Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fabella

Gorsety- trenuje ktos talie?

Polecane posty

Gość nieładnie to wyglada
wylewasz się górą i dołem z tego gorsetu:O

Gość Estera von psycho
na restyle są zajebiste rzeczy, zbieram kasę na zakupy

Gorset szyty na miare to tak droga impreza ze jeszcze mnie nie stac :( Ale juz odkladam i mysle ze w lutym uszyje 18 calowy na miare...

dd1234567 - to jest taki pas w wierzbinami (podobnie jak gorsety), ale nie na piersi - nosze pod piersami do za pasem. sciska mocno, ale nie spie w tym i nie wytrzymuje dlugo - chociaz jakbym przychodzila po pracy do domu i nie musiala sprzatac, gotowac i zajmowac sie dzieckiem (w tym duzo schylac) to nie byloby tak zle. W pracy mi az tak nie przeszkadza.

Gość dzifny
nie wyglada to ladnie, ani seksownie, a juz na pewno nie jest zdrowe :o

Gość dd1234567
asia ale ten pas to jakiś bieliżniany jest?ja nosiłam tylko neoprenowy,taki z specjalnej pianki,nim też się ściskasz,ale on głównie do ćwiczeń jest,choć nieraz też cały dzień nosiłam:)

W gorsetach fajnie dziewczyny wyglądaja ale bez przesady, tak dla podkreślenia ale nie ściskania Przecież to sztucznie upycha narządy wewnętrzne, nie lepiej ćwiczeniami spalić tłuszcz z brzucha (30 cali to z 76 cm tak?) i wzmocnić mięśnie które naturalnie utrzymują narządy wewnętrzne Wiek XIX powraca

Gość dd1234567
asia już chyba wiem o co ci chodzi:)ile za niego zapłaciłaś i czy są jakieś efekty:)

Meska czesc znajomych zwykle obejmuje mnie dlonmi w talii :D Palce im sie stykaja :D Cycki to moze mam i fajne ale przez nie nie moge nosic zabudowanych gorsetów, bo poporstu nie ma takiego zeby nie wylewal mi sie biust. Dlatego dkladam ze swej skromnej uczniowskiej wyplaty na gorset szyty na miare, idealnie dopasowany... wtedy bede miala 50cm w talii i 105cm w cyckach.... xD

Gość dzifny
jeszcze zacznijcie sobie stopy zawiazywac, jak kiedys w chinach :D

dd1234567 - nie jest z pianki, nie znam sie na materialach ... to ci nie powiem z czego :) jakis tam material, troche tez koronki, zeby w miare ladnie wygladalo, w tym wierzbiny. z przodu zapina sie na zaszywki (ale mocno trzymaja), z przodu ma 3 rzedy i zapinam w miare potrzeby, ostatnio zawsze zapinam na te gdzie najbardziej sciska...

Rodzice juz przestali walczyc :D Sama na to zarobilam, kupilam, rozum wlasny mam i wiem co robie- to moja sprawa, jak to mamuska ujela :)

dd1234567 -wlasnie mam problem bo nie nosze codziennie. Ostanio coraz rzadziej, dlatego odezwalam sie do autorki, bo moze jednak warto sie poswiecic i ponosic troche? Efekt na pewno jest taki, ze jak zaloze to lepiej wygladam - po ciazy troszeczke mi brzuch wywalilo. Nie pamietam ile dalam, bo to juz 2 lata temu kupilam ale chyba z okolo stowki.

Ja na swoje 3 gorsety wydalam w przeliczeniu na zlotówki grubo ponad 1000zl... :(

A wiesz dlaczego odeszło się od gorsetów na codzień? Bo te z XIX i początku XX wieku, a patrząc na zdjęcie (sorry ale dla mnie wygląda okropnie, sztucznie, przesadziłaś w drugą stronę) to właśnie taki typ gorsetu masz? Bo taki gorset zagina żebra do środka, spłyca oddech poprzez zmniejszenie objętości klatki piersiowej, uciska narządy wewnętrzne. Kobiety UMIERAŁY przez takie gorsety, bo noszenie go prowadzi do krwotoków wewnętrznych i niewydolności oddechowej. A Ty sobie teraz wracasz do takiego gorsetu, żeby się oszpecić poprzez przeginanie w drugą stronę (talia jest fantastyczna, ok, ale za duże wcięcie wcale nie wygląda ładnie, jak ktoś wyżej napisał wszystko tylko ci się wylewa górą i dołem), krzywdę robisz sobie samej i wszystkim dziewczynom które pójdą za tą głupią modą. I pomyśleć, że tyle trudu nas kosztowało dojście do równouprawnienia.

Gość dd1234567
asia post przed tobą pisałam,że już wiem co to za pas chyba:)dzięki za podsunięcie pomysłu:)tylko napisz coś o efektach i ile czasu stosujesz?koniecznie

Tamta pani wytrenowala talie do 14tu cali- to juz przesada. Dla mnie 18 to max a nie wiem czy nie zostane przy 20tu.

Ale przy Twoich wymiarach 50 w talii nie wygląda ładnie, dla mnie przynajmniej, nie mówię tego z zawiści bo ja mam bez niczego 56 w talii i nie wyobrażam sobie dojść w biodrach do więcej niż 90-95

dd1234567 - no wlasnie , kupilam 2 lata temu i nosze w kratke :) zaleta lepsza niz gorsety, ze nie wcina talii, ale ogolnie sciska :) musze nosic czesciej chyba....

Gość dd1234567
asia my to chyba piszemy w tym samym czasie albo ja coś nie nadążam:)już wszystko wiem ,muszę się w to cudo zaopatrzyć,tym bardziej,że szybciej niż gorset się zakłada

do tego jestem niewysoka, 160cm. Ale mnie to sprawia radosc, lubie miec na sobie gorset. No i trzeba przyznac ze lubie szokowac. A nauczyciele w szkole robili oczy jak pieciozlotówki, teraz sie juz przyzwyczaili... :D

Fabella Fabella@tlen.pl'; Praktykuje dokladnie 11 miesiecy. Ja to bardzo lubie. Uwazam ze to swietnie wyglada noo i robi wrazenie. ...no robi wrażenie, robi... ...ale na zdrowej części ludzi na pewno nie takie jak myślisz niestety...

Fabella Fabella@tlen.pl'; Praktykuje dokladnie 11 miesiecy. Ja to bardzo lubie. Uwazam ze to swietnie wyglada noo i robi wrazenie. ...no robi wrażenie, robi... ...ale na zdrowej części ludzi na pewno nie takie jak myślisz niestety...