Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamam karmiaca

co za debil

Polecane posty

Gość mamamamam karmiaca

Karmie corke piersia 5ty miesiac, dzis dostalam okres, mieszkamy na czas remontu z dzieckiem u tesciowej, ta jak zobaczyla ze rozpakowuje podpaski zakazala mi kategorycznie karmic bo dziecko zatruje,Skad sie biora takie matoly?

Gość Yyyyy....
Każdą taką teściową (a z tego co widze i słysze, jest ich dużo), powinno się odstrzelić :) Tak dla dobra ludzkości :) I powinno się oczywiście zacząć od mojej...

Gość rose**
he he sorki ale rozbawil mnie post tzn zachowanie twej tesciowej,skad ona to wziela,normalnie nie moge!!! sama karmie piersia i mam okres,ale takiego pomyslu nie slyszalam nigdzie

Gość a za jakis czas was trzeba
bedzie odstrzelic bo tez bedziecie tesciowymi. Co za kretynki :O

Myślałam,że dokąd się karmi nie ma okresu, kurde byłam pewna. Cóż...

Gość Yyyyy....
Na pewno nie takimi jak ta autorki albo moja KRETYNKO

"Myślałam,że dokąd się karmi nie ma okresu, kurde byłam pewna." wiele osob tak myslało, a potem "jak to mozliwe ze jestem w drugiej ciąży cztery miesiące po porodzie?" :D

A może zapytaj ją skąd takie przekonanie?? Ja staram się być zawsze w takich sytuacjach wyrozumiała i starałbym się wytłumaczyć, że okres a karmienie piersią ma się jak piernik do wiatraka. Jeżeli nie da jej się nic wytłumaczyć to po prostu olewaj to co mówi i rób swoje.

Gość xdcfvgbnm,
No jak Ty tak możesz ! Przecież jesteś nieczysta gdy masz okres :D:D Taaa jasne :P Ahhh te teściowe :P Moja z kolei gdy była u mnie a ja byłam chora i gorączkowałam - 38 st-38,5 st zakazała mi karmić miesięczne dziecko bo podczas gorączki waży się mleko w piersiach i skisłe będzie dziecko ciągnąć z piersi hahahaha :D A ja się ubawiłam do łez ! Tym bardziej, ze 2 dni wcześniej byłam u lekarza i mówiłam ze mam temp a dziecko piersią karmię. I co ? Można karmić !

Gość a za jakis czas was trzeba
Yyyyy.... wiesz moja tesciowa tez ma rozne "odpaly" ale w zyciu bym nie powiedziala, ze jest do odstrzalu :O A wiesz dlaczego? Bo jest matka faceta, ktorego kocham najbardziej na swiecie, ktorego szanuje i szanuje rowniez jego rodzine. Ale i tak tego nie zrozumiesz, "daremne zale, prozny trud..." ;-)

do autorki powyżej- mówisz poważnie? :o w sensie o tym ważeniu się mleka w piersiach? :o

Gość mamamamam karmiaca
nie zamiezram wdawać się w zadne dyskusje z ta kobieta, niech myli i mowi co chce

Gość xdcfvgbnm,
Tak, to były słowa mojej teściowej - od gorączki mleko się waży w piersiach :D i skisłe dziecko ciągnie :D Kobieta w wieku 50 lat, mieszkająca w dużym mieście, ukończona szkoła średnia :D:D

O matko... ale przynajmniej poprawiła Ci humor ;) mam nadzieję, że moja nie będzie głosiła żadnych herezji... :o

Gość xdcfvgbnm,
No ja śmiałam się aż mi łzy leciały a ta patrzyła na mnie jak na wariatkę. Mnie by to do głowy nawet nie przyszło. Chyba urażona się poczuła :D A lekarza pytałam jak to z tym karmieniem ze względu na leki które brałam. Ale karmiace mogły je stosować

Gość Yyyyy....
Rozumiem co mówisz i wiem co Tobą kieruje. Tak powinno być. Chciałabym, żeby u mnie było normalnie. Ale zaufaj mi, że przyznałabyś mi racje gdybyś poznała moją teściową.

Gość ale dobre rady
Tesiowej niestety ( a moze stety) nie mam, zmarla prze tym jak sie z mezem poznalismy, ale moja rodzona matka nie byla lepsza, zwymyslala mnie od wyrodnych matek, bo nie sciagam mleko po kazdym karmieniu, i nie przecieram piers przed karmieniem roztworem kwasu borowego.

Gość to zalezy , reguły nie ma
jedna bedzie karmić i nie dostanie okresu , a druga dostanie Ja przez cały okres karmienia nie dostałam , a karmiłam bardzo długo !!!

Gość czasami trzeba............
przeciez kwas borowy jest szkodliwy dla dzieci:O:O moja tesciowa jest nie lepsza, niestety:O:O mojemu dwumiesiecznemu synkowi chciala dac "gnata" (to jej wyrazenie) , kosc od kurczaka ....a tak zeby sobie pocmokal i poznal nowe smaki....