Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaj2008

umowa o pracę na czas określony a zasiłek

Polecane posty

Witam Mam pytanie odnośnie zasiłku z Urzędu Pracy. Pierwszą umowę o pracę zaczęłam 13.02.2009 na okres 1 roku czyli do 12.02.2010. Po tym okresie pracodawca przedłużył znów umowe na okres od 13.02.20100 do 12.02.2011roku. Niestety nie chcę już pracować w tej firmie i chcę z niej zrezygnować. Czy będzie mi się należał zasiłek jeśli w tym momencie zrezygnuje z pracy? Jeśli tak to po jakim czasie. Bardzo proszę o odpowiedź.

dziękuje ślicznie za informację. Czyli teraz śmiało mogę zrezygnować z pracy! Pozdrawiam

o rany, a masz z czego żyć przez te 3 miesiące do zasiłku? bo to będą bardzo małe pieniądze....

w tym czasie chce szukać innej pracy. Może nie będzie mnie stać na życie aż tak cudowne ale ta praca wykańcza mnie psychicznie a w dodatku wypłaty nigdy nie dostaje na czas ani w całości. Więc chyba nie mam na co czekać.

ano faktycznie, czasami tak jest, że więcej się nie udźwignie. powodzenia w szukaniu lepszej pracy! :)

Narazie nie będę dziękować. Mam nadzieje że wszystko się ułozy. A mam jeszcze jedno pytanie czy jeśli w tym momencie zrezygnuje z pracy to muszę jeszcze pracować w okresie wypowiedzenia (2 tygodnie). Czy mogę odejść z dnia na dzień?

z dnia na dzień możesz odejść jeśli pracodawca zgodzi się na porozumienie stron. jeśli nie - trudno, pracujesz. zawsze możesz wykorzystać zaległy urlop itp.