Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyneczka

termin marzec 2011

Polecane posty

Hej dziewczyny :) ja jestem czerwcówką :) ale kaloś tak lubię czytać o wrażeniach tuż przedporodowych :) życzę Wam szczęśliwych rozwiązań :) i radości z maleństw :) i byle do czerwca :) ale Wam zazdroszczę jak dla mnie to wszystko jeszcze takie odległe :) POZDRAWIAM :D

Dzieki prolaktynka. Czas leci szybciutko i do czerwca jescze tylko kilkanascie tygodni :) Dbaj o siebie i malenstwo.

Gość KaroGlasgow
hej Mamuski!!jak samopoczucie??ja dzis bylam na usg, na ktore wyslala mnie polozna, bo wydawalo jej sie, ze Maly ulozony jest posladkowo, mowila ze jak cos wysla mnie na przekrecanie dziecka, a jesli to nic nie da to cesarka za jakis tydz.i co?najadlam sie tylko strachu, okazalo sie , ze wszystko jest ok a Borys wazy ok 3600g,czy to nie za duzo?do 3marca jeszcze troche czasu....Gabulec czytalam o tym jak staraliscie sie o dziecko, ja mialam za soba jedno wczesne poronienie, 2 lata temu, potem nie staralaismy sie i w zeszlym roku, znow sie zdecydowalismy, i w 2cyklu udalo sie!bylam pewna , ze nie pojdzie tak latwo, zaplanowalam suoer wycieczke na lato i mialo byc pieknie i gladko.i co sie okazalo?dokalnie jak u WAs w rocznice slubu test pokazal 2kreski!tzn tych testow zrobilam w koncu 16 tak strasznie sie balam, ze znow poronie, ale dzieki Bogu jest wszystko super, a Mala kluska rosnie we mnie:)pozdrawiam Was i caluje mocno!

Jak wygląda takie przekręcanie dziecka? Wiecie co? Muszę się przyznać, że jeszcze nie myślę o porodzie.

Karo ty lepiej przygotuje wieksze ciuszki dla twojego Borysa. Waga wyglada ze jest ok na ten etap ciazy. Raczej nie bedziesz miec malutkiego baby :). Bagdad i dobrze ze sie tak nie stresujesz, masz juz wszystko gotowe dla baby?

Gość KaroGlasgow
janiczka no wlasnie dopakowalam do torby ciuszki w wiekszym rozmiarze:)Bagdad jesli chodzi o przekrecanie dziecka to w uk jest to praktykowane, nie wiem jak to jest w pl.tutaj mame podlacza sie do usg i ktg i tak monitorujac dziecko lekarz tak uciska brzuch, zeby dziecko wykonalo obrot.nie brzmi to najlepiej i tez tak nie wyglada;/podobno jest to skuteczne tylko w 50%ja w ogole nie mialam zamiaru zgadzac sie na to, no ale okazuje sie, ze nie musze wcale o tym myslec:)ale wiecie co zestresowalam sie troche ta waga.moja siostra pocieszyla mnie, ze jej lekarz mowil, ze jej mlody bedzie mial ponad 4kilo, a koniec koncow wazyl 3800.no ale to tez calkiem sporo:)Bagdad ja do zeszlego tyg nie myslalam w ogole o porodzie.dopiero jak mnie bolesne skurcze dopadly troche sie przestraszylam....i teraz mysle codziennie jak to bedzie:)

karo mój syn jest ułozony posladkowo termin mam na 1 marca ale u mnie to jest kwalifikacja do cc. Nawet jakby w pl obracali to bym się nie zgodziła....

Nie podoba mi sie takie przekrecanie dziecka. Tez bym wolala cc

Gość gabulec
HEY LASENCJE KARO JA BYM SIE CHYBA NIE ZGADZALA NA PRZEKRECENIE JESZCZE TAK DUZEGO DZIECKA I BYM ROZMAWIALA Z LEKARZEM O CESARCE PONIEWAZ W REZULTACIE SKONCZY SIE TAK JAK U MOJEJ KOLEZANKI ZE SZYLI JEJ PISKE A DZIECKO I TAK WYCIAGNELI CC BO BYLO ZA DUZE A JESZCZE ZOSTALO NAM 3 TYGODNIE WIEC MALY JESZCZE MOZE NABRAC CIALKA :) KARO ALE JAK MOJ MAZ MOWI ZAWSZE ZE KOCHANEGO CIALKA NIGDY NIE ZA WIELE WAZNE ZE Z SYNECZKIEM WSZYSTKO DOBRZE I TO JESZCZE PO TAKICH PRZEZYCIACH :) JANICZKA JA SPIE W SYPIALNI BO JAK MNIE NIE MA TO MOJ MAZ TEZ NIE SPI ALE POTEM NADRABIAM W MOIM UKOCHANYM FOTELIKU :)

Janiczka a skąd, nie mam jeszcze łóżeczka, połowa rzeczy wyprana i wyprasowana. Jeszcze muszę pojeździć i poszukać tego wiaderka, jeśli nie znajdę to czeka mnie kupno przez internet. Nie mam wszystkich kosmetyków, Torba też w połowie spakowana. No to rzeczywiście przekrecanie nie brzmi zbyt ciekawie, a dopiero jak wygląda. To jutro co robimy na obiad? Teraz ja nie mam pomysłu.

Dobry wieczór Kobietki :) właśnie Was nadrabiam. Łazanki wyszły mi przepyszne a zrobiłam tyle, ze będzie jeszcze na jutro :) więc nie mam pomysłu na inny obiad. Koleżanki syn w 36 tygodniu ważył 3400 a urodził się z 4050 ale dała rade siłami natury więc nie powinno być tak źle. Czy któraś z Was ma termin koło 23 marca bo tak jakoś z tego co zauważyłam to wszystkie na początek marca mają. Mi dl Dzidzi brakuje tylko wózka mam upatrzony modela ale nie wiem jaki kolor.Jak na razie nie śpieszę się z wyborem bo zamierzam kupić przed samym terminem albo nawet dopiero jak urodzę :) Spanie tez mnie wykańcza powoli bo najpierw nie mogę zasnąć a później się ciągle wiercę i jeszcze te nocne wizyty w toalecie :)

Gość rodzę w marcu8888
witam jestem w tym temacie po raz pierwszy mam termin za 6 tyg. miło jest poczytać że tyle kobitek jest na takim etapie jak ja:-) jakoś tak razniej:-)

rodzę w marcu8888 witaj :) za 6 tygodni czyli dokładniej na którego masz termin? Powiedz coś o sobie ?

Gość rodzę w marcu8888
na 22 marzec:-) jestem od połowy stycznia na l4 bo miałam wysokie cisnienie ,już nie mogę się doczekać córeczki mamy juz prawie wszystko przygotowane,ubranka wyprane i wyprasowane,łózeczko juz stoi w naszej sypialni jak narazie nie będzie w osobnym pokoju

Czyli podobne do mnie ja mam 23 marzec ale chciałabym zeby to już było :) Ostatnio odczuwam bóle w pachwinach chyba mi się rozchodzi wszystko i jak troche pochodze to nie mogę później z łóżka wstać :) ale nie jest źle łóżeczko też będe mieć w sypialni ale na razie nie rozłożone, ubranka czekają na prasowanie ale jakoś nie umię się za to zabrać :P Ja będe miała synusia :) i to moje pierwsze dziecko za pierwszym razem się nam udało chodż myślałam że to nie możliwe :) Z jakich okolic jesteś ? i jak córeczka bedzie mieć na imię ?

Gość rodzę w marcu8888
jestem z południowej polski taka mała wiocha:-) a córeczka to będzie prawdopodobnie hania , mnie tez tak boli jak wstaje z lóżka albo jak sie przewracam z boku na bok.w sumie brzusio mam spore przytyłam juz 19 kg! i to mnie najbardziej męczy jest mi ciążko lekarz twierdzi że mam dużo wód, no i jak widać cierpię na bezzenność w ogóle do spania mnie nie bierze a przez dzień to nie umiem się pozbierać znowu

ja też z południa ze śląska :) Hania bardzo ładne imię podoba mi sie :) te przewracanie na bok to ja tez odczuwam szczególnie prawa strona teraz wiem, ze sama nie jestem i do tego masz chyba podobnie jak ja bo ja zasnąć nie umię nawet jak mi się wydaje, ze chce mi się spać to mnie czeka z godzinę kręcenia się a wstaje około 12 przez to i tak codziennie no ale jutro wybieram się na badania tzn krew mocz więc jak ja wstane to nie mam pojęcia najmniejszego :):):) 7 godzina to będzie dla mnie środek nocy haha jeśli chodzi o przytycie to ja jak narazie niecałe 9 kg tzn tak było na ostatniej wizycie a za tydzień dowiem się ile poszłam do góry :) ale ja zaczynałam z wysoką wagą a Ty się nie martw Twoimi kg mam koleżanke która ponad 20 przybrała ale też miała dużo wód i wszystko później straciła :) będziemy się martwić jak urodzimy :) Poród będziesz miała sn czy cc i miałaś już robione Usg te ostatnie tzn interesuje mnie waga Twojej Niuni. Mój Niuniek miał 1917 kg w 32/33 tygodniu

WItaj rodze w marcu, mi tez sie podoba Hania na imie. Cos nie mozecie spac, skad ja to znam :). Ja przytylam okolo 15 kg ale mam spuchniete nogi i rece wiec bedzie duzo wody, bedziemy sie martwic o wage pozniej i sobie jakies dietki podpowiemy :). Ja gotuje kolacje dla meza, bedzie za jakies 5 min, bo u mnei dopiero po 5 wieczorem. Robie kurczaka z ananasem i pieczarkami i ryz. Cos mnei plecy dzis bola, wciaz cos nowego:). Slodkich snow...

Gość Gabulec
Hey. Witaj rodze w marcu :) widze ze fajne grono nam sie tu robi nie przejmujcie sie bolem w pachwinie kazda przez to przechodzila pewnie za troche poczujecie jak Wam sie biodra rozszezyly bo ja jak chodze to najpierw jedna noge stawiam potem drugą jak kaczka :) ale jeszcze trzy tygodnie I koniec :) a na wielkanoc mam nadzieje wbije się w piekne ciuszki I szpilki najwyższe jakie mam tesknie juz za tymi wszystkimi ciuchami I wiem że przez długo bede musiala zastanawiac sie co ubrac uroki karmienia piersią :) Janiczka pychotki gotujesz kochana Ty moglabys nam dac fajne przepisy bo pewnie nie gotujesz Polskiej kuchni ja bym z chęcia cos zmienila chociaz pewnie tylko te 3 tygodnie moge sobie poWolic na wszystko bo potem dieta dla karmiącej :)) dziewuszki do Jutra bede rano bo pózniej umowilam sie z kumpelami na kolacje trzeba te ostatnie chwile spedzic w miłym towarzystwie bo pózniej wszystko wokół mojej królewny :) :) :)

HEJ widzę, że wyż demograficzny nam się robi:) Co do obiadu ja serwuje mężowi schabowego bo już mu obiecałam w związku z jego wyjazdem:) U nas łóżeczko rozłożone, materacyk się wietrzy a pościel schnie. Jak dzis rano się obudziłam pierwsze co zobaczyłam to łozeczko i tak dziwnie mi sie zrobiło. Dziewczyny ja nadal panikuje, co wieczór mały kopie i boli mnie brzuch, przeraża mnie szpital, cewniki i wogole wszystko...szkoda, że bociany dzieci nie przynoszą hehee:)))) Ciekawe ile znów przytyłam, dowiem się w poniedziałek; do tej pory 9kg, stan obecny 59, mąz mnie wczoraj podniósł i powiedział, że ciężka jestem:))) Widzę, że nie tylko ja marzę o dopasowanych dzinsach i szpilkach:) ZOSTAŁO 13 DNI

Ja już w domku po oddaniu krwi i wizycie na komisariacie bo mnie oszukali na allegro więc dziewczyny sprawdzajcie sprzedających i lepiej zapłacić troszkę więcej niż być oszukanym ja kupowałam bujaczek dla Mojego Niuniusia no i się nadziałam pierwszy raz ale myślę, ze pieniążki odzyskam :) Jest nas więcej co marzy o szpilkach i w ogóle chcę się jakoś fajnie ubrać ale wiem że jeszcze troszkę :) dziewczyneczka tylko 13 dni o rany jak to malutko ja tez tak chce ale jak tyle mi dni zostanie to ze strachu przed bólem chyba umrę haha a i coś mi się wydaje że właśnie rozchodzą mi się biodra :) nie życzę nikomu troche dziś pochodziłam i znowu z łóżka wstać nie mogę :)

Gość Gabulec
hey dziewczyny ale mialam noc od 3 rano mialam skurcze ból podprzusza taki jak przed miesiączką byłam pewna że sie zaczeło skurcze były nie regularne wiec nie moglam tego obliczyc ale probowalam wszystkiego kąpieli melisy cieplego mleka nic nie pomagalo dopiero po 6 troche puscilo I usnelam na 1/5 godziny I obudzil mnie ten Sam bol znowu wiec mój mąz dzwonil do szpitala I pytali czy wody odeczly czy krwawie I czy UWAGA dziecko jest w srodku hehe jak jest to mam czekac w domu bo może sie zaczeło a może nie super prawda wiec mój mąz nie wiedzial co ma zrobic bo Musial wyjsc do pracy bo ma bardzo odpowiedzialne stanowisko ja go wygonilam siła bo wiem ze to jeszcze może potrwać teraz mnie tak pobolewa wiec może na dniach bedzie dzidzia a może fałszywy alarm wiecie jak sie bardzo ucieszylam na te skurcze myslalam że bede miała wszystko za sobą i ze Lili bedzie juz z nami :))Dziewczyneczka daj znac jak u Ciebie z tymi bolami czy dlugo trwaja???

Hi dziewczynki. Juz sie zaczynaja skurcze na naszym forum, to definitywnie znak ze jestesmy blisko :). Gabulec u mnie mowili, ze gdy skurcze takie lapia to trzeba spacerowac i pic zimna wode, jesli nie przechodza to do szpitala. Ja jescze wciaz nie czuje nic, moze troche mi sie brzuch napina ale slabiutko. Ja tez juz chce miec to za soba :). Trzymajcie sie

Gość rodzę w marcu8888
witam:-) MALWKA co do usg to mam je co miesiąc chodzę prywatnie do ginek. więc robi mi je przy kazdej wizycie, ostatnio jak mi robił to mała ważyła ok 2200, był to 34 tydzień. z tego co powiedział to wage miała idealna jak na ten tydzień

Gość rodzę w marcu8888
co do skurczów to od ok tygodnia mi się strasznie brzuch napina jeszcze mam troche czasu i mam nadzieje że to niczego szybszego nie wróży.kiedys odczuwałam to lekko ale teraz to aż czasem boli taki mam twardy i to kilka razy dziennie się zdarza. już sie zastanawialiśmy z mężem czy w pieszczotach nie przychamować trrochę bo do teraz mi to nie przeszkadzało ale może juz czas na dłuższą przerwe;-(

Gabulec ja mam praktycznie codziennie wieczorem takie jakby skurcze, tylko że sa one pojedyncze. 2 tyg temu miałam bardzo silne ale nieregularnei trwały około godziny. Kolezanka mówiła, że to są skurcze przepowiadajace i macica cwiczy sobie przed porodem. Ja się boje, że cos przegapie i nie zdaze na cc hehehe Jutro rano mąz mnie opuszcza:(( Mam nadzieję że dzidzia na tate poczeka. Ja tez dzis się wkurzyłam bo miałam felerna soczewke w pudełku -tez na allegro kupiłam ale to był raczej bład fabryczny.

cześć dziewczyny:) Mam termin na 17 marzec,można do Was dolączyć? Zostal mi przeszlo miesiąc do rozwiązania a już jestem jakaś taka rozdrażniona i czasami nie wiem co ze sobą zrobić heh Z Wami będzie mi raźniej :):):) Dlugo sie z meżem staraliśmy o dzidzi-ponad 4 lata jesteśmy po ślubie,to moja druga ciąża-pierwszą niestety poronilam rok temu:( Mam 33 lata-także nie pierwszej mlodości jako pierwiastka jestem i przyanam że boję porodu porodu czy dam radę-ale wszystko zniosę dla malego:)

Mazia damy rade, po to tu jestesmy, żeby się wspierac i dodawac otuchy. Masz już wszystko gotowe dla bąbla? Mamy podobny termin, ale ja jeszcze nie jestem w połowie drogi, dużo rzeczy mi brakuje dla dzieciaka:-) Pozdrawiam

Bagdad Dla malucha mam ubranka,kolyskę i wyposażenie:) pieluchy i tyle. Malo czasu zostalo ale od poniedzialku robię nalot na market i apteke i kupię mam nadzieje najpotrzebniejsze rzeczy-lista zrobiona to najważniejsze:) Tobie dużo zostalo do kupienia? Moj mi suszy glowę,że nie ma żartow że w każdej chwili może zacząć sie akcja porodowa bo ja niezly nerwusek jestem a nawet torby do szpitala spakowanej nie mamy heh w sumie ma rację;) he he A myslicie dziewczyny rodzić w szpitalu czy w prywatnej klinice? Mąż czy partner będzie przy porodzie? Mój chce ,,razem rodzić,, ja na dzień dzisiajszy też chce żeby byl przy mnie:) zobaczymy jak to będzie