Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

black_code_

BARDZO DŁUGIE WŁOSY, WŁOSY DO PASA - PIELĘGNACJA,OPINIE,PORADY

Polecane posty

sweet piękne włosy :) takie mi się podobają, natomiast nie trawię ciętych od linijki są takie grzeczne i jak ktoś pisał -> komunijne

Gość parroveczka
Moja kuzynka ma obecnie 30 lat i nosi te swoje wlosy do pasa od x lat, odkad pamietam. Ladne sa, no ladne, ale nuuuuuuuuuuuda. Ciagle to samo. Ja bym juz dawno jebla dostala, co to za przyjemnosc patrzyc sie w lustro i widziec to samo od 20 lat?

mumi -> takie cięte od linijki ładnie wyglądają ale jak są co najwyżej średniej długości ;)

.sweetycurls. te włosy są przedłużone !!! nie widzicie- inna faktura na dole, inna u góry,kolorem także się różnią (źle dobrany)

jestem facetem wiec wiesz ;p ale i tak ma ładne ;) choć powinna "strzelić" sobie taką farbę jaki ma naturalny kolor na całe włosy ;)

Gość blond rapunzel
Ja mam bardzo dlugieee wlosy do polowy ud , 120 cm. Wlosow nigdy nie farbowalam i nie farbuje , jestem naturalna blondi. Zawsze mialam dlugie wlosy min. do pasa . Do pielegnacji stosuje tylko wlasnorwczne,naturalne produkty i mikstury,myje szamponami bez ziolowymi i robie plukanki ziolowe. Ogolnie spotykam sie z bardzo mila opinia,ludzie obcy podchodza do mnie na ulicy pytaj sie o moje wlosy i ich dlugosc niedowierzajc,ze sa naturalne.

ja mam dlugie wlosy do pupy, nie zapuszczalam specjalnie, same urosly chociaz co roku zcinam sporo, bo niestety jest ich duzo ale sa cienkie i proste wiec nie wyglada to super jak juz sa dlugie. Niedlugo ide je obciac do ramion :)

Gość inkkkkkkkkkka
Witaj:) Po pierwsze chyba lepiej mnie mieć za tyłek bo zaczynają wyglądac jakoś niesmacznie:) Mam włosy do pasa ,generalnie od dziecka,okresowo podcinam 10 cm,rosną bardzo szybko.Pielęgnacja to np szampon elseve do farbowanych plus odżywka.Kolejna sprawa nie farbowac włosów farbą tylko szamponami koloryzujacymi do 24 myć,trzymają sie podobnie na włosach ale ich tak nie niszcza.Kolejna sprawa nie odbvarwiac znacząco u fryzjera,nawet znakomitego bo to bardzo niszczy włosy.Podcinać delikatnie z przodu aby włosy nie miały wyglądu oklapniętych:) to polecam u fryzjera.O trwałej można zapomnieć:) i tylko tyle:) Z układaniem nie mam najmniejszego problemu bo albo rozpinam włosy albo łapie gumką tak jak popadnie,generalnie w pseudo kok:) zrobiony w 3 sekundy przed wyjściem z domu:)

Gość inkkkkkkkkkka
jako krótkie włosy mam totalnie proste,natomiast nakrecam je raz na 2 dni tak ( jak mam ochote:) )na uwaga porwane w pasemka kartki z drukarki i zawijam i spinam na gumki frotki:) Super są potem pokrecone.Zapomnij o lokówce bo niszczy strasznie a w zwykłych wałkach nie da się spać po pierwsze,a po srugie cięzko potem odplątać włosy:)

Gość inkkkkkkkkkka
przepraszam za pomyłkę słowną,zamiast jako krótkie to jako długie:) włosy

Gość e-salem.pl
Bardzo mi się podobaja długie włosy, ale wymagaja one szczegolnej pielęgnacji. Naturalne składniki zawarte w szamponach najlepiej wpływaja na cebulki włosa jak również na skórę glowy. Dlatego na e-salem.pl znajdziecie szmpony odpowiednie dla waszych włosów. Pozdrawiam i zapraszam.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Też mi się takie marzą. 😭 Mówicie, że 3 lata zapuszczacie takie włosy a ja 3 lata zapuszczam od ramion do łopatek. :O No mam takie za cycki, ale mocno wycieniowane. Jeszcze 3 i będę miała do pasa. 😭. Jak Wy to robicie? Polecacie coś na porost włosów?

odkopuję stary temat :) Ja mam aktualnie włosy do końca pleców, podcięłam je ok 8 cm, bo wolę mieć je takiej długości :) Są niesamowicie gęste, bardzo lśniące i pięknie wyglądają rozpuszczone. Najczęściej noszę splecione w warkocz, bo kiedy się jest mamą to tak jest najwygodniej. Z przodu mam grzywkę, która układa się na bok i wygląda bardzo ładnie. Nie farbuję moich włosów, myję je średnio raz na 5 dni szamponami marki Dabur i zawsze przed myciem nakładam na całą noc olejek Vatika http://allegro.pl/dabur-vatika-kokosowy-olej-do-wlosow-300ml-i2818315726.html nie stosuję żadnych środków z reklam telewizyjnych, bo raczej niszczyły moje włosy niż im pomagały, unikam też zachwalanej na forach internetowych nafty kosmetycznej, która po 15 minutach pobytu na moich włosach zrobiła z nich totalne siano i sprawiła, że śmierdziały jakby je ktoś przypalał. Używałam też jedwabiu i odżywek L'biotica - są rzeczywiście dobre i niedrogie, można je kupić w prawie każdej aptece. Czasem podkradam też mojej córce szampon Corine de Farme http://allegro.pl/f-s-corine-de-farme-szampon-i2809385360.html bo jest niesamowicie delikatny, super się pieni i pozostawia moje wlosy czyste, miękkie i lśniące. Mam w planie wizytę u fryzjera i podcięcie włosów na półokrągło (bez straty długości ma się rozumieć), ale to za jakiś czas dopiero :)

Gość asdfghervv
"ja mam włosy tak przed tyłek . i jestem zmuszona mieć długie włosy bo są nie naturalnie grube i gęste.jeszcze nie spotkałam żeby ktoś miał takie włosy jak ja serio ;p gdybym miała krótkie to wygladałabym jak lwica ;/// jak ide do fryzjera to tez wszyscy się zachwycają... owszem widziałam grube i gęste włosy,ale ja mam na prawdę nie spotykane." witaj w klubie mam włosy do pasa, bo takie chcąc żyć sobie wygodnie mieć muszę kiedyś fryzjerka zaszalała widząc moją ilość włosów i prawie od czubka głowy mi je mocno wycieniowała wyglądałam jak król lew łeb miałam większy niż dupę w tych włosach, nawet po porannym przyklepywaniu tego żelem a jak są długie i ciężkie, to są od razu proste, bardziej przylegają, nie puszą się myję je zwykłym szamponem, schną same, bardzo łatwo się rozczesują, bo się nie plączą, nie układam ich, bo nie muszę mając krótsze męczyłam się codziennie jak ktoś pisze, że długie włosy są niewygodne, to znaczy, że nie ma pojęcia o bujnej czuprynie

Gość asdfghervv
i nie farbuję już, bo za dużo zachodu, trzy godziny u fryzjera, po 2 tygodniach wiać już jakiś odrost, a po 3 tygodniach już jest duży i trzeba farbować włosy zapuszczałam 2 lata, z długości od ucha do długości do pasa mając krótkie włosy wyglądałam jak wielka pieczarka