Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WańkaWstańka

LUTY 2011 - reaktywacja zagubionego tematu

Polecane posty

a co do terminów usg to trzeci zalecane jest między 28 a 32 tygodniem. Ja starałam się dobierać tak terminy żeby zawsze wypadło właśnie pośrodku - nie za wcześnie i nie za późno, tak żeby w razie czego szybko wykryć jakieś nieprawidłowości i nie za późno, żeby móc jakoś im zapobiegać.

ja tez chode do salve na struga do bittnera, a na usg te bylam w diasonie faktycnie warto, choc bardzo drogo.a w salve robia na nfz? no to ja chyba pojde w 28 tyg i w 32

nie, w salve też się płaci za usg, tylko że mniej (za pierwsze płaciłam 100 zł, za to "genetyczne" 150). I chyba 3D jest w tej samej cenie, bo przy drugim badaniu pani doktor przełączyła na chwilę na tę opcję i chciała już film nagrywać, ale maluch odwrócił się plecami i poszedł spać, więc i tak nie byłoby nic widać.

Gość oszlalas????
:O A radosc to chyba to to sprawi a nie dzieciakowi. Zjezdzaj z tymi glosikami stad.

macie juz wybrane imiona? mnie sie nic nie podoba jakos szczególnie. moj maz kombinuje z imieniem typu Samuel, Steven, Alan. a mnie sie w ogóle nie podobają imiona tego typu. typowo polskie tez jakos mi nie pasują. nie chce takiego popularnego imienia. w każdym razie odpadają angielskojęzyczne. jakoś jedyne na razie ktore rozważam to Nikodem.

my mieliśmy kilka faworytów, ale rodzina bojkotowała, bo a to źle się z kimś kojarzyła, a to kto inny zaklepał sobie takie imię. Postanowiliśmy poczekać do porodu. Liczymy na to, że spojrzymy na synka i już będziemy wiedzieć jak go nazwiemy. A przynajmniej mamy taką nadzieję...;-)

witam ja chodzę prywatnie i usg mam co każdą wizytę w pierwszej ciąży chodziłam z nfz i miałam tylko 2 usg pierwsze w 24 tyg, a drugie w 34, troche mało i dlatego teraz chodzę prywatnie za wizytę płacę 100zł ale mam robione usg i jestem na bieżąco. Glukozę za 2 tyg mam robić nie pamiętam żeby było to coś okropnego choć właśnie wiele dziewczyn tak mówi, a z imieniem tez mamy problem żadne mi się nie podoba!

No to widzę, że nie tylko my mamy problem z imieniem ;). Na razie stanęło na Tymon (ewentualnie Tymoteusz). Podoba mi się jeszcze Daniel, ale mojemu mężowi już nie ;)

Tymoteusz - fantastyczne! Niestety mojemu narzeczonemu podobają się tylko imiona typu Henryk, Ryszard... i naprawdę trudno nam znaleźć jakąś alternatywę, która będzie odpowiadała i jemu i mnie.

dziewczyny wiem że ten temat był już poruszany na naszym poprzednim topiku, ale dołączyły do nas "nowe" koleżanki, więc może coś doradzą chodzi o stelaż do wanienki kupujecie? ja już sama nie wiem chyba lepszym rozwiązaniem będzie komoda?

ja co prawda doświadczenia w użytkowaniu stelażu nie mam, ale nie mamy zamiaru go kupować. W pokoju będziemy mieli niską komodę, ewentualnie na jakimś stoliku położymy wanienkę, a od biedy nawet na podłodze. Ja tam trochę się boję tych chybotliwych stelaży...

ja co prawda doświadczenia w użytkowaniu stelażu nie mam, ale nie mamy zamiaru go kupować. W pokoju będziemy mieli niską komodę, ewentualnie na jakimś stoliku położymy wanienkę, a od biedy nawet na podłodze. Ja tam trochę się boję tych chybotliwych stelaży...

dla mnie to też takie mało stabilne, a jak jeszcze przyjdzie wanienka z wodą i dziecko brrrrr aż się boję nie ma to jak np komoda szeroka, stabilna, więc ja też raczej sobie odpuszczę ten zakup. A możecie polecić jakieś wózki ja mam na oku easygo gt4, lub vector4 ale nie znam żadnych opini na temat tych wózków

hej dziewczyny, mam problem z kafe dlatego się nie odzywam, wczoraj np jak wchodziłam o godz 22 to wyświetlały mi się tylko tematy do 17.45... niewiem o co chodzi. teraz też chodzi jak by chciała a nie mogła. ja chodze do lekarza z nfz, miałąm już 2 usg + połówkowe zrobiłam dodatkowo w LIMie, kosztowało 220 zł. Na glukoze wybieram się w tym tygodniu, dla mnie to obrzydlistwo. Nio ale trzeba. Co do imienia, jak pisałąm na poprzednim - mój mąż uparł się na Laure, a mnie się bardzo nie podoba... czeka nas ciężka przeprawa, bo ja wybierałam dla pierwszej córci.

hej dziewczyny, mam problem z kafe dlatego się nie odzywam, wczoraj np jak wchodziłam o godz 22 to wyświetlały mi się tylko tematy do 17.45... niewiem o co chodzi. teraz też chodzi jak by chciała a nie mogła. ja chodze do lekarza z nfz, miałąm już 2 usg + połówkowe zrobiłam dodatkowo w LIMie, kosztowało 220 zł. Na glukoze wybieram się w tym tygodniu, dla mnie to obrzydlistwo. Nio ale trzeba. Co do imienia, jak pisałąm na poprzednim - mój mąż uparł się na Laure, a mnie się bardzo nie podoba... czeka nas ciężka przeprawa, bo ja wybierałam dla pierwszej córci.

jak jeszcze nie wiedziałam co będzie to dla dziewczynki miałam kilka wybranych podam może coś się spodoba: 1. Lena 2. Julita 3. Vanessa Wiem że będę miała chłopca i żadne imię mi się nie podoba :(

Cześć Dziewczyny, ja też się melduję, fajnie, że założyłaś Wańka znowu topik o lutówkach, nie wiem, dlaczego tamten został usunięty.. i witam nowe kobietki:)) Wczoraj przyjechała moja mama, jutro wraca, ale wczoraj byliśmy w kinie, co za wydarzenie, została z małym, a my szybciutko out, już nie było tak istotne na co, aby wyjść razem tylko we dwoje!:) teraz będę przeżywać to kino, a jeszcze i dzisiaj wychodzimy..:) Aga, a będziecie kąpać dzidzię w pokoju czy w łazience? Bo mnie się wydaje, że np w wannie najlepiej wanienkę postawić, chyba że brak wanny, albo w pokoju na stołkach czy krzesłach, albo w łazience na pralce? Dziewczyny pisały, że te stelaże są chybotliwe..:? U nas problem z imieniem, poprzednio był i teraz też, głównie przez nazwisko..:( mało pasuje. Przy małym czekaliśmy też, aż się urodzi, myśląc, że nas natchnie, ale niestety, w końcu jakoś wybrane. A mnie się teraz podoba Konstanty- Kostek, ale Kostuś już nie, bo z Kostuchą mi się kojarzy, Maksymilian- choć 1/3 psów to Maksy oraz Ksawery, ale zdrobnienie Ksawciu dziwnie brzmi. No i chyba będzie Maciej:)) Czyli tak normalnie zwyczajnie, ale dobrze nam się kojarzy i do tego imienia jest wspólna aprobata. Pozdrawiam i miłego weekendu!

będę kąpać w pokoju łazienka malutka i prysznic więc nie będę się schylać tak robiłam przy pierwszym i strasznie w krzyżu bolało więc zostaje komoda. Co do imienia to ja dla pierwszego mam troche nie typowe więc dla drugiego też coś w tym stylu ale żadne mi się nie podoba

dziewczyny liczycie ciąże w miesiącach? 26 tydz który to mc 6 cy 7?to II czy juz III trymestr?bo wedlug gazety to III wegług moich obliczen II. a jak tam wasza waga?ja od jakiegos mc tyje po 0,5 kg tygodniowo. jak tak dalej pojdzie to jeszcze 6 kg przytyje co mi sie nie podoba a bardzo. a pewnie prze swieta i sylwestra przybędzie więcej.po tej pory juz 6 kg przytyłam. choć wydaje mi się ze tylko w brzuch i biust poszlo.

No i zobaczcie... kilka rqazy wysłało mi ostatniego posta. Dopisuje się do tabelki... widze że chłopcy górą nick...........wiek........termin porodu.......płeć dziecka..........miasto Aga 789........25..........26-27.02..................chłopiec.. .......Grudziądz Aleksandra22..22..........28.02.....................chło piec...........Wrocław Wańka..........24..........29.01.....................ch opiec............Łódź Avocado25.....24..........06.02.....................dziew czynka.....Katowice CzarnaOna.....21.........06.02.....................chłop iec............Zachpom emka kafe......25.........11.02......................chłopczyk.. ........Mikołów gmaja...........30.........22.02......................ch opiec.................Łódź aneczka86......24....25.02..................dziewczynka.........Warszawa

nick...........wiek........termin porodu.......płeć dziecka..........miasto Aga 789........25..........26-27.02..................chłopiec.. .......Grudziądz Aleksandra22..22..........28.02.....................chło piec...........Wrocław Wańka..........24..........29.01.....................ch opiec............Łódź Avocado25.....24..........06.02.....................dziew czynka.....Katowice CzarnaOna.....21.........06.02.....................chłop iec............Zachpom emka kafe......25.........11.02......................chłopczyk.. ........Mikołów gmaja...........30.........22.02......................ch opiec.................Łódź aneczka86......24.........25.02..................dziewczynka.. .......Warszawa

a ja właśnie nie wiem gdzie kąpać. w łazience za mało miejsca. a w duym pokoju troske za zimno. pozostaje pokoik synka ale tam mam a wysoka komode wiec chyba jednak bede musiala zaryzykować i kupic stelaz

Hej, ja wczoraj przeżyłam horror. Byłam na wizycie, oglądamy dziecko jak zawsze, a tu raptem ciemna plama w okolicy żołądka. Przeraziłam się, rozryczałam, dzięki Bogu moja gina zadzwoniła do Szczecina na szczęście było miejsce, zrobiłam USG 3D i okazało się, że wszystko jest dobrze. Dzidziuś nałykał się powietrza. Moja gina też tak mówiła, że to może być przyczyną, ale ja oczywiście brałam pod uwagę tylko najczarniejsze scenariusze. Dziewczyny no i na 100% poznałam płeć, i tu est niespodzianka :) Będę miała Córkę Dominikę:) Poczułam taką ulgę jak się odwiedziłam, że wszystko jest dobrze, że trudno mi to opisać. Nie cieszyłam się tak bardzo nawet jak zaszłam w ciążę. Jeju dziwnie mi się przyzwyczaić, ze to dziewczynka, mam pełno ubrań dla chłopca:D NO trudno moja córka będzie miała ograniczoną ilość różu.:) Co do ginekologa, ja chodzę prywatnie. Z tego względu, że leczyłam się u niej jak nie mogłam zajść w ciążę i ufam jej, więc zostałam. Są tego plusy, sa tez minusy. Plusem jest to, że przy każdej wizycie mam USG, minusem jedynie pieniądze, ale to najmniejszy problem. Fakt, nie mam milionów, nie jestem bogata, ale jestem szczęśliwa, że mogę sobie obejrzeć dziecko na każdej wizycie. Co do stelaża, nie kupuję tego, bo się boję. Dla mnie stolik kawowy, czy podłoga jest w milionach % stabilniejsza niż te stelaże.

NICK.......WIEK.......TERMIN POR.........PŁEĆ..............MIASTO Aga 789........25..........26-27.02.........chłopiec.. .......Grudziądz Aleksandra22..22..........28.02............chłopiec...........Wrocław Wańka..........24..........29.01............chopiec............Łódź Avocado25.....24..........06.02............ziewczynka.......Katowice CzarnaOna.....21.........06.02............Dziewczynka.......Zachpom emka kafe......25.........11.02.............chłopczyk.. ........Mikołów gmaja...........30.........22.02.............chłopiec.................Łódź aneczka86......24.... 25.02.............dziewczynka.. ......Warszawa

no my też mamy małą łazienke, kąpać będxziemy w naszej sypilalni na łóżku (przetestowaliśmy to już przy starszej) CzarnaOna, ciesze się że wszystko dobrze się skończyło, więc jest może dla mnie nadzieja na chłopaka :) bardzo bym chciała :)

aneczka teraz tak patrz e, ta twoja coreczka to kawal kobity 4,5 kg naturalnie rodzilas?moja kolezanka niedawno urodzila dziewczynke 3,5 i ponoc to byla najwieksa na calym oddziale