Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmaja2121212121

CZY JA JESTEM W CIAZY?? WSZYSTKO MNIE BOLI

Polecane posty

Gość parabolami
no akurat teraz nigdzie nie napisala ze nie wyszlo to z badania moczu. napisala cos ze pierwszy raz ja przebadal i nie stwierdzil infekcji pochwy? bo co innego moze wyjsc z badania. nie musicie naskakiwac na nia za niewiedze. ja uwazam, ze to objawa ciazy nie jest mozesz miec cos z jajnikami powinnas isc i walczyc o wizyte (wiem jak ciezko jest sama mieszkam w anglii) mow ze cie tak boli ze nie umiesz wytrzymac moze ci sie uda. a tak apropo z jakiej czesci jestes??

Gość parabolami
w sumie tematy sa takie same wiec w czym problem. a bol w podbrzuszu moze tez byc objawem ciazy wlasnie przeczytalam

Gość pearline
no w tamtym temacie lekarz stwierdził infekcję dróg moczowych, w tym już nie :)

Gość a ja mam pytanie....
ja też mieszkam w anglii i jestem w ciąży. powiedz proszę gdzie byłaś u ginekologa??? prywatnie? bo przecież tutaj ginekologa nie ma szans zobaczyc przez całą POTWIERDZONĄ ciążę! ja jak zaszłam w ciążę to poszłam do GP. tam nawet nie sprawdzili zwykłym testem czy faktycznie to ciąża tylko uwierzył lekarz na słowo ze robiłam test i wyszedł pozytywnie. musiałam czekac do 8tc na pierwszą wizytę z położną, bo według lekarza wcześniej nie było sensu umawiac bo wczesną ciążę można stracic więc po co się wcześniej angażowac!!!

Gość pearline
no i najpierw pisze że nie ściągnęła majtek za przeproszeniem, a potem że lekarz ją przebadał i ze nie ma infekcji no kobieta kręci jak tylko :)

rzekuajacakafeterianka i mala mi:) widac ze w UK nie mieszkacie:) autorka ma racje, tutaj nie daje sie skierowania na bete i tak sobie nie mozesz pojsc na badanie krwi..co do ginekologa to go sie tu nie widzi w ogole , jestem w w 8 miesiacu i nie widzialam go ani razu..i tak lekarz sprawdza ciaze zwyklym testem ciazowym, tu nie ma czegos takiego jak w Polsce..laboratorium i idziesz na bete.. do autorki, zrob sobie zwykly test, jezeli jestes po terminie miesiaczki to wyjdzie, i nie pieprz ze u kolezanki to wyszlo w 4 miesiacu, to ze test wyszedl u niej po takim czasie nie znaczy ze wychodzi tak u kazdego, w 90% przypadkow test wychodzi poprawnie juz w dniu spodziewanej miesiaczki, a skoro papierek lakumsowy wykazal infekcje drog moczowych to pewnie to to, przy infekcji boli ( kluje) podbrzusze, okres tez moze sie spozniac, powinnas dostac anybiotyk, kup sobie urosept w polskim sklepie i pij duzo soku z craneberry

Gość hmaja21212121221
ok odpisze bo widze ze sa dziewczyny z anglii. bardzo wam dziekuje za odpisanie. nie bylam pytwatnie tylko w takich ala klinikach walking center. boje sie ze mam jakas chorobe. napisz prosze cos wiecej. i czy uwazasz ze to moze byc objaw ciazy? co do wczesniejszych postow LEKARZ PIERWSZY RAZ MNIE PRZEBADAL I NIE STWIERDZIL INFEKCJI POCHWY za drugim razem zrobil badanie moczu

Gość hmaja21212121221
z tym ze ja infekcje drog moczowych mam bardzo czesto od malego mam problemy z tym i nigdy tak mnie nie bolalo. czuje sie jakbym miala dostac okres ale boli duzo mocniej no i nie jest to termin na okres. boje sie

Gość pearline
ale ona pisała ze już dostała antybioty właśnie mimo że lekarz podejrzewa ciąże...

Gość hmaja21212121221
nie podejrzewa stwierdzil ze test jest negatywny wiec nie ma co dalej dyskutowac dla pewnosci powtorzyc za dwa tygodnie, dal antybiotyki i tyle. wiecej go nie obchodzi

taki papierek pokazuje czy masz infekcje ukladu moczowego, pokazuje ilosc leukocytow w moczu, i zabarwia sie odpowiednio do zaawansowania choroby, jezeli gp nie przepisal Tobie zadnych lekow , w bootsie sa takie saszetki z cranberry, do tego urosept i duzo sokow z cranberry i wody z cytryna, akurat jestem w tym na biezaco, wczoraj bylam u lekarza z inf. drog moczowych tylko poniewaz ja jestem w ciazy i mam infekcje raz na miesiac to dostalam znowu antybiotyk,

Gość a ja mam pytanie....
w anglii infekcję moczu badają tylko poprzez badanie moczu papierkiem lakmusowym. więc nie musiała ściągac majtek. jak ja w 30tc zgłosiłam położnej ze mam duże upławy to odmówiła badania bo to niby jest nie zdrowe w ciąży!! zamiast zbadac to kazała pokazac mi moją wkładkę z majtek!!!

Gość parabolami
11:00 [zgłoś do usunięcia] gryczka W okolicy spodziewanej miesiączki lub krótko po miałam kłucia w dole brzucha i ciągnięcie, które trwały dosyć intensywnie do końca 6 tygodnia (od OM, nie od zapłodnienia), od tamtej pory zdarzają się coraz rzadziej (obecnie idzie mi 9 tydzień). Mdłości pojawiły się bodajże na początku 6 tygodnia, podobnie wzdęcia i zmęczenie. Wtedy miałam tylko lekka tkliwość piersi, wyraźne powiększenie i ból pojawiły się w 7tc. # znalazlam dla ciebie wiec widzsz moze to byc objaw ciazy, nic sie nie martw bedzie ok ;))

Gość pearline
no a wzięłaś ten antybiotyk ?

hmaja idz do GUM centre, poszukaj na necie gdzie jest nablizej Twojego miejsca zamieszkania, tam ci przeporowadza dodatkowe testy, na grzybice, mocz, i ciazowy, tylko troche to wszystko podkoloryzuj,

ja obstawiam za infekcja drog moczowych:) przy ciazy kluja jajniki, przy infekcji drog moczowych podbrzusze..

Gość pearline
no dokładnie skoro nagłe przypadki są poza kolejką to zwijaj się z bólu itp bo może masz zapalenie miednicy, już Ci wczoraj pisałam. Ja kiedyś na to w szpitalu wylądowałam;/ objawy miałam takie że bolał mnie brzuch strasznie, takie skurczowe bóle, biegunka, wymioty i temperatura

Gość hmaja21212121
ooo mam ta klinike blisko siebie. bylam tam kiedys zrobili mi badanie krwi ale tylko na trzy choroby wenwryczne hiv i cos tam nie pamietam, mowili ze kazdemu robia i zbadali. czy robia tam tez usg?

Gość pearline
ale przy infekcji drób moczowych tez są wymioty, moje dziecko jak ma zapalenie pęcherza to najpierw zawsze wymiotuje Weź ten antybiotyk poprostu

usg i tak nic nie pokaze i nie w takich miejscach nie robia usg, ale sprawdza czy masz infekcje, i znowu test czy jestes w ciazy, przejdz sie w pon. nic nie zaszkodzi,

Gość hmaja21212121
ok dzieki bardzo, pojde na pewno

ja mam zapalenie drog moczowych nie klamiac hmm co 2 miesiac, czasami co miesiac, jeszcze ani razu nie wymiotowalam..ba czasem w ogole nie mialam zadnych objawow..

Gość hmaja21212121
ja mam dokladnie tak samo ciagle zapalenie drog moczowych i nigdy nie mialam takich objawow. napisalam ze boli jak na miesiaczke, tak jak bym miala dostac zaraz okres tylko mocniej czyli cale podbrzusze i jajniki tez.

Gość hmaja21212121
trimethopri

w pon w tym GUM centre powiedz ze masz obawy ze mozesz byc w ciazy niech ci zmienia na amoksycyline, jest to bezpieczny antybiotyk ja na nim jade prawie cala ciaze, konsultowalam sie z gin. w Polsce i potwierdzil ze jest ok,

Gość hmaja21212121
tylko, ze zostaly mi dwie ostatnie tabletki na jutro. a slyszalam ze antybiotyki trzeba brac do konca? ale juz w pierwszy dzien jakby przeszla ta infekcja. tzn juz nie piecze przy sikaniu i nie ma brzydkiego zapachu