Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusica90

Staraczki listopad 2010

Polecane posty

Gość Aichaoao
Mój facet powiedział mi ze jesli ja juz bede wyleczona i nadal nic z tego nie wyjdzie to on uda sie do lekarza :) to i tak mnie zaskoczyło ze tak mu na tym bardzo zalezy jak mnie..

Aichaoao Ja mojego męża znałam 6 miesięcy jak się oświadczył i już wtedy chcieliśmy (tylko warunków nie było -mieszkaliśmy w przyczepie kempingowej w Holandii). Ślub wzieliśmy po roku znajomości. A dzidzia teraz, bo jesteśmy w Polsce na stałe już. Może warunków finansowych jeszcze dobrych nie mamy, ale życie nas nauczyło, że w każdej sytuacji można sobie poradzić. Jedynie zdrowie od nas nie zależy.

Gość Aichaoao
Powiem ci szczerze ze pierwszy po raz pierwszy poznałam kogos takiego kto tak bardzo pragnie dziecka, kocha wszystkie dzieci i gdziekolwiek sie pojawia na jakis zjazdach rodzinnych i nie tylko zaraz jest wsrod nich :) nie sadziłam ze facet moze miec takiego chopla na punkcie dzieci, to mnie tez z jednej strony motywuje do leczenia :) gorzej by było gdyby był obojetny ..

Gość Aichaoao
mowi sie ze finanse nie sa takie wazne, jednak odgrywaja znaczna role zeby zapewnic jakis godny byt dzidzi, ale z drugiej strony wiadomo ze nie kazdy zarabia kokosy a mimo to radza sobie i sa szczesliwi//

Gość evryka
hej, mozna sie przylaczyc? my nie zabezpieczamy sie od czerwca, ale teraz tak na powaznie sie staramy (liczenie dni itd). To jak, macie miejsce jeszcze?

Gość Aichaoao
No pewnie miejsca u nas dużo, zapraszamy :) i Witamy ! :)

Gość Aichaoao
Ukryteznaczenie A kochana powiedz mi czy ty przerabiałaś różne badania typu: FSH, Estradiol, Androstendion, LH, Progesteron, Prolaktyna, TSH, FT3, FT4 ?

Gość evryka
No wlasnie ::) Witam rowniez. Mam 28 lat, 15dc.....ale ja mam nieregularne miesiaczki, ciagle albo hormony albo luteina...moj facet tez szaleje za dziecmi, kazdy wozek w parku jego :D Ja bym moze i zwlekala jeszcze z decyzja, ale on bardzo nalega, mamy srednia stuacje finansowa....ale dziecka tak pragniemy, ze juz naprawde nie mamy sil czekac :)

TSH robię często, ale tylko dlatego, że mam mamę z chorą tarczycą. Reszty nie robiłam, bo chyba mam uraz po poronieniu, gdzie lekarze źle mnie potraktowali, a na dodatek robili multum badań, a na moje pytania ich dotyczące odpowiadali pół zdaniami podsumowując, że są ogólnie dobre i nic mi nie będzie... Po prostu jak pomyślę o badaniach i odpowiedziach na nie to mnie zmraża od środka. Wiem, że to głupie, ale myślę, że jak w miarę niedługo zobaczę dwie kreski, to się jakoś odblokuję... Podsumowując strzeżcie się lekarzy, którzy nic a nic nie chcą tłumaczyć!!

Gość evryka
u nas bylo dziwnie, w czerwcu mielismy brac slub, zaczelismy sie starac iesiac wczesniej. Slub musielismy odwolac ale temat dziecka powrocil i od sierpnia sie nie zabezpieczamy. Wiem, ze mam najlepsze dnii, staralismy sie caly ost tydzien ( wydaje mi sie, ze TEN dzien byl wczoraj, tak z moich obserwacji...). Btw: myslicie, ze test 26.11 cokolwiek pokaze?

Gość Aichaoao
Na szczęście mój lekarz tłumaczy mi wszystko a jak mam jakies watpliwosci to nawet mi to na chłopski rozum wytłumaczy a i czasem narysuje zebym wiedziała co gdzie jak .. :) i podziwiam go za jego podejscie do pacjentek jest bardzo uprzejmy i przede wszystkim jest bardzo dobrym specjalista

Gość Aichaoao
evryka a czy Ty stosowałas juz testy owulacyjne?

Evryka Ja sobie założyłam, że test robię w dzień spodziewanej @ Wtedy już jest raczej pewne. Więc u Ciebie powinien 26 pokazać prawidłowo. (Teoretycznie test można robić po 10 dniach od zapłodnienia) Aichaoao Ja byłam wtedy młoda i mało świadoma życia. Dostałam się do pokomunistycznego szpitala z lekarzami starej daty. Poza tym byłam sama jak palec, ze świadomością, że zniszczyłam sobie życie tą wpadką. Teraz jest inaczej. Jestem świadoma czego chcę i jak to powinno wyglądać. Wiem do kogo iść i jak pytać.

Gość Aichaoao
Rozumiem Cię, faktycznie można sie zrazić, pierwszy raz jak ja wyladowałam w szpitalu, poniewazmiałam guzka piersi to polozono mnie w sali z kobietami w przedziale wiekowym od 60 w zwyz, na tej lezaly wlasnie babki z roznymi dolegliwosciami jedna pierdziala, druga wymiotowala poprostu to byla jakas masakra dla mnie, mialam wtedy 20 lat nie spełna, i tez od tamtej pory jakos nie mialam ochoty na kolejne szpitale, niestety zycie mnie zmusilo i na teraz juz na koncie mam 4 dlugie pobyty w szpitalach..niestety praktycznie co 3 lata laduje w szpitalu przez powstajace torbiele i guzki w piersiach,.:(

Gość Aichaoao
Najwazniejsze jest to ze chcemy byc zdorowe i dzidzia tez sie pojawi, bedziemy jeszcze wspominac nasze starania :)

Gość evryka
nie , jeszcze nic nie robilam, jesli w tym cyklu sie nie uda to idziemy robic badania bo moj ma schize, ze jest bezplodny...a pytam o 26.11 bo moj facet ma urodziny wiec mialby najlepszy prezent :D

Gość Aichaoao
Zycze Was dziewczynki udanego długiego weekendu ja niestety smigam w piatek do pracy jednej a potem drugiej..ehh nie ma lekko :/

ukryteznaczenie dzęki za te inr. dokładniej to mialam torbiel krwotoczna ciałka żółtego... brałam hormony a mam 20 lat... samo mi zanikało po tab anty... brałam je przez pół roku no i teraz sie staramy zobaczymy jak bedzie

Gość aleksia aleksia
cześć dziewczyny! spóźnia mi się okres, staram się o dzieciątko... zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki, wyszedł pozytywny, za dwa dni zrobiłam znowu- negatywny :/ dzisiaj powtórzyłam i znowu dwie kreseczki... czyli test się przyjmuje za pozytywny? do gun mam za tydzień... nie wiem powtórzyć test???

Gość storczykowaaaa
hej dziewczyny, ja też bym chciała dzidzię....staram się już 2 lata i 3 miesiące...mam 31 lat

aleksia aleksia powtorz test tak za dwa dni najlwpwij powinna byc 2 krecha widoczna storczykowaaaa ja tez sie staram juz 2 lata a miałas badani ty i twoj mąż ? wiecie dalczego nie udaje sie wam??? a ja dzis zuzylam tylko jedna podpaske bo rano dostlam okres:/ a moja tem dzis to byla 37,1 niewem dlaczego nie spadla??? chyba ze po okresie bedzie juz nisko

Gość storczykowaaaa
tak robiliśmy badania, u męża wszystko dobrze...a u mnie nie pękają pęcherzyki. Rosną i później się wchłaniają...Dostałam clo ale miałam skutki uboczne i nie mogę tego brać...zalecenie to laparoskopia i tak się zbieram w sobie, żeby to zrobić.

Gość storczykowaaaa
fioletowy lakier, a Ty jaki robiłaś badania ? ja miałam obserwację cykli i hormony. U mnie jest jakoś dziwnie, bo mam krótkie cykle 24bądź 26 dni i pęcherze bardzo szybko rosną, w 9 d.c. już mają 21mm i żaden lekarz nie umie wyjaśnić dlaczego ?