Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

balbiina

Lipcówki 2011

Polecane posty

JarekB28- trzymam kciuki. Oczywiście daj znać jak będziecie po wizycie. Pozdrawiam!

karolina 2207 a o której masz wizytę? niecierpliwię się razem z Tobą :)

Atena02 Jeżeli chodzi o seks to ja z mężem czekam do wizyty . A i tak moje libido jest baaardzooo niskie więc nie specjalnie żałuję ,że musimy pościć:) Jeżeli chodzi o mdłości ja jeszcze ich nie odczuwam . Na początku się przeraziałam , bo myślałam z,że mdłości muszą być .Jednak moja koleżanka , która ma 2 super dzieciaczków powiedziała ,że z synkiem w pierwszej ciąży nie miała mdłości ,a w drugiej ciąży z córeczką miała je przez całą ciąże prawie. Nie mam pojęcia od czego to zalezy :):)

wiecie ja też nie mam ochoty na seks, ale lekarz mówiła, że spokojnie można się kochać nie ma przeciwskazań. mnie nic nie mdli tylko przych poboloewa tak jakby coś się w nim rozciągało - fasolka hihihihihi i piersi są wrażliwe na dotyk i takie pełniejsze :) ja wstaję o 6.30 i już musze jeśc i tak co 2 h a rano to masakra głodna jak wilk :( Jarek napisz wszystko też jestem ciekawa

karolina 2207 a może to znak, że będziemy miały chłopców skoro nie mamy mdłości ? :D mój mąz byłby najszczęśliwszy na świecie gdyby to był chłopak

Z tymi mdłościami to nie ma reguły - moja koleżanka ma dwie córki i w żadnej ciąży nie miała mdłości, moja mama w trzech ciążach też nie miała mdłości, mojej koleżanki mama (będąc z nią w ciąży) do 4 miesiąca ciąży nie wiedziała, że jest w ciąży. Także dziewczyny, nie ma reguły. A co do seksu w ciąży, to jeżeli ciąża przebiega bezproblemowo, to można się kochać ile się chce. Ja, niestety, nie mogę (bo w tym roku poroniłam) i obejmuje mnie całkowity post :( Ale przeżyję, choć lekko nie będzie ;)

Gość JarekB28
Jak tylko wrócimy od lekarza to na 100% się odezwę i powiem co i jak.

Ktos tam pytal o te tygodnie to jest tak moj lekarz jak jestem na wizycie to pisze w karcie te pelne tygodnie skonczone czyli jak jestem w 7 to on wpisuje 6,a wg tych wszystkick kalkulatorow to dzis zaczyna sie 8 tydzien:)ale zauwazylam ze 90% kobiet liczy od 1 dnia ostatniej@.U mnie nie ma specjalnie zadnych mdlosci tylko mam wzmozony apetyt i strasznie wydziwiam z jedzeniem tzn.jestem glodna a nie mam ochoty na nic konkretnego a na wieczor jak sobie pojem to mi tak troche niedobrze tzn stoi mi to wszystko w gardle,no i w nocy sie przebudze to glod poczuje niemilosierny

Witajcie wszyscy, milego dzionka. Czytalam, ze mdlosci sie nasilaja z kazda nastepna ciaza. Niestety u mnie to potwierdza sie (to moja 4ta ciaza). Tak ze niech pierworodki sie ciesza, ze je nie mdli. Wlasnie tez musze jesc co chwila, bo jak jestem glodna (tuz przed pora posilkow), to mnie najwiecej mdli. Najgorzej jest rano, bo najpierw musze nakarmic dzieci, a pozniej juz sama jem. Dzis o maly wlos nie zwymiotowalam w kasze mlodej. Chyba powinnam nastawiac budzik na 5ta rano i jesc przed wszystkimi. Ale mloda tez moze o 5j rano wstac. A ja moglabym tak sobie teraz spac 24h na dobe.... Ehhh, kiedys sie wyspie... jak na oboz harcerski cala bande wysle. Na razie z tym ciaglym podgryzaniem mam 1 kg na plusie. Nie jest zle. A u was co z waga? U nas seksu tez zero. Bo ja sie zle czuje i jakos tak mi sie niestety kojarzy seks jako zrodlo tego zlego samopoczucia, chyba sie obawiam, ze zaraz jeszcze raz w ciaze zajde i bede sie czuc 2 razy gorzej :D. Meza mam anielsko cierpliwego, wiec moge naduzywac :). Cycastych blondyn w jego pracy tez nie ma, sami faceci w biurze. Piszcie, piszcie o wizytach i serduszkach, to takie budujace. Trzymam kciuki za wszystkich dzisiejszych wizytujacych.

a ciagnie mnie troche do slodkiego wiec zajadam sie bananami i mandarynkami a jezeli chodzi o sex to jak sie polozymy do lozka to juz spie:)takze miejmy nadzieje ze ten drugi trymestr bedzie bardziej sluzyl zblizeniom:):):)

Gość nowaamry
u mnie ze słodyczami jest podobnie po prostu codziennie cos mze zjesc a na sniadnie juz 3 dzień sa nalesniki z dzemem, za to odrzucilo mnie od sera żółtego a kiedys to tylko kanapka z serem ,dzis wyslałam męza po zakupy i zarzyczyłam sobie dobrej wędliny takiej prawdziwej bo chodzi za mna od wczoraj

Z tymi mdłosciami to raczej nie ma reguły. Ja jestem w pierwszej ciąży i mam straszne mdłości. Mdli mnie cały dzień i od czasu do czasu wymiotuje. Najgorzej jest z jedzeniem bo prawie wszytko mi śmierdzi. ale ja biore luteine i duphaston a po nich ponoć mdłości sie nasilają. pozostaje nadzieja że sie skńcza po pierwszym trymestrze...

Moni17, bardzo bardzo ci wspolczuje, bo wiem, jak sie czujesz przez caly bozy dzien, czlowiek ma ochote porzucic swoje cialo, nic go nie cieszy. Ale masz ten plus, ze jak jestes w pierwszej ciazy, to mozesz zamknac kuchnie na klucz, meza poslac zjesc kebab za rogiem, a samej przegryzc chrupka, co nie smierdzi :). A ja musze gotowac dla calej rodziny, co jest tortura, bo sam widok kuchni, jedzenia i lodowki mnie przyprawia o kolejna fale mdlosci. Najmlodsza corka juz biedactwo zapomniala o domowym jedzeniu, jedzie rowno na gotowych sloikach, nie mam sily pichcic dla niej jeszcze jedno danie.

U mnie ze smakami to jest jaokoś dziwnie: chodzi za mna zupa ogórkowa, bigos, krokiety z czerwonym barszczem...Mniam, aż mi ślinak cieknie... Natomiast z apetytem mam tak: najpierw mnie "zmuli", po 10-15 minutach jak już przejdzie to robię się strasznie głodna- ssie mnie z żołądku, już nie wspomnę jakie wydobywają się z niego odgłosy:-) Co do wagi to nie mam pojęcia na jakim poziomie jest ona obecnie. Od kad wiem, że jestem w ciąży to się nie ważyłam...Ale pewnie z 1-2 kg na plusie jest..najwyzej poszerzy się drzwi;) Żartuje, może nie będzie tak źle;)

Gość JarekB28
Witam, my już po badaniu maluszek ma narazie jak paznokieć ale pan doktor powiedział że wszystko rozwija się idealnie i że każda ciąża na początku mogłaby taka być. A jak serduszko zabiło to chyba najcudowniejszy dzwięk na świecie.

Atena02 ja też bym jadła takie konkrety jak ty właśnie :) ale powiem wam że teraz jem mniej niz kiedyś, rano wstaję to czuję się tak jakby mnie już w klatce piersiowej ściskało aż do żołądka, no to myśle jestem głodna , ale jak już jem to mi wszystko rośnie w gardle i najlepiej bym nie jadła, a potem znowu to samo :( A może to są takie ''moje'' mdłości haha :) sama nie wiem jak wam to opisać :)

JarekB28 to się cieszę razem z wami :) Oby dalej było wszystko dobrze :) pozdrowienia dla przyszłej mamusi :)

Gość JarekB28
Dziękuję bardzo, tego samego życzę wszystkim przyszłym maamusiom, następne usg dopiero za 8 tygodni nie wiem jak wytrzymamy.

JarekB28- cieszę się, że wszystko jest wporządku. tygodni szybko minie, nawet nie zauważysz kiedy;) Pozdrawiam!

JarekB28 a który to tydzień? kiedy był otatni okres? bo ja jeszcze wyczekuje na bicie serduszka i chciałabym juz iśc kolejny raz do lekarza ale nie wiem czy juz zacznie bic?

Jarek, gratulacje z powodu pieknych emocji z wizyty. Oby tak dalej. A czemu usg az za 8 tygodni? Bo zazwyczaj chyba robia takie porzadne usg w okolicach 12 tygodnia (pomiar przeziernosci karkowej, kosc nosowa, itd)? Czy w Polsce nie robia?

Gość JarekB28
ebudka Właśnie zaczynamy 7 tydzień ale lekarz przed wizytą ostrzegła nas że może jeszcze nie być nić słychać i żebyśmy się nie przejowali. Ale się udało to cudowna sprawa i ty też napewno nie długo usłyszysz ten dźwięk. ela 1974 Nie wiem czemu tak późno nastepne, też słyszałem i czytałem ze następne powinno być około 12 tygodnia. Lekarz powiedział że wszystko jest ok i nie ma potrzeby robić wczesniej ale chyba i tak nie wytrzymamy i pójdziemy wcześniej.

Jarek, tez na waszym miejscu poszlabym w 12 tygodniu, niech by nawet prywatnie. Oto co wyczytalam na polskiej stronie: Badanie USG ciąży w pierwszym trymestrze Przeprowadza się je około 12 tygodnia ciąży, ze względu na odpowiednią długość dziecka (CRL), która zwykle w tym okresie wynosi 4584 mm. W czasie tego badania możliwy jest pomiar wielu markerów genetycznych (mogących wskazywać na możliwość wystąpienia chorób genetycznych): przezierności karku, ocena kości nosowej i innych, a także ryzyka wystąpienia wad genetycznych, z którego wyliczenia korzysta się w trakcie badań USG w drugim trymestrze ciąży. Wielu ekspertów uważa to badanie za najważniejsze w ciąży.

nie wiem czemu w trakcie kopiowania zjadlo kreseczke - mialo byc 45-84 mm