Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce usunac...

Mam 17 lat i jestem w ciąży.......

Polecane posty

Poza tym poza ludźmi tylko delfiny uprawiają seks dla przyjemności, mój Ty ekspercie z dziedziny biologii.

Od momentu aborcji chirurgicznej (skrobanko, ssanko, częstowanie kwasem) mamy krwawą rzeźnię ... Oglądałem jak wygląda zabieg i wyprowadzam się z Polski, jak dopuszczą coś takiego u nas. Farmakologiczna jest do przełknięcia, ale chirurgiczna ...

Gość aria89
wez lepiej sprawdz co sie rozwija u dziecka do 12 tyg a potem gadaj o takich rzeczach az zal mi jakimi jestescie KRETYNKAMI zamiast słuzyc przykladem dla nastolatek i uczyc je zapobiegania ciazy to wy promujecie aborcje!!!

Tylko delfiny dla przyjemności. Gdzie ciebie tego uczyli? Wszystkie ssaki robią to dla przyjemności. Jakby słonica nie czuła przyjemności, uciekałaby przed słoniem. Zlepek bezmyślnych komórek. Zwłaszcza w 12 tygodniu, kiedy wszystko płód już ma na miejscu.

Płód nie ma zmysłów i rozwiniętego płata czołowego...czyli nie ma uczuć. W tym momencie zdrowie i dobre samopoczucie matki liczy się bardziej niż to małe coś. Dziękujemy za wyzwanie nas od kretynów, jestem pewna, że mam do czynienia z wykształconymi i kompetentnymi biologami którzy nie mają żadnych zapatrywań na zdjęcia 8 miesięcznych płodów, kiedy dziecko może się urodzić i żyć.

Każdy ssak robi to dla przyjemności. Wilki, lwy, rysie, słonie, konie, zebry, małpy, ludzie, walenie. Pojechałaś sama sobie - gratuluje!

Jest różnica między zwykłym instynktem (powodowanym hormonami w rujce), a przyjemnością. Widziałeś psy kopulujące poza rujką? O to chodzi.

Stalingrad, weź Ty prawiczku wróć, bo chyba przez to żadna Cię nie chciała.

Gość kretynstwo
wiecie co jestescie dla mnie nikim takie gówno lezace i śmierdzace ale nie nadajace sie do niczego uwazalam ze facec to malo myslace osobniki,ale po tych wypowiedziach widze ze wiekszosc facetow wypowiadajaca sie tu jest przeciwko takim kretynkom jak wy. az wstyd ze baby sa takie glupie i nieczule.

W Hiszpanii podobno i 8miesięczne można usuwać. Wytłumacz mi więc, dlaczego 42 dnia jest mózg i układ nerwowy? Po co on jest, jest i nie działa?

Będziesz to wychowywać? Czy lepiej do domu dziecka wysłać? Mam pomysł, dostaniesz paczuszkę i posadzisz w doniczce, chcesz tak?

Zaczyna w pełni funkcjonować PO narodzinach, inaczej poród mógłby być śmiertelny (ból nasuwających się na siebie kości czaszki, zmiana temperatury, nowe dźwięki) Poczytaj o tym, to pogadamy :) Nie mam najmniejszej ochoty edukować dorosłego faceta który jest ostatnią osobą mogącą wypowiadać się o seksie, ciąży i aborcji.

Gość Polaków w latach 90.
Nie promujemy, tylko udawanie, że aborcja nie istnieje nie sprawi, że tak się stanie. Kiedy Marek Kotański chciał pomagać narkomanom zarzucano mu coś podobnego: bo kiedy dzieciaki zobaczą, że jest ratunek, to już w ogóle nie będą bały się ćpać. Nie chodzi o to, żeby aborcja zastąpiła antykoncepcję: nigdy tak nie było. Przeciwnie: te "lewackie szmaty" oprócz prawa do aborcji mają też takie pomysły, jak refundacja środków antykoncepcyjnych czy rozdawanie jej w szkołach. Właśnie po to, żeby aborcji było jak najmniej, żeby nie musiały się zdarzać. Jednak świat nie jest idealny i czasem muszą: więc niech chociaż odbywa się to legalnie. P. S. Co Ty mówisz, Stalingrad, mnóstwo gatunków zwierząt pożera swoje potomstwo.

Zapytam, co moje prawictwo ma do dyskusji? Instynkt ... ja się pytam wprost, dlaczego w dobie takiej ilości środków antykoncepcyjnych ma być legalna aborcja? Tajemnicą poliszynela jest fakt, że większość niechcianych ciąż jest dlatego, bo ludzie dają się unieść instynktowi i zapominają o środkach. Ewentualnie skąpstwo, bo zamiast się zabezpieczać, lepiej się skrobać.

Gość aria89
buahaha. widocznie odezwala sie wykształcona haha.pewnie wiecej w zyciu osiagnelam niz ty bys nie osiagnela chocbys miala trzy zycia. szczegol.nie wypowiadaj sie ze to zlepek komorek i ze nic nie czuje bo tego nikt nie wiem i nie ma na to wystarczajacych dowodow.a moze jednak czuje i cierpi. dla płodu wpuszczenie roztwotu fizjologicznego to jak dla ciebie komora gazowa,miazdzenie,jakby powoli po tobie przejezdzal ciągnik. tak czyta i patrze zero uczuc,jakichkolwiek zasad i zachamowan

Gość to nie koniec świata
do aria89 nie wyzywaj kobiet od kretynek. Każdy ma swoje zdanie. Swoją opinię.To jest forum do wypowiadania swojego zdania. Być może ktoś nie wierzy w Boga.Być może innaczej postrzega to co ty uważasz za dziecko, inny uważa za zarodek, zygotę. To jest forum do dyskusji a nie do obrażania.

Gość aria89
a dziwne ze ciaza trwa prawie 10miesiecya rodza sie i funkconuja nawet w 6 miesiacy.a sa kraje gdzie aborcja jest dopuszczana do 6 mies wiec to juz dziecko ktore mogloby funkcjonowac.

Mówię o SSAKACH - jedyny przypadek pożeranie własnego potomstwa jaki znam to chyba chomiki, w notabene ludzkich warunkach (w naturze tego nie robią). Aborcja ... Wiesz, co się stało w Wielkiej Brytanii jak wprowadzili rozdawanie kondonów w szkołach? Mają rekordową ilość samotnych matek. Aborcja jest pewnego rodzaju antykoncepcją ... patrz Wielka Brytania i Hiszpania. Wszyscy kiedyś udawali, że aborcja nie istnieje. Tak samo jak homoseksualizm i prostytucja. Było bo było, ale NIKT nie uważał tego za normalne. I tak powinno być.

Gość aria89
to nie koniec swiata. przeczytaj od poczatku to sie dowiesz ze nie jestem wierzaca i pochodze z kraju w ktorym wiele rzeczy jest dopuszczalnych,wiec nie wmowisz mi ze wychowywalam sie jako patriotka religijna w religijnej polsce,bo tak nie bylo,a jednak propagowanie aborcji to nie jest wyjscie czytajac to mam wrazenie ze wy poprostu byscie chcialy usuwac,bo ciezko sie przyznac ze mozna tego uniknac i ciezko sie zabezpieczyc

Uważam, że niechciana ciąża w olbrzymiej większości przypadków to wynik głupoty. Zbrodnia na niewinnej osobie nie powinna naprawiać głupoty. Czy któraś z was oglądała taki zabieg? Ja oglądałem. I nie jest to Niemy Krzyk.

Gość to nie koniec świata
można wyrazić swoją opinę ale nie wolno narzucać ją innym. Na tym polega forum .Wyrażanie opinii. Dobranoc.

jak się nie wie, co się z dupą robi, to już Twój problem. chciałaś sexu ? licz się z konsekwencjami. dzieci z kosmosu się nie biorą. chociaż jak czytam takie wypowiedzi, to mam co do tego wątpliwości.

Czy ty sam wierzysz w to co mówisz? Pomyśl sobie: aborcja w Polsce kosztuje około 2 tys. (nie wiem dobrze, bo nie robiłam, różne ceny się czyta, a oficjalnych przecież nikt nie podaje), trzeba dzwonić do ginekologów i pytać, liczyć się z tym, że Cię odprawią bo im sumienie nie pozwala, to dość upokarzające. W końcu trafiasz na takiego, który robi, nie wiesz co Cię czeka, nie wiesz, czy Cię nie oszuka, a musisz godzić się na jego warunki, jesteś na jego łasce. Musisz ukrywać to przed otoczeniem. A z drugiej strony: legalne i dostępne środki antykoncepcyjne, w miarę łatwe w użyciu, nie przekraczające możliwości finansowych osoby zarabiającej najniższą krajową, nie musisz się wstydzić, a jeśli lekarz Ci nie odpowiada idziesz do innego po receptę. Naprawdę uważasz, że ktoś woli chodzić co parę miesięcy na aborcję z wygody i skąpstwa bo mu się nie chciało używać antykoncepcji? Jesli tak, to zgodzę się: naprawdę chyba jakieś debilki.

A dlaczego sterylizacja dopiero przy aborcji, a nie przed? Może pozwólmy kobietom się sterylizować zanim zajdą w niechcianą ciążę? Ale to też jest nielegalne.

Zgadzam się na jeden socjalistyczny wynalazek - częściowo refundowana antykoncepcja. Ale jeśli wprowadzą u nas aborcję ... to zakładam turban na głowę, zapraszam Allaha do mojego serca i jadę do krajów arabskich. Podobno tam potrzebują inżynierów. Dlaczego? Bardzo proste - za karę. Nie nadajesz się na matkę, podnosisz rękę na własne dziecko. Sterylizacja powinna być legalna.

Poza tym dziecko można urodzić i oddać, dlaczego głupie baby tego się boją? Bo ... otoczenie będzie krzywo patrzeć? Tak, aborcję można ukryć ... wtedy wstydu nie ma. Jak wprowadzą aborcję, kobieta powinna mieć to w papierach, żeby nie daj Boże nie związała się z katolikiem albo ateistą, który ma sumienie.

I z tym się zgodzę: sterylizacja powinna być legalna i to przed poczęciem, a nie tylko po. Dla chętnych dorosłych i świadomych swojej decyzji osób.

Wprowadzenie sterylizacji częściowo załatwiłoby problem aborcji. Można przyjać punkt widzenia - Pani chce usunąć ciążę, przecież była okazja na nie dopuszczenie do ciąży!