Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boryna81

Powrot do Polski

Polecane posty

Gość gość
Nie ma za czym tęsknić . poza tym emigracja jest Nir tylko w UK . a możliwość zarobienia na wycieczki czy wakacje to tez sukces. W Polsce sporo ludzi spędza urlop w swojej dziurze z braku kast

Gość gość
Polska nie jest homogeniczna. Co to znaczy powrot do Polski ? Inaczej sie wraca do Wrocławia i Gdanska gdzie ma sie gotowe do zamieszkania mieszkanko i perspektywe na jakas prace, a inaczej sie wraca do pod rzeszowskiej, zapitej wsi. To sa dwa rozne swiaty, mimo ze oba nazywane Polską. Ja wracam na południe kraju, w góry gdzie jest niskie bezrobocie. Kupiłam mieszkanie, urządziłam je i mam kilkadziesiąt tysięcy oszczędności. Na emigracji pozostaja ludzie przegrani. Takie jest moje zdanie, po tym gdy zobaczylam, jak zyja Polacy w UK.

Gość gość
No coż, nie poznalas prawdziwych wygranych na emigracji zatem i nic dziwnego jak przez cały czas rypalas na to mieszkanie i oszczędności:) Wracaj na zdrowie mróweczko, do kraju, kttóry traktuje swoich obywateli np tak: ht tp://wyborcza.pl/duzyformat/1,145322,18218183,Elblag_g****u_nie_widzi.html#TRrelSST a niewygodne osoby traktuje tak: ht tp://pokazywarka.pl/tajemniczezgony/ i powodzenia w tej ukochanej Polsce:)

Gość gość
Widze niezły macie bol dupki, ze dziewczyna wraca do siebie, a wy do końca życia na wygnaniu będziecie. Brawo dziewczyno. Powodzenia w ojczyźnie. Tymi wiesniarami się nie przejmuj. One przegrały swoje życie i nic im nie pozostało jak dozywotnia emigracja.

Gość gość
Widac nie potrafisz czytać:)

Gość gość
Gość 11:35 - ja skonczyłam studia w niemczech, pracuję w sektorze IT. Nie wrócę do Polski wlasnie między innymi z powodu mentalności takiej jak Twoja. A wiem, ze z moim doświadczeniem, bieglym niemieckim i dobrym angielskim moglabym w Polsce pracę znaleźć od zaraz i życ jak pączek w maśle. Tylko, że.. tutaj też żyję jak pączek w maśle a przynajmniej z dziwnymi ludźmi nie muszę się użerać. Mam Polaków w otoczeniu ale to akurat cudowni ludzie w porównaniu do cebulaków, którzy za granią byli palcem po mapie ale wiedzą najlepiej jak się ko0mu żyje na emigracji.

Gość gość
Wiesniareczko kogo ty chcesz oszukać. Jakbys tak bardzo nie lubila polskiej mentalności, to nie wchodzilabys na to forum. Jesteś tak samo zawistna, a może jeszcze bardziej. Zazdrościsz, ze ktoś wraca do swojego kraju, gdyż sama byś chciała wrócić. Niestety nie masz na siebie planu i pozostało ci bycie emigrantem, do końca zycia. Szkoda mi ciebie.

Gość gość
Na forum jest parę spoko tematów, gdzie można porozmawiać z normalnymi ludźmi, ale tam pewnie nie trafiłeś:) Myslisz, że chciałabym wrócić do kraju, gdzie zgwałcona kobietę traktuje się jak szmatę i nie wsadza do więzienia jej oprawców pomimo uznania ich winnymi, pozwala im drwić z ofiary... naprawdę? To znaczy, że jesteś tak chory jak spora częśc tego społeczeństwa, współczuję:)

Gość gość
^^ Przestan szczekac suczko, bo za cienka w uszach jestes zeby zyc i mieszkac w Polsce.

Gość gość
Dobry kraj to taki, która dba i o tych najcieńszych - starych, niepełnosprawnych, mało zdolnych, wszyscy mają szansę na przyzwoite zycie, tylko nie w Polsce:) W Polsce trzeba być zaradnym hehe, coż... teraz ci powiem coś co zapewne przerasta twoja wyobraźnię: w Polsce jak się ma normalną wrażliwość, nie jest sie głuchym, ślepym ani ułomnym umysłowo to sie nie da zyć spokojnie i bez nerwów, a to jest coś co na pierwszym miejscu mam tutaj i co jest moim priorytetem:)

Gość gość
Nie zgadzam się ze na emigracji zostają ludzie przegrani.ja nie mam choty wracać bo polska mentalność mnie dobija. W UK nie mieszkam. Mieszkam na południu Europy i zadowolona jestem z e słońca, pogody itp

Gość gość
A ty wieśniareczko, to jaka mentalnośc posiadasz? Myślisz, ze jestes inna? Jestes żałosna. Po co wchodzisz na to forum jak nie podoba ci sie polska mentalnośc? Zal.pl

Gość gość
Przeczytaj tytuł forum to będziesz wiedział po co - to jest forum dla imigrantów - po co ty tu wchodzisz?

Gość gość
Tylko ze emigranci sa takze Polakami, przynajmniej większośc. Jeśli nienawidzisz polskiej mentalności, to idz na brytyjskie fora i tam sie udzielaj wieśniareczko. Przypuszczam, że ci tolerancyjni i kochający Polaków, Brytyjczycy, szybko sprowadzą cie na ziemie i pokaza ci twoje miejsce w szeregu. Zal.pl

Gość gość
ok, napiszę duzymi literami, bo widzę, że coś takiego jak sredniopłytka refleksja jest nadal za głęboka dla niektórych: TO JEST FORUM DLA LUDZI, KTÓRZY WYJECHALI I MIESZKAJĄ ZA GRANICĄ, MAJĄ PODOBNE PROBLEMY, RADOŚCI, PRZEMYŚLENIA, POTRZEBUJĄ INFORMACJI. CZĘSC, KTÓRA WYJECHAŁA NIE TYLKO Z PRZYCZYN EKONOMICZNYCH Z DUZYM PRAWDOPODOBIEŃSTWEM DZIELI PEWNĄ MENTALNOŚĆ, WIEC DLATEGO TU JEST I CHCE SOBIE POGADAĆ Z PODOBNYMI OSOBAMI. A nie wiecznie słuchać sfrustrowanych czyscicieli kibli, ktorzy na pucowaniu cudzego gówna budują swoje absurdalnie wielkie hawiry w Polsce i potem leczą kompleksy, bo jak ciułali nie zdołali zobaczyć niczego innego niż kafelki toalety, nie dowiedzieli się jak można żyć inaczej, lżej, jakie są możliwości. I teraz pluja na wszystkich za swoje stracone lata. Idź na onet, tam pasujesz doskonale.

Gość gość
"Polska nie jest homogeniczna. Co to znaczy powrot do Polski ? Inaczej sie wraca do Wrocławia i Gdanska gdzie ma sie gotowe do zamieszkania mieszkanko i perspektywe na jakas prace, a inaczej sie wraca do pod rzeszowskiej, zapitej wsi. To sa dwa rozne swiaty, mimo ze oba nazywane Polską. Ja wracam na południe kraju, w góry gdzie jest niskie bezrobocie. Kupiłam mieszkanie, urządziłam je i mam kilkadziesiąt tysięcy oszczędności. Na emigracji pozostaja ludzie przegrani. Takie jest moje zdanie, po tym gdy zobaczylam, jak zyja Polacy w UK" ja mieszkam w anglii tak sie madrzysz wielka Pani a z tego co piszesz jestes takim samym przegrancem I zerem jak osoby o ktorych piszesz bo ja akurat tez zostane tu tylko pare lat odloze kase I kupie sobie dom w polsce wracajac z oszczednosciami czyli bylas prostytutka sprzedalas swoje cialo bylas niewolnikiem oplacanym w funtach bo nienawidzac tego kraju zylas tu tyle lat zbierajac na mieszkanie I odkladajac kase jestes najgorszym typem polaka ktory sprzedawal swoja doope za funty I teraz wraca do kraju podbijac podbijac polske I glosic farmazony o ludziach ktorzy zostali a ty taka wielka pani wrocilas pomijajac fakt ze saba bylas tym przegrancem przez wiele lat,,,zlaosna jestes I tyle w temacie

Gość gość
zauważyliście, jak pomywacze kibli uwielbiają innych wyzywać od zer, przegrańców i wieśniar? i cały czas ta żałosna gadka jak to niedługo wrócą do Polski - co drugi pomywać tak gada i dalej siedzi w UK i nie wraca

Gość gość
No ręce opadają. Napusalam ze w UK nie mieszkam. A Polakow malo tu znam i jest em szczęśliwa, ze nie ma wkoło mnie takich frustratow jak osoba ktora tu się udziela. Życie przegrali ci którzy zostali w Polsce i pracują za grosze. Nigdy nic nie będą mieli, nigdy z niczego cieszyć się nie będą wczoraj w Faktach pokazano ludzi którzy wyemigrowali. To nie byli nieudacznicy jak co niektorzy chca tu widzieć .

Gość gość
Ogladalem ten program. Zapewniam cie. To sa nieudacznicy. Wszyscy, ktorzy pozostaja dłuzej na emigracji niz 5 lat, nie majac jednoczesnie zadnych oszczednosci sa nieudacznikami. Poza tym z tego co wyczytalem, to ta dziewczyna nie pracuje na zmywaku tylko w recepcji. Ale macie bol dupki wiesniareczki, ze dziewczynie sie udalo cos w UK osiagnąc i wraca sobie do PL. Pomyslcie tylo, ze juz do konca zycia bedziecie zyli jako emigranci, niechciani i nielubiani. Cos jak Cyganie we Francji. Zalosne kreaturki. Wieś.pl

Gość gość
A co ty wiesz o Francji ? Prymitywne masz myślenie. Cyganie i żebracy nigdzie nie są mile widziani. Ja właśnie mieszkam we Francji i odkładanie kasy nie jest moim celem życiowym. Czuje się tu dobrze i nie czuje sue niechcianą. Zał mi ciebie bo gadasz głupoty. Co to za wyznacznik te 5 lat ? Ja mieszkam we Francji 6 i nie wybieram się do Polski.nawet o powrocie na emeryturę tam nie myślę . moja sprawa gdzie mieszkam a nieudacznikiem nie jestem.żeby radzić sobie na emigracji cosxtrzeba umieć, chociażby język znać .szukanie pracy i załatwianie czegokolwiek tez inteligencji wymaga.

Gość gość
Nieudacznikiem jest osoba która tu tak kracze na emigrantów. Co ty laska robisz w życiu ? Z mamunia mieszkasz czy odkladasz pi stoexe z najniższej krajowej ? Tyle osób wyemigrowalo z jakiegoś powodu. Wszyscy są nieudacznikami ! Chora jesteś .nie rozuiesz ze jak się zobaczy jak można żyć w cywilizowany kraju to się nie chce do byle czego wracać ?

Gość gość
Każdy ma inne priorytety i każdy ma prawo szukać szczęścia, pieniędzy, miłości, gdzie tylko chce. Jesteśmy w UE możemy nie tylko podróżować, ale też właśnie zadecydować gdzie chcemy żyć. Biorąc pod uwagę kilka milionów Polaków, którzy wyemigrowali, łatwo zauważyć, że w naszej ojczyźnie różowo nie jest. Ja sama znam bardzo wielu Polaków, którzy wyjechali, znam też wielu Polaków w PL, którzy niby nie biedują,ale mają kredyt na 30 lat plus auto, ledwo im starcza na jedzenie, chemię, nie mówiąc już o ubraniach oraz kosmetykach. Dla mnie takie życie to nie życie, ja uwielbiam podróżować, dobrze się ubierać, używać dobrych kosmetyków, stołować się w restauracjach, organizować duże imprezy, inwestować w mieszkanie, zmeniać auto od czasu do czasu. W PL to było trudne, mimo że prowadziłam własny biznes, a mąż miał również pracę, to liczyłam każdy grosz, by jakoś wyszystkie rachunki poopłacać, zatankować auto, zapłacić zus, zadbać o siebie, kupić dobre jedzenie. My np. jemy bardzo zdrowo, ponieważ mąż jest sportowcem, sama porządna dieta to kupa kasy, w pl cieżko było jej przestrzegać.

Gość gość
Szkoda,ze tak niewielu z nas jest szczerych :-) Po prostu szczerych. Latwo jest napisac to,co chcemy,by bylo i na co mamy nadzieje, gorzej z tym, co siedzi w nas tam z tylu glowy :-) nasze prawdziwe obawy i realia. Zarowno w Pl jak i w UK.

Gość gość
Jedno jest pewne. Za duzo w was jadu i rzucania obelg. Mnie nie obchodzi kto kim jest i gdzie mieszka. Dlatego wlasnie Polska mnie irytuje pod tym wzgledem, co jest widoczne nawet tu. Nawet to wytykanie,ze jest sie na tym forum. Nazisci heheh. Wyjechales poza granice,nie waz sie wchodzic na pl fora /forum Czemu nie mozna normalnie porozmawiac tylko wiecznie rzucac jakimis osądami i klasyfikowac??? Kazdy ma prawo robic i zyc jak chce. Czasem mam wrazenie,ze to kompleksy kieruja zachowaniem co niektorych. Komoleksy,niespelnienie i bycie nieszczesliwym. Co za roznica kto gdzie mieszka???Dlaczego boli to,ze ktos sprzata a ktos siedzi w biurze, a ktos inny robi coa innego???Ja nie osądzam ludzi. Jak moglabym???Jak? Zycze wiecej sympatii do siebie, nawet szacunku i mniejszego osądzania innych, bo w tym jak widac ludzie sa najlepsi.

Gość Dgal
Witam Serdecznie Jestem studentką V roku Psychologii na Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu imienia Adama Mickiewicza w Poznaniu. Piszę prace magisterską, pt. „Radzenie sobie ze stresem po remigracji z Niemiec”. Osoby, które mieszkały w Niemczech i zdecydowały się na powrót do polski serdecznie zapraszam do wypełnienia ankiety. Dane zebrane przy pomocy tego kwestionariusza zostaną wykorzystane do celów naukowych podczas pisania w/w pracy magisterskiej. Jej celem jest pozyskanie informacji na temat ich stylu życia i wybranych zdrowotnych jego elementów. Ankieta jest w pełni ANONIMOWA. Proszę udzielenie szczerych i wyczerpujących odpowiedzi na wszystkie postawione pytania. Nie ma złych i dobrych odpowiedzi http://remigracja-niemcy.srvys.com

Gość gość
Ja juz powrot do PL mam za soba, po 5 latach w UK. Jest pięknie.

Gość gość
no to pochwal się gdzie pracujesz i ile zarabiasz

Gość gość
*no to pochwal się gdzie pracujesz i ile zarabiasz* X X w Teleexpresie, i zarabiam 15 tys. miesiecznie. X A tak btw, to hooj ci do tego leszczyno :D

Gość gość
Zarabiam wystarczajaco by godnie zyc, przede wszystkim u siebie. Kocham cie PL

Gość gość
mój znajomy też wrócił i też twierdzi, że to najlepsza rzecz jaką zrobił tam musiał na siebie pracować - a w Polsce siedzi na garnuszku rodziców, pije piwko, imprezuje, nie pracuje żyć nie umierać!