Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce usunac...

Mam 17 lat i jestem w ciąży.......

Polecane posty

Gość kasak
Dziewczyno uspokuj sie co ty pierwsza w tym wieku jestes w ciąży . http://tnij.org/i6kw Wszystko sie ułoży , pamietaj aborcja to grzech.

Gość aria89
anonimmm yy nie zarzucam ze nie czytaja,tylko dopiero dolaczyly i nie wiedza o wczesniejszych wypowiedziach równiez o moich. pozatym ciagle sie podpierasz jakimis wynikami i skrawkami wypowiedzi z wikipedii i innych,a jezeli ktos ci przytoczy cos o tabletkach i aborcji równiez z tych zródel,ciagle obalasz to. pozatym to nie jest prawda ze jest wiadomo,to nie byly badania naukowcow tylko przypuszczenia,bo jezeli zaczniesz grzebac głebiej to dowiesz sie ze nie udowodniono,czy cos czyje czy nie.bo to nie jest do udowodnienia!!!!nie mozna tego sprawdzic w zaden sposob!!!

Gość maalllagiiiaaa
co wy w ogolle gadacie.Takiech matek to nie chcialbym miec

Gość anonimmmm
Nie podpieram się jakimiś skrawkami tylko całymi artykułami na ten temat. A Ty akurat jesteś naukowcem żeby móc oceniać wyniki badań naukowców ? Jakie studia skończyłaś ? Za to w Twoich wypowiedziach nie podałaś mi żadnego źródła swoich informacji, dopiero ja sama musiałam je znaleźć. I co się okazało ? Jedno źródło to forum internetowe z którego bez zrozumienia, metodą kopiuj wklej zamieściłaś jakiś fragment ( na dodatek o Postinorze ) a drugie to fragment artykułu napisany na podstawie książek działaczy katolickich i ludzi związanych z Radiem Maryja ;] ( na dodatek nie precyzujący o jaką substancję chodzi ) To mają być wiarygodne źródła ???

Gość aria89
a co ze z Radia Maryja to musza zmyslac?? sorry ale kazdy sie podpiera jakimi badaniami. i nic ci do tego jakie studia skonczylam!! skoro zarabiam prawie 5 i pol euro mies to znaczy ze lepsze od ciebie!!! i nie jestem naukowcem,ale nie ma zadnych dowodow!!! bo kazdy naukowiec by ci to powiedzial,takie badania moga tylko na przypuszczeniach sie opierac. nie wiem czy jestes taka tempa,ale twoim zdaniem jak mozna sprawdzic czy dziecko w pierwszych miesiacach czuje? zapytalas sie go? bo nie wydaje mi sie. a ty pierwsza lepsza strone podalas jaka w pierwszej kolejnosci ci wyskoczyla!! pfff i dla jasnosci to ciagle o tym pisze nie dlatego zeby autorke przekonac do aborcji i obalac wasza teze ze jak nie ma co zrobic to niech usunie,ale ta dyskusja zeszla juz na inny temat,jakbyscie nie zauwazyly.a mianowicie-lepiej zapobiegac niz leczyc!!! wiec nie wiem co sie czepiacie,ze ciagle mowie o zabezpieczeniu?bo moim zdaniem chyba to najlepsza metoda,ale moze wy wolicie aborcje....

Gość anonimmmmm
Jakbyś mieszkała w Polsce i słuchała tego radia to byś wiedziała o co biega. Kawałów o Radiu Maryja nie czytałaś ? Nie słuchałaś audycji ojca dyrektora chociażby na youtube ? ;] Poza tym już chyba kilkanaście osób różnymi słowami powiedziało Ci że aborcja to ostateczność i każda dziewczyna mając do wyboru aborcje i antykoncepcję wybierze to drugie, bo nikt się nie skrobie dla przyjemności. Jakich jeszcze deklaracji od nas oczekujesz ?

boże ile ja bym dała żeby być w ciąży:( a tu sobie dziewczynka usuwac chce....jakie to niesprawiedliwe

Gość anonimmmmm
Ty to dopiero nie przytaczasz stron które Ci pierwsze wyskoczą w wyszukiwarce jeszcze na dodatek dogłębnie analizując ich treść. ;]

Gość aria89
Spoko,ale nie słuchalam radia Maryja a tym bardziej jakiegos ksiedza Rydzyka,nigdy nie słyszalam jak mowi!! ale widocznie ty to sluchasz i dogłebnie analizujesz:) i myslisz sie ale niektore zdeklarowaly ze wolalyby antykoncepcje,ale niestety niektore nie i zapieraja sie w zywe ze nie moga sie zabezpieczac,wiec do nich do pisze a nie do ciebie!!! nie analizuje twoich wypowiedzi i zrodel ktore mi podajesz bo je znam!pozatym uwazam ze to jest bez sensu,bo kiedy ja pisalam o anty to wy kipialyscie ze złosci,jakbyscie byly lekko cofniete i ciagle uwazaly aborcje za cos modnego i fajnego!

Gość anonimmmmm
No to Ty naprawdę baaardzo dawno w Polsce nie byłaś bo nie ma Polaka który by nie słyszał o czymś takim jak Radio Maryja i nie wiedział jaką wiarygodność mają informacje przez nich popularyzowane ;] A co do wypowiedzi "Polaków w latach 90" - bo chyba do nich pijesz. Ona tylko starała się udowodnić że czasem bardzo trudno dobrać antykoncepcje i trudno wszystko wiedzieć na ten temat. Wiedziałaś na przykład że w czasie brania tabletek antykoncepcyjnych nie wolno pić dziurawca albo przyjmować antybiotyków bo to znacznie osłabia ich działanie ? No właśnie. Przeciętna 17-latka też może tego nie wiedzieć. Poza tym zdarzały się już przypadki kobiet które brały dzień w dzień tabletki a i tak zaciążyły. Choć wskaźnik Pearla dla tabletek jest porównywalny ze wskaźnikiem spirali.

Gość aria89
co do dziurawca nie wiedzialam. ale o antybiotykach to kazdy ginekolog powiadomi:) no nie bylam w Pl bo zadko tam bywam.mam tam mame.a i moze i kazdy polak,ale jak juz wspominalam,nie bylam wychowana w Polsce i widze ze to prawda co mowia zagranica.zacofanie,nieodpowiedzialnosc i zawisc w polsce obowiazuje.-teraz to potwierdzam

Gość asdsDFs
znam ze skaska 13 latke co urodzila coreczke, i chodzi do szkoly , matka jje pomaga dziecko chowac, nie amsz wesolo,ale poradzisz sobie, w holandi mozna usowac, poczataj wgazecie o wyjazdach do holandii i w jakim celu nie do pracy, talko na zabieg,powodzenia

"a pisze o zabezpieczaniu dla takich kretynek jak ty!!! ktore nie maja pojecia ze cos takiego istnieje." aria89, widzę że naprawdę jesteś przygłupia, bo gdzie ja niby napisałam że nie używam zabezpieczeń, albo że się na nich nie znam? Znam się lepiej od ciebie skoro nie wpadłam. Nie próbuj mnie pouczać głąbie skoro sama zaliczyłaś wpadkę. Jeśli twoje bachory odziedziczyły inteligencje po tobie to im współczuję że smarków nie wyskrobałaś.

Gość aria89
aneta to po co sie zprzeczasz jak nie wiesz kto o czym pisze.idiotko. dziekuj ze cie twoja matka niewyskrobala,bo pewnie taka sama dziwka i idiotka jak ty!!!! cipa zapyziala swedzi a pozniej uzuwac. jest roznica z osoba ktora ma rodzine i zaliczyla wpadke a z takimi szumowinami jak ty ktore syfa roznosza!!! chcialas wyzwiskami na rodzinach to masz ty zdebilala,nie wyksztalcona i biedna pewnie jam mysz koscielna dzowko!!!! pewnie twoej bachory beda smieciami takimi jak ty i tylko beda roznosily swoj smrod po swiecie skonczyla sie dyskusja. DZIWKI!!!

aria89, pokazałaś ile w tobie klasy, jeśli te 89 to jesteś tylko rok starsza ode mnie, a masz już dwójkę bachorów, pewnie tak autorce gderasz żeby urodziła bo sama wcześnie zaciążyłaś i zmarnowałaś sobie życie. Teraz jesteś nikim.

Gość aria89
nie niestety to nie jest moj rok urodzenia a piersze cyferki czegos. jezeli uwazasz ze sie az tak wczesnie zaciazylam i mam juz dwojke dzieci to dziwne ze bylam juz mezatka,wiec chyba w wieku 15 lat musieliby mi dac slub. i nie znarnowalam sobie zycia bo mam zajebista prace skonczylam studia i szkole z wyroznieniem.mam dom,meza i cudowne zycie! a widocznie was zzera zazdrosc,ze ktos moze miec dzieci i miec wszystko,czego wy nie macie! tak tyle jest we mnie klasy i wydrapalabym tej malpie oczy jak bym ja spotkala,za to ze obraza moje dzieci.wiec nie bede jej dluzna :)

aria89, taa wszyscy tobie zazdrościmy, pokory trochę ci życzę na przyszłość, tak jak stalingrad nie możesz znieść innych poglądów, w końcu ta spiralka ci pęknie ze złości i jeszcze znowu wpadkę zaliczysz.

Gość izissskaa19894
nie usuwaj ciazy pod zadnym pozorem pomysl w ta strone ze tak jak pisza dziewczyny to bedziez sie z tym do konca zycia borykala, a po dugie to pozniej mozesz miec problem zeby wogole miec dzieciaczka, a to jak to sie stal ze jestes nie zabezpieczaliscie sie?

Gość aria89
i taka glupia gowniara w ogole ma cos do powiedzenia! szmata,pewnie tylko na dupie zarazbiasz i cale zycie na dupie jechalas! pewnie w przyszlosci bedziesz popierdalala po smietnikach,pewnie juz to robisz to daj znac,to ci sypne obierkami z okna.

Gość aria89
niestety nie zalicze wpadki po za niecaly rok planuje kolejne dziecko,bo mnie stac na to a ciebie gowniaro nie! sorry ale mi nie chodzilo o abrocje,jak nie rozumiesz o co mi chodzi to nie wyzywaj moich dzieci,bo taka szmata jak ty pewnie takich cudownych dzieci sie nie dorobi!

Gość aria89
aneta ale jednak jak cos to ci podrzuce. lepsze obierki niz zarcie gowna ze smietnika no nie? wiec biedaczko sie nie ponizaj :)

aria89, ale ty jesteś żałosna i ty chcesz mieć trzecie dziecko? nie nadajesz się na matkę. Widać, że nic w życiu nie osiągnęłaś, nie masz wykształcenia, a tu chcesz się dowartościować. Pewnie jak twoje dziecko będzie miało odmienne zdanie od twojego to je zwyzywasz i wydrapiesz oczy, bo inaczej nie umiesz.

Mam tylko nadzieję, że morderczyni poddająca się aborcji będzie miała odwagę wspomnieć o tym epizodzie przyszłemu partnerowi. Prędzej zniósłbym byłą dziwkę od kobiety, która poddała się aborcji.

A jesteś pewna, że nie chcesz tego dziecka???? Pogadaj może z ojcem dziecka, swoimi rodzicami hmm??? na pewno nie będzie tak źle. A jesli nie chcesz wychowwac to jest mnóstwo ludzi którzy nie moga mieć dzieci i czekają na takie maleństwo... Pomyśl o tym. Mogę Ci pomóc jeśli chcesz odezwij się tylko na maila sylwiaamala1@wp.pl Pozdrawiam

Gość będzie dzidziuś...
Przepraszam kochani, że dopiero teraz się odzywam, ale musiałam się jakoś otrząsnąć.. chłopak mnie zostawil, rodzicom powiedziałam.. byli bardzo źli natomiast postanowili, że pomogą mi jak tylko będą mogli. Chłopak powiedzial, że nie jest gotowy na dziecko.. myślalam, że będzie mnie wspierał.. a on jak tchórz uciekł, ale mam dla kogo żyć i to jest najważniejsze. Mam maleństwo, które mnie potrzebuje.. jest mi wstyd, że chciałam usunąć.. po prostu już poniekąd oswoiłam się z tą myślą, że będę mamą i w przeciwieństwie do "ukochanego" ta kruszynka będzie ze mna bez względu na wszystko.. Strasznie było mi ciężko, dlatego nie miałam siły nawet pisać. Swoją drogą nie myślałam, że temat się tak rozwinie... serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi i te, które starały się mnie podnieść na duchu w jakimś stopniu i te pozostałe. Jeszcze raz z całego serca dziękuję, a właściwie DZIĘKUJEMY..:)

Gość świetna decyzja
jw

Gość powodzenia !
Bedzie dobrze, zobaczysz :)) Ciakwe jak tatus bedzie sie czul za pare lat, wtedy on bedzie sie wstydzil swojego postepowania a alimenty bedzie placic co najmniej 18 lat :)

Gość aria89
o kurcze!!! ta siedemnastka,o ktorej mowiliscie ze do niczego nie dojdzie,jednak jest bardziej dojzala niz niektore wypisujace tu osobniki.i ma serce w przeciwienstwie do was! autorko tak jak Ci pisalam,dziecko zawsze bedzie z Toba pomimo wszystko i zawsze bedzie cie kochac.Staraj sie nie załamywac i wychowac swoje dziecko na dobrego czlowieka i tego Ci zycze.