzieli i na karcie było napisane.

Pieprzysz i tyle, kolejna wielka dama z zagranicy , ktora to mysli , ze TAM wszystko jest super, a TU wszystko jest do dupy. Mozesz jeszcze powiesz, ze po pordzie TAM nie krwawilas? nie bolalo Cie krocze? porod to porod, w jednym miejscu jest lepszy w innym gorszy. Ja rodzilam w Polsce, w Ustce, silami natury 12 godzin i do dzis uwazam, ze to bylo wspaniale (choc momentami bolesne) przezycie. Bylam traktowana z szacunkiem...ale okazalam szacunek personelowi. Drugi porod bedzie na pewno naturalny! chyba , ze lekarz zdecyduje inaczej.

Gość 666***************
stosuje się jeszcze te metody. dzień przed moim porodem laska miała poród z użyciem vacum (próżnociąg)

Piękny, rozkrzyczany, zarózowiony noworodek, gdzie tu jest ta RZEŹ?????? a jak wolicie sobie nacinać skóre, tkankę podskórna, przechodzić przez powięź i tkankę tłuszczową, ciąć nerwy i naczynia krwionośne w okolicach podbrzusza, pomijająć bardziej niż bliznę krocza widoczną bliznę po CC, to proszę. Nie wspomne o powikłaniach ZO (bradykardia, hipotensja, które mogą spowodować poważne komplikacje). Kobiety mają dziwne tendencje to dramatyzowania na temat tego co jest od zawsze naturalne i przez co wszystkie przechodzimy.

Gość jajajajajaja........
jak w rzezni.......... ale to dawno bylo teraz jest troche inaczej juz nigdy naturalnie nie urodze

Gość O MATKO:(
mam nadzieję, że urodzę naturalnie - bez tych kleszczy i próżnociągu:(

Swoją drogą jaki masz autorko pomysł na wyciągnięcie noworodka wtedy gdy dochodzi do zaklinowania?. wepchnąć go do macicy i zrobić cc?

jak to gdzie tu rzeż? ślepa jesteś? noworodek z krwiakiem na głowie, krocze kobiety zmasakrowane...nie no, nic niefajnego w tym nie widać, rzeczywiście:O rozumiem, ze jesteś zwolenniczką sn, ale uszanuj że dla niektórych to jest koszmar a filmik jest okrutny:O

Gość tez sie wpisze
[zgłoś do usunięcia] Lenasl a wiesz ile powiklan jest rowniez po sn ? jedna dobrze wspomina sn a inna do konca zycia tego nie zapomni nie mysl ze cc to tylko powiklania dla dziecka ale rowniez sn niesie za soba tak samo powiklania .

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
nic w tym fajnego

Tylko zauważcie, że zachodząc w ciążę żadna kobieta nie wie jaki poród ją czeka :o Czy to będą kleszcze czy vaccum czy nagłe CC :o Nikt nie wie czy przy porodzie nastąpią jakieś komplikacje. Takie gdybanie nie ma najniejszego sensu. Każda jest przecież świadoma tego, że chcąc mieć dziecko w taki lub inny sposób będzie musiała urodzić:o O co takie halo? :o

Gość tez sie wpisze
zreszta do pani ktora tak zachwala porod naturalny moja sasiadka mlodo zaszla w ciaze miala 17 lat jak rodzila trafila na lekarzy ******* i umarla bo jej macica pekla :( dziecko trzeba urodzic jedna chce sn druga cc i kazda powinna miec prawo wyboru .

Gość boje sie to obejrzec
:(

Gość Andzia334
Mnie wtedy nawet nikt nie pytal o zgode takiego wlasnie porodu przez proznie,malo tego nikt nie raczym mnie o tym poinformowac ze takowy zostal przeprowadzony porod,dopiero z karty sie dowiedzialam,a jak pytalam dlaczego dziecko ma taka glowke znieksztalcona to mi tylko powiedzieli ze tak sie zdarza i ze to sie wchlonie.Wiem ze do tej pory takie porody sa, niedawno znajoma miala kleszczowy wlasnie.Znam tez pare ktorej synek przyszedl na swiat przy uzyciu prozni i niestety jest uposledzony.Jesli lekarze widza ze cos jest nie tak,ze kobieta nie moze urodzic(bo to widac duzo wczesniej) powoinni odrazu decydowac sie na cc to jest lepsze zlo ze tak powiem,na pewno bezpieczniejsze dla dziecka.

Gość vcxvbfcb
nic nie kumam !! XXI wiek a lekarze jeszcze takiego gówna używają do wyciągania dzieci!!! popatrzcie na ten próżniociąg któy zniekształca główkę - czy to coś co jest przytwierdzane do główki dziecka nie może być zrobione z miękkiego tworzywa???

dla mnie to jest przerażające. Możecie jechać po mnie ze jestem niedojrzała itp, ale jakoś niespecjalnie chcę mieć dzieci, chociaż koleżanki w moim wieku mają już potomstwo. A ja mam męża, dom, pracę, ale nie chce myśleć o dziecku. Nie dałabym rady tego wszystkiego wytrzymać fizycznie ani psychicznie. Podziwiam kobiety, które urodziły za odwagę.I ciesze się, że nie wszyscy myślą tak, jak ja, bo chyba wyginąłby gatunek ludzki.

Oh, to jest takie zle. Ja widzialem CC mojej bylej I nigdy tego nie zapomne. (nie patrzylem bo lubie masakre, ale dla tego ze ja kochalem i jak oni by spieprzyli to chcialem wiedziec jak, zeby wiedziec kto jest winny). Wszystko poszlo bardzo dobrze bez komplikacji, ale to ciagle jest jak najgorszy horror, szczegolnie ze sie martwilem bo tam byly kochane osoby pod tymi nozami.

właściwie to nawet nie poród mnie tak przeraża, a sam pobyt w szpitalu, ból po porodzie itp.

swoją drogą strasznie zakrwawione to dziecko.... moje corki takie nie były... moze to z tego naciecia wynika czy coi...