Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annakaszamanna

ile trzeba pieniedzy na miesiac na przezycie jednej osoby ????

Polecane posty

zalozmy najpierw ta drozsza wersje- wynajem. (bo wiadomo ze jesli sie ma mieszkanie na wlasnosc to taniej wychodzi) wiec wynajem najmniejszej kawalerki 20-30m2 mniej wiecej ile by wyszlo ? wczoraj obliczalamz e jesli by sie udalo wynajac taka mini kawalerke za np 300zl, czynsz 200, prad 50, woda 20, jedzenie kolo 170 (liczylam kolo 5zl dziennie gotowanie wlasnych obiadow) 50 internet, 50 karta tel co 3 miesiace, 50 gaz co 2-3 miesiace, srodki hig i kosmet 50 na miesiac. i to wychodzi ponad 800 zl za te koniecznosci przeliczalam to wszystko na swoje wydatki gdybym tylko znalazla mini kawalerke za te 300 zl (kiedys gosc na forum pisal ze wynajmuje za 300 zl mieszkanie 40m2 wiec mysle ze mini kawalerka w miare dobrym stanie by sie znalazla za 300 zl) co myslicie przezyloby sie?

wlasne napisalam ze napisal gosc ze na slasku wynajmuje 40m2 za 300 zl wiec mysle ze w moim miescie (male do 15 tys mieszkancow) znalazlanym kawalerke kolo 300zl a nawet jesli 500 to 200 do tych 800 co obliczylam to wychodzi 100 za same oplaty i koniecznosci do przezycia

a co ty sam obiad jeszcz w ciagu dnia?a sniadanie,kolacja i deser? za zarcie licz minumum 400zl miesiecznie..poza tym dolicz koszty typu chemia,jakies usterki,no i rachunki...gdzie prad i woda?musisz miec przynajmniej 1200zl na miesiac,zeby jakos zyc.niestety zycie z jednej pensji jest bardzo trudne.no i gdzie w tym wszystkim ciuchy co jakis czas,wyjscie z przyjaciolmi?

Gość Kalafingaaa
W jakim ty swiecie zyjesz kawalerka to masz czynsz odstepne i oplaty czyli jesli chodzi o to co piszesz 300 zl to bylo zapewne odstepne wiec dolicz do tego jeszcze czynsz z 200 zl i oplaty (woda gaz prad) :) i potem jedzenie

ciuchow nie potrzebuje bo mam cale mnostwo, wiec narazie mam w czym chodzic wiadomoze dobrze co jakis czas miec cos nowego wiec kupialabym bo by mi zostalo kolo 400stow oprocz tych 800-1000 co obliczylam. wyjsice z przyjaciolmi juz pisalam ze to male miasto tu nie ma kin pubow dyskotek pozatym nie lubie takich rzeczy chlopak mi wystarczy jedzenie obliczalam 5-10 zl zakupy dziennie worek ziemniakow starczy na tydzien. piers kurczaka za 4 zl na 2 razy takze obliczalam to wszystko. 1 bulka na sniadanie czy platki z mlekiem to sie tylko tak wydaje ale jak sie dobrze pomysli i obliczy to naprawde niewiele wychodzi za jedzenie 1 osoby pozatym duzo mniej jem jak jestem w poza domem (szkola praca) a duzo wiecej jak sie siedzi caly dzien w domu i objada

hmmm....czytam raz jeszcze i w sumie musisz tylko podwyzszyc na zarcie do 400zl badz wiecej,bo 400zl to takie cienkie obiady beda...no i usterki,ciuchy i wyjscia.moim zdaniem pensja 1200zl to minimum,zebys nie musiala potem sie prosic o jakies pozyczki

Gość Kalafingaaa
jedynie mozesz taniej wynajac ale pokoj wgranicach 350-500 zl ale mieszkasz z innymi ludzmi w mieszkaniu i tak to wyglada Wiadomo miasto duze i znane jest drozej

tak szczerze- nastepna co nie umie czytac !!! nie widzisz ze napisalam kwoty za prod wode i chemie ??? wy slepe jestescie czy jak ?

jedzenie 5-10zl:O Wiesz mozna jesc i za 2 zl dziennie tylko czy warto oszczedzac az tak na jedzeniu? Takie zycie to juz zaczyna byc wegetacja a nie zyciem normalnym. I ciesz sie ze mieszkasz w malym miescie, bo w wiekszym to min. 800zl na sama kawalerke musialabys przeznaczyc

tak tak ja mialam na mysli zarobki 1200 ale to 800 obliczylam za konieczne wydatki a reszta na ciuchy czy inne nieoczekiwane wydatki

obliczajac to 5-10 zl nie oszczedzalam. po prostu obliczalam tak jak jem w tym momencie. tyle naprawde jem kupuje tania zywnosc wiec serio tyle mi wychodzi. jakby sie moj chlopak wprowadzil do mnie mysle ze byloby lzej z oplatami

Gość albo dwóch sponsorów
po 3 tysiące na miesiac i spokojnie dasz radę

nie napisalam ile zarabiam bo jeszcze nie zarabiam ale chce sie jakos obzeznac czy jesli podjelabym prace to czy mam szanse sie sama utrzymac i szybko wynosic na swoje (narazie wynajete)

kurcze ja też coraz częściej zaczynam robić takie obliczenia , chcę się w końcu wyprowadzić z domu .. :O Ale jak patrzę np na te ceny za wynajem to porażka ..

to ciekawe gdzie tak tanio jest:P ja za 5zl dziennie tez bym przezyla, nawet za mniej sie zylo, ale wtedy to jest ciagle odmawianie sobie czegos. Ale skoro tak ci pasuje to dasz rade, o ile znajdziesz tak tanie mieszkanie. I mysle ze lepiej by ci bylo jakbys z chlopakiem wlasnie zamieszkala.

Gość malgoska cotka
ja wydaję 3 złote dziennie na jedzenie i zyje

1200 w sklepie mysle ze by sie zarobilo. u nas w biedronce 2 tys zarabiaja baki wiec jakis zwykly sklep z ciuchami pelny etat i mysle ze 1200 bedzie. nieraz slyszalam ze takie zarobki u nas w sklepach

no wlasnie to soe tak tylko mowi ze 5 zl to sie nie poje ale naprawde tyle wychodzi na dzien przeliczajac. a wieksze mieszkanie mi nie potrzebne. marzy mi sie pokoj z kuchnia razem i osobno lazienka, czyli taka typowa mini kawalerka. dla mnie wystarczajaco... robie te obliczenia od miesiaca marze zeby mieszkac juz sama :(

hm ja właśnie myślę , że 1200 - 1300 to minimum zarobku na utrzymanie kawalerki :(

koleżanko w biedronce to zarabiają 2000 brutto, po odliczeniu podatku, składek zostaje ok 1500 na ręke, mysle, że za tyle jakoś dałabyś rade, ale lepiej z kimś zamieszkac np. z chłopakiem czy współlokatorką - koleżanką.

Bardzo mnie dziwi to, że kawalerka za 300zł:P:O u mnie w mieści wynajęcie samego pokoju to około 400zł... nie wiem co to za miasto, chyba gdzieś gdzie wrony zawracają:P nie wiem na jakich podstawach powyliczałaś takie kwoty dziwne.. ciężko by mi było żyć jak ty tu proponujesz.....

Mieszkam sama. I miesięcznie na swoje utrzymanie wydaje ok 1600zł.(nie wliczając, ubrań itp) Jedzenie 160zł??? to Ty chyba obiady i woda z kranu :)