Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piękne i naturalne

pomysł na bezpieczną choinkę

Polecane posty

Gość Piękne i naturalne

jakie macie pomysły na bezpieczna choinke w domu na swieta bn? moze jakies nietłukace ozdoby? ja mysle zeby cale drzewko obwiesic piernikami;-) a wy jakie macie pomysly?

Pierniki, ozdoby z filcu, ozdoby drewniane, przewiązane wstążeczką laski cynamonu. Jako drzewko polecam jodłę, nie osypuje się i nie trzeba co chwilę sprzątać igieł. Dobrym rozwiązaniem jest zakup daglezji, jest piękna, a jej igły są miękkie i nie kłują.

ja kiedyś zakupiłam dużo kolorowych wstążek porobiłam kokardy i tak były pozawieszane fajnie to wyglądało do tego łańcuch z koralików

Mój maluch ma 2,5 roku, to będą jego trzecie święta. Z reguły zawieszamy same nietłukące bombki, łańcuchy, papierowe ozdoby i dużo zasuszonych na kaloryferze okrągłych cienkich plastrów całych pomarańczy, cytryn i jabłek - świetnie to wygląda i fajnie pachnie. W tym roku pozbieraliśmy też już wcześniej szyszki.

Zakazany owoc najlepiej i najbardziej kusi :D A już tym bardziej kolorowa,świecąca choinka. Drugie Świeta mojego dziecka były jak miał 15 miesięcy.Nie dawno zaczął chodzić,wszystkiego ciekawy itd.Ale postanowiłam ze choinka będzie taka jak zawsze czyli bardzo rozłożysta,wysoka pod sufit,dużo bombek -koniecznie prawdziwe,szklane.Raz pamietam jak podbiegł ,złapał za choinkę a że prawdziwa i ukłuł sobie rączkę to zamietal to na długo że już nigdy nie podszedł do niej ;)