Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asz asz...

Do stracenia prawictwa potrzebna jest kasa ....

Polecane posty

Gość wyjsc do ludzi ,tylko ze nie
z twarza wiecznie niezadowolona , bo zadna dziewczyna na Ciebie nie spojrzy.

Gość Bez ironii
> A ma ktoś czas i ochotę? Bo zakuwanie patternów na pamięć przed lustrem to jedno a dłubanie przy tym, wymyślanie własnych, wiedza co z czym się łączy i dlaczego - to coś zupełnie innego. A poza tym, dlaczego mamy się uciekać do takich sposobów skoro większość nie musiała? Czy samo to już nie jest wk**wiające? Że muszę nadkładać tak wiele wysiłku tylko dlatego, że dostałem gorsze geny? Wiesz, w podstawówce uczyłeś się składać literkę po literce, żeby się nauczyć czytać. Niektórzy musieli rypać na pamięć cały tekst czytanki, żeby w ogóle jakąś sensowną ocenę dostać, bo nie chciało im się codziennie uczyć czytać, i przygotowywali się jedynie jak wiadomo było, że pani będzie pytać. Inni - po prostu czytali, bo potrafili znaleźć w tym przyjemność. I choć na początku też kosztowało ich to sporo wysiłku, to później - mieli luz, bo się zwyczajnie nauczyli czytać każdy tekst. Jeśli technika jest pewnym wzorcem, którego każdy się może nauczyć - to dlaczego z niej nie skorzystać? Dlaczego ktoś to umiał już od początku? Bo obserwował właściwych ludzi. Bo jego rodzice pokazali mu poprzez swoje zachowanie jak nawiązywać relacje z ludźmi (ale nie wszyscy rodzice to potrafili, a wtedy i dziecko nie było w stanie się tego nauczyć). Tu geny nie mają nic do gadania, bo nikt nie rodzi się z umiejętnościami ani predyspozycjami. Wszystkiego, tak jak chodzenia - uczysz się. A temat uwodzenia - pojawia się dopiero w wieku, kiedy następuje rozwój płciowy - czyli wiele wiele lat po narodzinach. A do tego czasu już wiele dziecko się nauczy, naobserwuje, wiele też dzieci uczą się od starszych kolegów/koleżanek - czy to przez samą obserwację, czy przez rozmowy i dzielenie się doświadczeniami. A teraz jeśli rodzice powiedzą (a nie daj Boże jeszcze dziecko zawstydzą), że seks i zainteresowanie płcią przeciwną to coś złego - to właśnie tworzą się później emocjonalne 'kaleki', które nie są w stanie zbudować właściwych relacji i przejść inicjacji seksualnej. Nie musisz się uczyć patternów na blachę, ale żeby móc sprawdzić jak to działa w praktyce - od czegoś trzeba zacząć. Kiedy pojmiesz ogólną zasadę - będziesz mógł improwizować. Co lepsze - na co dzień używasz wyuczonych patternów, niemalże jak mantry, tylko nie masz świadomości ich używania, tak jak nie kontrolujesz faktu oddychania. Niektóre z nich działają, a inne są do bani. Twój jakikolwiek wzorzec myślowy - to przecież pattern. I nie ważne czy to będzie dłubanie w nosie, czy zdolności analitycznego myślenia, czy podejście do kobiet/mężczyzn, czy też - nauka jazdy samochodem. Genetyka tu niczego nie przesądza. Ale kto woli wierzyć, że taki już jego los - zamiast wziąć się w garść, ten żyje właściwie jak warzywko - wegetuje przyjmując to co mu daje życie, bez chwili refleksji, co mógłby zmienić, żeby to on był panem swojego życia, a nie na odwrót.

"wyjsc do ludzi ,tylko ze nie z twarza wiecznie niezadowolona , bo zadna dziewczyna na Ciebie nie spojrzy." Tak :D bo nam kły widać jak idziemy ulicą :D A poza tym i tak nie spoglądają.

Gość Bez ironii
Codziennie rano wypijam kubek rzadkiej kupy

"A teraz jeśli rodzice powiedzą (a nie daj Boże jeszcze dziecko zawstydzą), że seks i zainteresowanie płcią przeciwną to coś złego - to właśnie tworzą się później emocjonalne 'kaleki', które nie są w stanie zbudować właściwych relacji i przejść inicjacji seksualnej." Na szczęście nikt tu się chyba w żadnej sekcie nie wychowywał.

Gość a Wy znowu swoje
czy ludzie przed Wami uciekaja z krzykiem?nie patrza na Was ,gdy rozmawiacie?

"zapisz się na zajęcia z fitnessu, może basen? " Kto to lubi to niech sobie idzie.

"a Wy znowu swoje czy ludzie przed Wami uciekaja z krzykiem?nie patrza na Was ,gdy rozmawiacie?" Kolejny głupi przykład, proszę.

"Ja tam żadnych patternów się nie wyuczę, jestem zbyt niesmiały by jakikolwiek z nich zastosować." Teraz nam napisze, że każdy co ma pannę zaczynał od patternów :D My będziemy lingwistykę zgłębiać a inni będą z dziewczynami chodzić. Nie dziękuję. Miałem już przygodę, że się tak wyrażę z NLS-em. Nie mam ochoty na kolejną.

Niektórym tutaj naprawdę trzeba wszystko na części pierwsze rozkładać aby zrozumieli.

Gość a Wy znowu swoje
to nie jest głupi przykład ,przesadzacie z tym swoim wygladem.Jesli macie dobrze poukładane w głowach , to znajdzie sie kobieta , dla której bedzie wazniejsze to ,to soba reprezentujecie.Poza tym szanujcie zdania innych ludzi.

"a Wy znowu swoje to nie jest głupi przykład ,przesadzacie z tym swoim wygladem." A kto pisze o wyglądzie? Ja nie. Wiara też nie. "Jesli macie dobrze poukładane w głowach , to znajdzie sie kobieta , dla której bedzie wazniejsze to ,to soba reprezentujecie.Poza tym szanujcie zdania innych ludzi." Kolejna co przyszłość zna :D Weź przestań takie pierdoły wypisywać bo to już żałosne się robi.

Gość notosru
ej, panowie, nie czytałam wszystkich wypowiedzi wiec wybaczcie, bo byc moze gdzies sie pojawiła odpowiedz na moje pytanie, ale jestem ciekawa jak wygladacie ? tzn. tak obiektywnie co o was mowią kobiety ? przystojni,/srednio/ nie/ brzydale ?

Gość a Wy znowu swoje
a Ty znasz swoja przyszłosc?Moze jestes jasnowidzem?Ja nie znam ,ani Twojesz przyszłosci ,ani swojej.Wole czekac na to ,co mi zycie przyniesie.Tez nie mam nikogo juz od kilku dobrych lat, ale sie nad soba nie uzalam i nie obrazam innych ludzi.A bycie cierpliwym wcale nie jest głupie.Zegnam panów.

Gość a Wy znowu swoje
Ps.to sobie poukładajcie, bo kobiety nie leca wbrew pozorom tylko na wyglad.Powodzenia

"to sobie poukładajcie, bo kobiety nie leca wbrew pozorom tylko na wyglad.Powodzenia" Wiadomo, że na kasę.

"a Ty znasz swoja przyszłosc?" Taaa obudzę się pewnego dnia i będę zajebisty. "Wole czekac na to ,co mi zycie przyniesie." A co my innego robimy? Tu nikt sobie nadziei na nic nie robi. "Tez nie mam nikogo juz od kilku dobrych lat, ale sie nad soba nie uzalam i nie obrazam innych ludzi" Nikt tu się nie użala i nikogo nie obraża.

Gość to wy sobie wmówiliscie ze na
kase