Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wioriczka

Obejrzyjcie sobie to, ale koszmar ... porod kleszczowy i prozniociag...

Polecane posty

Gość taunus
Niestety do dzis uzywaja tych narzedzi i to takze w zachodnich krajach...nawet wiecej niz w Polsce. Oszczedzaja pieniadze na czym moga a cesaarka kosztuje. Ja rodzilam za granica i mialam proznociag. MOje dziecko ma 4 latka a ja nadal lecze sie na bole w kroczu, szczegolnie po stosunku. Dobrze, ze dziecko zdrowe, a to dzieki lekarzom w POlsce bo w tej mojej zagranicy powiedzieli, ze wszystko w porzadku. A jeszcze mi gadali, ze dobrze, ze cesarki nie mialam bo od tego dzieci umieraja. Tak, jak czekaja do ostaniej sekundy to tak moze sie zdarzyc. Powinni robic cesarki jak cos sie zlego dzieje od razu, a nie czekac bo moze sie udac naturalnie. Potem nie tylko dzieci moga miec problem, ale takze kobiety ze zrostami, uszkodzonymi nerwami, bolami przy stosunku, itp. Czy ktos sie tym interesuje?? NIestety nie, a wierzcie mi odwiedzilam juz wiele lekarzy w wielu miejscach i wiekszosc niestety ignoruje... Zycze kazdej kobiecie super porodu (sn czy tez cc) i zdrowego dzieciatka!!!

Gość gdzie w Polsce można
a można nie wyrazić zgody na ten próżnociąg i zażądać ze w racie nieprawidłowego przebiegu porodu mają wykonac cc bez czekania aż coś złego się stanie:O? przecież do cholery płacimy składki, więc co to za robienie łachy, ze urodzimy godnie ?

Gość ten film mnie
przeraza jak go ogladam od tej strony ale rodzilam 1,5 miesiaca temu i od mojej strony bylo lepiej :) nigdy nie zgodzilabym sie na cesarke bo nie mam sladu po porodzie juz zadnego....ale zalezy od porodu ja zycze takiego jak moj wtedy cesarki na zyczenie szkoda brac i z niej film nie wyglada lepiej

Gość ten film mnie
do wypowiedzi wyzej da sie - ja tak mialam w polsce panstwowy szpital ale lekarz i polozna przy porodzie oplaceni :/ full kasy....ale mieli zastrzezone ze gdyby cos od razu cesarka bez glupiego czekania :(

Gość Mietek Podnietek
ZJECHAŁEM SOBIE NA RĘCZNYM POD TEN FILM :classic_cool:🖐️

Gość gdzie w Polsce można
a ile musiałaś im zapłacić zeby mieć ten komfort ze w razie czego nie będą czekać? (czy to nie straszne, ze trzeba płacić za bezpieczny poród?)

Gość karola29
straszne, dobrze że już urodziłam i nie miałam takich "przygód" ale żal kobiet i dzieci które musiały przez to przejść :(

Gość Andzia334
Karola tego sie nie czuje naprawde,porod jak porod,tak jak napisalam wyzej nawet nie wiedzialam ze mi dziecko proznociagiem wyciagneli.ALE BYLAM POROSCINANA NA WSZYSTKIE MOZLIWE SPOSOBY CHYBA :(

Gość a mnie przeraża
widzicie jak wygląda główka po próżniociągu ?? po normalnym porodzie tez jest taka troche długa ale po tym to masakra boże i to cięcie ,czy oni wszyscy tak ciachają dużo??? dziewczyny Was tez tak mocno nacinali???? ja nie byłam nacinana ale pytali sie czy wrazie konieczności mogą naciać... to normalna rzeź :(

Gość ja rodzilam kleszczowo
i dziekuje za to lekarzom w nosi mam jak to wygladalo dzueko zeszlo do kanalu rodnego, a ja nie mialam sily przec zaczelo zanikac tetno decyzje o kelszczach podjeli blyskawicznie. Rodzilam w znieczuleniu Coreczka urodzila sie fioletowa dziecko bylo przez dwie godizny w inkubatorze, odsysanie pluc i pod tlenem teraz ma sie swietnie, Na cesarke bylo za pozno. Naciecie zagoilo sie dobrze, chodizlam na zajecia rehabililtacyjne miesni krocza. Roznicy nie widze zni nie czuje, ja ani maz.

Gość xxxxxxxxxxyyyyyyyyyyyyzzzzzzzz
a ja doszłam do wniosku, że jednak jest to wszystko cholernie poniżające... i przerażające.... przeraża mnie poród, przeraża mnie bol, przeraża mnie to że najintymniejsce miejsca ogląda tyle osób. Jejku, chiałam mieć dziecko, a teraz... sama nie wiem. Jeśli już-to cesarka. Nigdy w życiu kleszczy, ssania Boże, nie jestem małolatą, ale jestem przerażona. I wiem że reaguję jak dziecko, ale to co robią z ciałem kobiety!!!! My nie jesteśmy mięsem, żeby ciąć!!! i to w taki sposób. Nie... Szok

Gość kgjhkkjfgg
cieszę się, że miałam cc :/

Gość xvtcfs
niesamowite!! Te co mówią że to nic dziwnego są jakieś głupie. Ja też mam 1 dziecko ale poród to masakra. Kobieta biedna leży jak krowa a oni jej grzebią... nigdy nie widziałam porodu od strony lekarza!!! Szok i tyle. Fajny filmik dodałam sobie do ulubionych. Aż mnie wzięło na wymioty... :)

dokładnie to wyglada jak poród krowy a nie kobiety.. okropne. Osobiscie miałam cesarke i mimo iz swoje tez wycierpiałam to nigdy nie zdecydowałabym sie na SN.. równiez ze wzgledu na lęk o dziecko, za duzo znam przypadków ze cos poszło "nie tak"